ΣΤΙΒΟΣ

Μαζικό «παρών» στην πόλη του Βόλου

μαζικό-παρών-στην-πόλη-του-βόλου-888765

Με σημαντική επιτυχία, οργανωτική, αλλά και από άποψης συμμετοχών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο 2ος νυχτερινός αγώνας δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αριθμώντας εκατοντάδες συμμετοχές τόσο σε άνδρες και γυναίκες, όσο και σε παιδιά.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Σ.Δ.Υ. Βόλου – Κένταυρος, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, η Life Guard Volos και η ΕΠΦΑ Μαγνησίας υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας. Πολύτιμη στήριξη πρόσφεραν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Οργανισμός Λιμένος, η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία.

Στον αγώνα, που είχε αφετηρία και τερματισμό το κτίριο Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου, συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς από την περιοχή μας, αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συνδύασαν τη συμμετοχή τους με ένα όμορφο τριήμερο στην πόλη μας. Επίσης εκατοντάδες παιδιά αρχικά έλαβαν μέρος στον παιδικό αγώνα που δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και σε όλα δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Μάλιστα πολλοί από τους λιλιπούτειος δρομείς συμμετείχαν ομαδικά και με την ευγενική υποστήριξη των συλλόγων στίβου: Άτλας Βόλου, Γ.Σ. Βόλου, Νίκη Βόλου, Α.Ο. Μαγνησίας.

Η εκκίνηση των 5χλμ. δόθηκε στις 19:00 από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και πρώτος έφτασε στον τερματισμό ο Χρήστος Ζησόπουλος (OPTIMIZE PERFORMANCE) και η Ελένη Οικονόμου (Πελασγός Λάρισας) από τις γυναίκες. Πολυπληθέστερη συμμετοχή του αγώνα των 5χλμ για άλλη μια χρονιά το τμήμα Κωπηλασίας του ΝΟΒΑ.

Τα 10χλμ. ξεκίνησαν στις 20:00 και νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Μακαρές (Έσπερος Λαμίας) και νικήτρια η Έφη Φλώρου (Νίκη Βόλου-Στίβος).

Οι δρομείς απόλαυσαν τη νυχτερινή διαδρομή της παραλίας και του Αναύρου, καθώς και της διαδρομής στις Πλάκες (όσοι συμμετείχαν στα 10.000μ.). Ειδικότερα όσοι συμμετείχαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας, επέστρεψαν στον τόπο τους με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την πόλη μας, όσο και από τη φιλοξενία.

Με το τέλος των αγώνων βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές – αθλήτριες ανά αγώνα. Στα 10.000 μέτρα βραβεύθηκαν οι αθλητές-τριες και ανά ηλικιακή κατηγορία. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και μπλουζάκια του αγώνα ενώ στον τερματισμό υπήρχε πλούσιος μπουφές που προσέφεραν οι χορηγοί του αγώνα.

Αποτελέσματα γενικής και κατηγορών:

10χλμ. γενική ανδρών

1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΡΕΣ

2 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΕΛΟΥΤΣΟΣ

3 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΕΚΑΣ

10χλμ. γενική γυναικών

1 ΕΦΗ ΦΛΩΡΟΥ

2 ΓΙΩΤΑ ΜΑΣΤΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

3 ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ

5χλμ. ανδρών

1 ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ

2 ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

3 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗΣ

5χλμ. γυναικών

1 ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

2 ΕΛΕΝΑ ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

3 ΕΥΑΝΝΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΗ

10χλμ. ανδρών 14-19

1 ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΧΟΣ

2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΕΤΣΑΣ

3 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΛΑΝΤΖΩΝΗΣ

10χλμ. ανδρών 20-29

1 ΘΩΜΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

2 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

3 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

10χλμ. ανδρών 30-39

1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

2 ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

3 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΤΙΔΗΣ

10χλμ. ανδρών 40-49

1 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

2 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ

3 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

10χλμ. ανδρών 50-59

1 ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΑΚΗΣ

2 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΣ

3 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

10χλμ. ανδρών 60-69

1 ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΖΕΛΗΣ

2 ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

3 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

10χλμ. ανδρών 70+

1 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

10χλμ. γυναικών 14-19

1 ΜΑΡΙΑ ΡΙΝΗ

2 ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΑΚΗ

3 ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΟΛΤΣΙΔΑ

10χλμ. γυναικών 20-29

1 ΧΑΙΔΗ ΘΩΔΗ

2 ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΙΔΟΥ

3 ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΑΖΑΡΟΥ

10χλμ. γυναικών 30-39

1 ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥΛΟΥΛΗ

2 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

3 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

10χλμ. γυναικών 40-49

1 ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

2 ΝΙΚΗ ΜΟΥΛΑ

3 ΜΑΙΡΗ ΜΑΤΖΟΡΑΚΗ

10χλμ. γυναικών 50-59

1 ΒΑΝΑ ΣΠΥΡΟΥ

2 ΕΥΔΟΞΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

3 ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

10χλμ. γυναικών 60-69

1 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

2 ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

3 ΒΟΥΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ

Τιμητικές απονομές: Χρήστος Βολικάκης, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας,

Life Guard Volos, Νίκη Βόλου (τμήμα στίβου), ΝΟΒΑ (τμήμα κωπηλασίας), Γυμναστήριο Great, Ατλας Βόλου, Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου.

Στον αγώνα παρευρέθηκαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η αντιδήμαρχος Βόλου Δέσποινα Κότογλου, ο γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ζάκος Σαχίνης, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη και ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Απόστολος Νάσιος.

Στον αγώνα εργάστηκαν εθελοντικά και οι διοργανωτές οφείλουν θερμά ευχαριστήρια:

Το τμήμα Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου που με τους υπεύθυνους Μπούρχα Κωνσταντίνο και Μηνετόπουλο Νικόλαο αντίστοιχα, τη διευθύντρια Βούλγαρη Μαρία και του σπουδαστές Κωστούλα Ευθαλία, Κακαβά Αποστολία και Βανικιώτη Στυλιανή πρόσφεραν υπέροχα εδέσματα στους δρομείς του αγώνα.

Παρουσίαση: Φύσσα Αναστασία.

Οδηγοί κούρσας: Χίος Δημήτρης, Γεραμπίνης Παναγιώτης, Μάρος Κώστας.

Διαδρομή

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας: Ηλιόπουλος Βασίλης, Ταστσόγλου Στέλιος, Μαλαχία Παναγιώτα, Σταθόπουλος Νίκος, Μαστροσταμάτη Κλειώ, Τζουβάρας Αποστόλης, Ναούμ Κωνσταντίνα, Παλιούρας Βαγγέλης, Μαγοπούλου Δήμητρα, Παπαδημητρίου Θεμιστοκλής.

Life Guard Volos: Μπούσδρας Αλέξανδρος, Πάτσας Δημήτρης, Παρδάλη Μαρία, Ραφαηλίδη Μαρία, Μιχελής Λευτέρης, Ιωαννίδης Ιωάννης, Σιαφάς Θράσος.

Νίκη Βόλου-ποδηλασία: Μορφόπουλος Σπύρος, Κριτσίνης Βασίλειος, Γράντζας Ραφαήλ, Σκαλίμης Δημήτριος, Αντωνίου Αντώνιος.

Βουρλογιάννης Αργύρης, Παπαδόπουλος Θανάσης, Παπαγγελής Σπύρος, Πασιάς Λευτέρης, Γκαρέλιας Στέλιος, Μπάρδας Μπάμπης, Βασιλείου Χρήστος, Κυριαζής Κώστας, Γούσης Κώστας, Ρούσσα Κωνσταντίνα.

Παιδικός αγώνας: Θεοχάρης Δημήτρης, Κορώνας Στέφανος (Άτλας Βόλου), Λίντζου Ματίνα (Γ.Σ. Βόλου), Παρασκευόπουλος Παύλος, Κολλυμένου Βάσω (Νίκη Βόλου-Στίβος)

Απονομές: Κοντομέρκου Δέσποινα, Καρδαμάκη Αθηνά.

Μπουφές: Αγγελόπουλος Θανάσης, Ζαφειρίου Ανάργυρος.

Γραμματεία: Ασημακούλας Αλέξανδρος, Κώστας Γιώργος, Γούβαλη Κωνσταντίνα, Μυτιλιός Σταύρος, Σεραφείμ Αργύρης, Κυριαζής Δημήτρης, Παπαργυροπούλου Σοφία.

Γιατρός αγώνα: Σαμακοβλής Θωμάς.

Πολύτιμοι χορηγοί του αγώνα: MENTOS, EΤΕΚΑ ΛΥΚΟΥΡΗΣ, RED NOSE, MERYLAND PARK, SAVVIDIS-LOUMPAKIS DISTRIBUTORS, ΕΨΑ, ΒΙΟΛΑΝΤΑ, QUALITA COFFE SERVICE, JACOBS, BEST ELECTRIC ΣΑΜΑΡΑΣ, ZAGORIN, FIX ΑΝΕΥ, IATROU CLEANING, ΡΟΔΙ ΑΓΓΕΛΗ, ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ, BIOFRESH, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ TRANS, CAP.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών-Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας πρόσφερε υπηρεσίες αποκατάστασης στους δρομείς και η κλινική «ΕΛΠΙΣ Παπαϊωάννου» διέθεσε ένα ασθενοφόρο για τις ανάγκες του αγώνα. Η διοργάνωση θα στηρίξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Βόλου.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους δρομείς που με τη συμμετοχή τους αγκάλιασαν και στήριξαν για άλλη μια χρονιά τον 2ο νυχτερινό αγώνα δρόμου Βόλου», τονίζεται στην ανακοίνωση των συνδιοργανωτών.

Εφη Φλώρου και Γιώτα Μαστροπαναγιώτη έκαναν το 1-2, συμμετέχοντας με τη Νίκη Βόλου, ενώ 3η ήταν η Κρυσταλία Κουτσιμάνη στα 10χλμ. γυναικών

Πρώτος στα 10χλμ. των ανδρών ήταν ο Δημήτρης Φράγκος του Κένταυρου Βόλου

Στα 5χλμ. των γυναικών οι αθλήτριες κωπηλασίας του ΟΕΑΝΑΒ και του ΝΟΒΑ Ελενα Βαρελοπούλου και Ευάννα Μεντεκίδη κατέλαβαν τη 2η και τη ν3η θέση, ενώ πρώτη ήταν η Ελένη Οικονόμου από τη Λάρισα

Οι πρώτοι στα 10χλμ. στη γενική κατηγορία των ανδρών, Κωνσταντίνος Μακαρές, Οδυσσέας Βελούτσος και Βασίλης Μπέκας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου