ΣΤΙΒΟΣ

Μέγας Τεντόγλου, απογειώθηκε στα 8.52 και πήρε το χρυσό

μέγας-τεντόγλου-απογειώθηκε-στα-8-52-και-876068

Ο φοβερός και τρομερός Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στον τελικό του μήκους του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Μόναχο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον τελικό και απέδειξε ότι είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας παράλληλα και την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο καθώς απογειώθηκε στα 8,52μ.!

Είναι μια σπουδαία μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης (16/8) η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θριάμβευσε στο Ευρωπαϊκό κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην.

Ο… cool Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για δεύτερη σερί φορά μετά τους αγώνες του 2018 στο Βερολίνο (το 2020 δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες λόγω κορονοϊού), ενώ βεβαίως μεσολάβησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και το ασημένιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Επίσης, ο Έλληνας άλτης έχει τρία χρυσά στον κλειστό στίβο: ένα στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου το 2022 και δύο στα Πανευρωπαϊκά της Γλασκώβης (2019) και του Τόρουν (2021).

Τα καταπληκτικά άλματα του Τεντόγλου

To πρώτο άλμα του Τεντόγλου, μολονότι βγήκε άκυρο, ήταν εξαιρετικό, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής προσγειώθηκε μακριά στο σκάμμα, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Κάτι που επιβεβαίωσε στη δεύτερη προσπάθειά του. Ο Τεντόγλου αυτή τη φορά πάτησε καλά και προσγειώθηκε στα 8,23μ. παίρνοντας τα ηνία στον αγώνα καθώς άφησε στη δεύτερη θέση τον Βρετανό Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς με 8,06μ..

Κι αφού, ένιωσε ακόμη πιο άνετα, έχοντας αποβάλει κάθε άγχος, στο τρίτο άλμα πήγε ακόμα πιο μακριά. Ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8,35μ., πραγματοποίησε τη δεύτερη καλύτερη εφετινή του επίδοση και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο απ’ τους διώκτες του στη μάχη για το χρυσό.

Δεν είχε όμως τελειώσει με την απίθανη παράστασή του. Στο τέταρτο άλμα απογειώθηκε και έκανε μια απίθανη επίδοση στα 8,52μ., που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων και φυσικά την καλύτερη εφετινή στον κόσμο. Δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει άλλη προσπάθεια (οι… διώκτες του έμειναν στα 8,06μ.) φτάνοντας σε μια σπουδαία διάκριση.

Η τελική κατάταξη του τελικού

Μίλτος Τεντόγλου 8.52

Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 8.06μ.

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,06

Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 8,06

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98

Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83

Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7,82

Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7,77

Ρέινολτν Μπανίγκο (Μ. Βρετανία) 7,66

Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7.37

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,36μ.

Ίνγκα Κίπλεσουντ (Νορβηγία) –

πηγή: ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου