ΣΤΙΒΟΣ

Επιστρέφει… το «χρυσό» κορίτσι

επιστρέφει-το-χρυσό-κορίτσι-871719

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιστρέφει, για να πάρει θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου αύριο το πρωί στις 11:15. Η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ. βάδην επέλεξε να μπει και στη μικρότερη απόσταση, προκειμένου να βιώσει μια ακόμη σπουδαία εμπειρία.

Η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια νιώθει καλά σωματικά και αποφάσισε μαζί με τον προπονητή της Ναπολέοντα Κεγαλόπουλο, να πάρει μέρος στον αγώνα, κυρίως για να απολαύσει, δίχως κανένα άγχος, τη συμμετοχή της στην απόσταση.

Η Ντρισμπιώτη διανύει εξαιρετική σεζόν, η οποία κορυφώθηκε πριν λίγα 24ωρα με την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Η πρωταθλήτρια μας θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί μαζί με την συναθλήτρια και φίλη της Χριστίνα Παπαδοπούλου, που ωστόσο τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό, που δεν της επιτρέπει να κυνηγήσει τους χρόνους που θα ήθελε. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να κυνηγήσει ένα αποτέλεσμα ανάλογο των δυνατοτήτων της.

Στον τελικό η Γκούσιν

Στο Παγκόσμιο βρέθηκε μία ανάσα από την πρόκριση στον τελικό, ωστόσο αυτή τη φορά πήρε το αίμα της πίσω και πέρασε σε αυτόν του ευρωπαϊκού.

Ο λόγος για την Τατιάνα Γκούσιν η οποία μαζί με άλλες δώδεκα αθλήτριες θα αγωνιστεί στον τελικό του ύψους την Κυριακή (21/08, 20.05, ΕΡΤ2).

Η Γκούσιν μπήκε στον προκριματικό από το 1.78, το οποίο πέρασε με δύο προσπάθειες. Από εκεί και μετά πέρασε με την πρώτη το 1.83μ και το 1.87μ, ύψος στο οποίο και έκλεισε ο προκριματικός. Οι κριτές έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουν οι αθλήτριες και να επιβαρυνθούν εξαιτίας της βροχής που έπεφτε.

Εκτός τελικού οι σκυτάλες

Οι Εθνικές ομάδες 4Χ100 και 4Χ400 αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αφού δεν κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα του τελικού.

Οι δύο ομάδες που κατέβηκαν στις σκυταλοδρομίες 4Χ100 στους άνδρες και τις γυναίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου δεν κατάφεραν να μπουν στον τελικό.

Στους άνδρες στην εκκίνηση ήταν ο Κώστας Ζήκος, ακολούθησαν ο Θοδωρής Βροντινός, ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ενώ τελευταίος πήρε τη σκυτάλη ο Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Η ελληνική τετράδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 39.11, ένα χρόνο ίδιο με την κορυφαία φετινή επίδοσή της, κάτι που της έδωσε την τέταρτη θέση στη σειρά της.

Αυτός, δεν ήταν αρκετός αφού το Βέλγιο και η Ιταλία που κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά έκαναν ταχύτερο χρόνο αφήνοντας την εθνική εκτός τελικού με την ένατη συνολικά θέση.

Στις γυναίκες η Στέλλα Μιχαηλίδου ήταν στην εκκίνηση και ακολούθησαν η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Άρτεμις Αναστασίου και η Ραφεάλα Σπανουδάκη.

Η ελληνική τετράδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 44.58 και κατέλαβε την έβδομη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά. Αξίζει να σημειωθεί πως μέλος της Εθνικής γυναικών είναι και η Βολιώτισσα Δήμητρα Τσουκαλά, που έδωσε το παρών στο Μόναχο ως αναπληρωματική.

Τέλος, στα 4Χ400 των γυναικών, η Δήμητρα Γναφάκη ήταν αυτή που έκανε εξαιρετική κούρσα και η μόνη που πέρασε αντίπαλη, ξεκινώντας μάλιστα από αρκετά πιο πίσω. Μαζί της αγωνίστηκαν επίσης οι Κορίνα Πολίτη, Ανδριάννα Φέρρα και Δέσποινα Μουρτά. Με 3:33.33 η Εθνική μας ήταν 14η με μείον μία ομάδα που ακυρώθηκε.

6ος ο Φραντζεσκάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν εξαιρετικός στον τελικό σφυροβολίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο, κατακτώντας την 6η θέση και σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ.

Ο 22χρονος Έλληνας έριξε 78,20μ. στην έκτη προσπάθειά του και βελτίωσε κατά πέντε εκατοστά το ατομικό ρεκόρ του, που είχε από τον περασμένο Ιούνιο.

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε από τη μάχη των δύο σφυροβόλων που πέρασαν τα 80 μέτρα, με τον Νορβηγό Έιβιντ Χένρικσεν να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο με 79,45μ.

Ο Πολωνός Βόιτσιεχ Νοβίτσκι έστειλε τη σφύρα στα 82 μέτρα και ο Ούγγρος Μπένσε Χάλας στα 80,92μ., με συνέπεια να ανέβουν στα δύο πρώτα σκαλιά του βάθρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου