ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική για τη Βολιώτισσα Δήμητρα Τσουκαλά

χρυσό-μετάλλιο-με-την-εθνική-για-τη-βολ-894490

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στίβου πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Ιουνίου στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας με την ελληνική ομάδα να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Συγκεκριμένα, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα 4Χ100μ. των γυναικών, έχοντας στη σύνθεσή της τη Βολιώτισσα αθλήτρια, Δήμητρα Τσουκαλά, αλλά και τις Ελισάβετ Πεσιρίδου, Αλάνα Μπερν και Ραφαέλα Σπανουδάκη, σημειώνοντας χρόνο 44.56. Η ομάδα μας έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και με την εμφάνιση της έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στο ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Τις καλές εμφανίσεις συνέχισε και η εθνική ομάδα 4Χ100μ. των ανδρών με τους Κώστα Ζήκο, Βασίλη Μυριανθόπουλο, Παναγιώτη Τριβυζά και Γιάννη Νυφαντόπουλο να πετυχαίνουν 39.86 και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο.

Στα υπόλοιπα αθλήματα, η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με άλμα στα 4,50μ. επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, αφού είχε 4,45μ. Το φετινό της ρεκόρ ξεπέρασε και η Ελένη Πόλακ, που ήταν δεύτερη επίσης με 4,50μ.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100μ., όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 10.37. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Στην ίδια κούρσα ο Κώστας Ζήκος τερμάτισε τέταρτος με 10.50.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που οι γονείς της διαμένουν στον Βόλο στη δισκοβολία με καλύτερη προσπάθεια στα 57.99. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Μέρλος στο ύψος με 2,18μ.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ., ωστόσο δεν το συνδύασε με την επίδοση που θα ήθελε. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη πέτυχε 11.53 στον τελικό, ωστόσο νωρίτερα στον ημιτελικό είχε σημειώσει 11.59.

Η Δήμητρα Γναφάκη ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στα 400μ. εμπ., ωστόσο δεν μπόρεσε να κυνηγήσει έναν χρόνο κάτω από τα 57.00.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας των αγώνων ο Γιάννης Ντέτσικας τερμάτισε στην τέταρτη θέση της σειράς του στα 400μ. με 46.94 και στην ένατη στο σύνολο και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Λευτέρη Μπότσαρη έτρεξε για πρώτη φορά στην καριέρα του κάτω από τα 47.00, αφού είχε 47.05.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ανδριάνα Φέρρα ήταν τέταρτη με 53.56 επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ιβάν Μενγκλεμπέι, που ήταν πέμπτος στη σφυροβολία με 72,32μ.

Η χώρα μας ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των αγώνων με συνολικά εννέα μετάλλια εκ των οποίων τα δύο χρυσά, τα τέσσερα ασημένια και τα τρία χάλκινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου