Σήμερα το 1ο Pelion Night Trail

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-17, 09:10:06
Σήμερα το 1ο Pelion Night Trail

Ενας ξεχωριστός αγώνας σήμερα στο Πήλιο, το 1ο Pelion Night Trail.  Ο αγώνας μπορεί να φέρει στον τίτλο την ονομασία του 1ου, αλλά αποτελεί τη συνέχιση της 1ης «νυχτερινής υπνοβασίας», που έγινε στο ίδιο μέρος το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010.

Επρόκειτο τότε για τον πρώτο νυχτερινό αγώνα trail που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τον πρώτο νυχτερινό δρόμου ή βουνού όλων των εποχών που διεξήχθη ποτέ στη Μαγνησία, ενώ διοργανώθηκε από την ομάδα του Νίκου Μαγγίτση.

Το 1ο Pelion Night Trail διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure σε διαδρομές 17 χλμ. και 4.800μ. γύρω από το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Η εκκίνηση του σημερινού αγώνα θα δοθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισε την τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς η εκκίνηση θα δοθεί για τον αγώνα της μεγάλης απόστασης στις 19.00, ενώ τα 4.800 μέτρα θα ξεκινήσουν στις 19.15.

Όλοι οι αθλητές θα λάβουν δώρο μαζί με το πακέτο συμμετοχής φακό κεφαλής, για να τον χρησιμοποιήσουν στον αγώνα τους.

Εναλλακτικά μπορούν να τρέξουν με δικό τους φακό της προτίμησής τους, ενώ θα κρατήσουν και το φακό-δώρο της διοργάνωσης. Όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και εφεδρικό φακό για λόγους ασφαλείας.

Οι μικροί αθλητές, τα παιδιά των δρομέων, τα παιδιά της περιοχής και όχι μόνο θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα απόστασης 300 μέτρων, με ώρα εκκίνησης στις 18.30.

Όπως γίνεται πάντα και σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και του True Adventure, η σήμανση θα γίνει με αφαιρούμενα υλικά που δεν θα αφήσουν το παραμικρό σημάδι στην περιοχή.

Τις επόμενες από τον αγώνα ημέρες θα δοθεί ο επίλογος με το πλήρες καθάρισμα όλων των διαδρομών, ακόμη και από σκουπίδια που δεν σχετίζονται με τον αγώνα, τα δε υλικά σηματοδότησης θα αποθηκευτούν για τον επόμενο αγώνα.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=