ΣΤΙΒΟΣ

Αρχίζει με 19 Ελληνες το παγκόσμιο στίβου

αρχίζει-με-19-ελληνες-το-παγκόσμιο-στίβο-870637

Αρχίζει σήμερα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που θα διεξαχθεί μέχρι τις 24 Ιουλίου, στο Γιουτζίν του Ορεγκον, στις ΗΠΑ.

Οι αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022 θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3 σε ζωντανή μετάδοση, αλλά και μαγνητοσκοπημένα την επόμενη ημέρα.

Η χώρα μας συμμετέχει με 19 αθλητές και αθλήτριες στο σύνολο των 1.900 αθλητών και αθλητριών από 192 χώρες του πλανήτη, που θα πάρουν στη διοργάνωση. Αυτοί είναι οι:

Ανδρες

Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος): Σφυροβολία, Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ): Επί κοντώ, Λατιφλλάρι (ΑΣ Κένταυρος): Σφαιροβολία, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου): 35χλμ. βάδην, Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Κηφισιάς): Σφαιροβολία, Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς): Μήκος, Χρήστος Φραντζεσκάκης (Ελευθέριος Βενιζέλος): Σφυροβολία

Γυναίκες

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης): Δισκοβολία, Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς): Ύψος, Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος): Τριπλούν, Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός): 35χλμ. βάδην, Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009): Επί κοντώ, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας): 35χλμ. βάδην, Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ): 20χλμ. βάδην/35χλμ. βάδην, Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων): Επί κοντώ, Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων): Σφυροβολία, Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης): Επί κοντώ, Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος): Ακοντισμός, Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας): 20χλμ. βάδην

Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι πλούσιο σε δράση, ωστόσο η διαφορά των 10 ωρών, που χωρίζουν τη χώρα μας από το Όρεγκον θα αναγκάσουν τους φίλους του στίβου να ξενυχτίσουν, προκειμένου να δουν την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας.

Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων

Παρασκευή 15/7

15/7 19.05 ή 22.30 Σφυροβολία (Α) Προκριματικός Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης

15/7 23.10 20χλμ. βάδην (Γ) Τελικός Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου

15/7 22.05 23.30 Σφυροβολία (Γ) Προκριματικός Σκαρβέλη

Το αυριανό πρόγραμμα των Ελλήνων

Σάββατο 16 Ιουλίου
03:20 Επί κοντώ (Γ) Προκριματικός Κυριακοπούλου, Πόλακ, Στεφανίδη
04:00 Μήκος (Α) Προκριματικός Τεντόγλου
04:55 Σφαιροβολία (Α) Προκριματικός Λατιφλάρι, Σκαρβέλης
20:30 Τριπλούν (Γ) Προκριματικός Καρύδη
21:10 Ύψος (Γ) Προκριματικός Γκούσιν
22:00 Σφυροβολία (Α) Τελικός

Αρκετοί από τους Ολυμπιονίκες δεν βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση, όπως ο Ιταλός Μαρσέλ Τζέϊκομπς στα 100 μέτρα και ο Νορβηγός Κάρστεν Γουόρχολμ στα 400 μέτρα με εμπόδια. Παράλληλα, ο κατάλογος με τους απόντες μεγαλώνει διαρκώς, με τους Στίβεν Γκάρντινερ (Μπαχάμες, 400μ), Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ, επί κοντώ) και Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία, σφυροβολία) να μην δίνουν «το παρών» στην κορυφαία διοργάνωση.

Σημαντική απουσία, είναι και αυτή της Ρωσίδας Ολυμπιονίκη στο άλμα εις ύψος, Μαρίγια Λασιτσκένε, η οποία έχει αποκλεισθεί από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν, θα είναι το «κύκνειο άσμα» της Αλισον Φίλιξ, η οποία στα 36 χρόνια της θα αποχαιρετήσει την αγωνιστική δράση, με την συμμετοχή της στην μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρα.

Οσον αφορά, τέλος, στους επικρατέστερους για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου δύσκολα θα χάσει στο άλμα εις μήκος, όπως η Αμερικανίδα Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν στα 400 μέτρα με εμπόδια, ο Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις στο άλμα επί κοντώ και η Γιουλιμάρ Ρόχας από την Βενεζουέλα στο τριπλούν, με τους τρεις τελευταίους να είναι και κάτοχοι των παγκοσμίων ρεκόρ στα αγωνίσματά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου