ΣΤΙΒΟΣ

Η Δήμητρα Τσουκαλά πάει Μόναχο

η-δήμητρα-τσουκαλά-πάει-μόναχο-887405

Η Βολιώτισσα σπρίντερ, Δήμητρα Τσουκαλά, είναι ένα από τα 25 ονόματα, που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα γυναικών στίβου και θα συμμετάσχει στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Στο Μόναχο πραγματοποιήθηκε και η διοργάνωση του 2002 και όπως και τότε έτσι και φέτος η χώρα μας θα έχει μία δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα, μέλος της οποίας θα είναι και η Βολιώτισσα Δήμητρα Τσουκαλά.

Τρεις πολύ μεγάλες διακρίσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έδωσαν στην Τσουκαλά το εισιτήριο να αγωνιστεί και πάλι με την Εθνική ομάδα, με την οποία είχε κατακτήσει το χρυσό στα 4Χ100μ. στο Βαλκανικό Ανδρών-Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Ιουνίου στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Η Τσουκαλά συνέχισε τις κούρσες μιας ανάσας, κατακτώντας στο Πανελλήνιο ανδρών-γυναικών, που διεξήχθη στις 25-26 Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, το ασημένιο στα 200μ. και το χάλκινο στα 100μ.

Η πρώην αθλήτρια της Νίκης Βόλου αγωνίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Η Δήμητρα Τσουκαλά

Μαζί με την 23χρονη Βολιώτισσα την αποστολή απαρτίζουν συνολικά 25 γυναίκες και 15 άνδρες, που θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να διεκδικήσουν τη διάκριση σε μια διοργάνωση, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία της, τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της Γηραιάς Ηπείρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου και στην Ελληνική αποστολή μετέχουν τρεις αθλητές με μετάλλιο στην προηγούμενη διοργάνωση. Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου, που ήταν χρυσοί το 2018 στο Βερολίνο, και ο Δημήτρης Τσιάμης, που ήταν τρίτος στο τριπλούν και αισίως θα συμμετάσχει στο έκτο ευρωπαϊκό της καριέρας του.

Με υψηλές προσδοκίες μετέχει στη διοργάνωση η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που ήταν τέταρτη στο Παγκόσμιο του Όρεγκον στα 35χλμ. βάδην κι έδειξε πως είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή Ευρωπαία στο αγώνισμα.

Η Ειρήνη Βασιλείου θα χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας της, αφού ενημέρωσε την Ομοσπονδία πως δεν είναι σε θέση, λόγω προβλήματος υγείας της τελευταίας στιγμής, να ακολουθήσει την ομάδα στη Γερμανία.

Στην αποστολή μας, όπως και το 2018, μετέχουν η ομάδα 4Χ100μ. των ανδρών και γυναικών, όσο και η 4Χ400μ. των γυναικών. Η επιλογή των μελών της ομάδας έγινε από τους υπευθύνους τεχνικούς σκυταλοδρομίας σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Η χώρα μας μετέχει με μια από τις μεγαλύτερες αποστολές στην ιστορία της, αφού στο σύνολο θα συμμετάσχουν 40 αθλητές και αθλήτριες, τρεις περισσότεροι από τους αγώνες του Βερολίνου και πέντε από εκείνη του Άμστερνταμ.

Αναλυτικά η αποστολή

Γυναίκες

100μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

200μ.: Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ)

100μ. εμπ.: Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος)

400μ. εμπ. Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ)

Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)

Μήκος: Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ)

Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος)

Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης)

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων)

Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος)

20χλμ.: Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ)

35χλμ. Βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας), Εφη Κουρκουτσάκη (ΓΣ Ιλισός)

4Χ100μ.: Σπανουδάκη, Αναστασίου, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Πεσιρίδου, Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής), Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης), Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.)

4Χ400μ.: Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (ΑΟ Ολυμπίας Πατρών), Γναφάκη, Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Λευκάδας), Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας)

Άνδρες

200μ.: Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ)

Υψος: Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ)

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)

Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων), Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων)

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

35χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

4Χ100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Τριβυζάς, Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου