ΣΤΙΒΟΣ

Το πήρε … σπίτι του το διαμάντι ο Μίλτος Τεντόγλου

το-πήρε-σπίτι-του-το-διαμάντι-ο-μίλτο-884225

Ο Μίλτος Τεντόγλου το πήρε σπίτι του το… διαμάντι! Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο αυτή την εποχή έκλεισε ιδανικά τη σεζόν, κατακτώντας την πρώτη θέση στον τελικό του Diamond League που έγινε στη Ζυρίχη. Ο 24χρονος Ολυμπιονίκης απ’ τα Γρεβενά έκανε άλμα στα 8,42μ. και νίκησε με διαφορά τον αγώνα δείχνοντας ότι βρίσκεται πολύ μπροστά απ’ τους αντιπάλους του.

Ο Τεντόγλου, ο οποίος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το ασημένιο στο Παγκόσμιο του Όρεγκον και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, κατέκτησε και το πρώτο διαμάντι της καριέρας του, λαμβάνοντας παράλληλα έπαθλο 30.000 δολαρίων.

Μάλιστα ο Τεντόγλου έγινε ο τρίτος Έλληνας αθλητής, μετά τις Κατερίνα Στεφανίδη (τέσσερις φορές!) και Νικόλ Κυριακοπούλου (μία φορά) που καταφέρνει να πάρει διαμάντι. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι άρχισε με άκυρο άλμα. Συνέχισε με 8,14μ. παίρνοντας την πρωτοπορία στον αγώνα και 7,96μ.. Στο τέταρτο άλμα ο Ντέντι ανέβηκε στα 8,16μ. βάζοντας πίεση στον Τεντόγλου, ο οποίος έπεσε στη δεύτερη θέση.

Η απάντηση όμως του Έλληνα πρωταθλητή ήρθε στην πέμπτη προσπάθεια με άλμα στα 8,33μ. Κι αφού όλα είχαν κριθεί, ο σπουδαίος Τεντόγλου απογειώθηκε στην τελευταία προσπάθεια στα 8,42μ. σε μια επίδειξη δύναμης…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου