ΣΤΙΒΟΣ

Σε ρυθμούς Ημιμαραθωνίου ο Βόλος

σε-ρυθμούς-ημιμαραθωνίου-ο-βόλος-78271

Ο Ημιμαραθώνιος Βόλου επιστρέφει και πάλι την Κυριακή (27/3), μετά από δύο χρόνια. Ενας αγώνας τόσο ξεχωριστός, καθώς θα είναι ο πρώτος όλων των εποχών στη Μαγνησία που θα γίνει σε επίσημα μετρημένη διαδρομή, πιστοποιημένη από τη World Athletics και την AIMS, έχοντας την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Κάθε επίδοση που θα γίνει θα είναι αναγνωρισμένη επίσημα και θα χρησιμεύει από το πιο σημαντικό που μπορεί να επιτευχθεί, όπως π.χ. ένα πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι τις δηλώσεις των δρομέων για τα μπλοκ σε μεγάλους αγώνες, ενώ τα παιδιά θα τρέξουν επίσης τον δικό τους αγώνα, απόστασης 500 μέτρων.

Οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ, καθώς για πρώτη φορά ο αγώνας θα περάσει από κομβικές οδούς της πόλης του Βόλου, τη Δημητριάδος και την Ιάσονος.

Η πόλη του Βόλου γιορτάζει και είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και βδομάδες έχουν κλειστεί όλα τα δωμάτια στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας, η Τροχαία, το Λιμενικό, η Δημοτική Αστυνομία συμβάλλουν σε όσα χρειάζονται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΣΕΓΑΣ, ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και βέβαια με την πολύτιμη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Η ώρα Ελλάδας άλλαξε λίγες ώρες πριν την έναρξη. Βεβαιωθείτε ότι τα ρολόγια σας θα έχουν τη σωστή νέα ώρα, καθώς αν έρθετε με την παλιά, θα χάσετε τον αγώνα.

Η παράδοση των αριθμών για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων ξεκίνησε και για όσους θα έρθουν στον Βόλο από άλλες πόλεις η παράδοση θα γίνει το πρωί στον χώρο της εκκίνησης από ώρα 7.30 ως 8.30. Για την παραλαβή του πακέτου βάσει των κανονισμών της ΓΓΑ, απαιτείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο πρέπει να πρασινίσει κατά τον έλεγχο της εφαρμογής.

Επιτρέπεται η συμμετοχή για το 5% των δρομέων χωρίς το προαναφερόμενο πιστοποιητικό, οι οποίοι έχουν κάνει κράτηση θέσης γι’ αυτόν τον τρόπο, με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάσουν rapid test 48 ωρών, ή PCR test 72 ωρών.

Ανήλικοι ως 17 ετών και παιδιά μπορούν να συμμετέχουν με self test 24 ωρών.

Η διοργάνωση φρόντισε να στείλει στο μέιλ κάθε δρομέα εφαρμογή, για να επισυνάψει από τώρα το πιστοποιητικό του. Όσοι το κάνουν, δεν θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό, καθώς θα έχει ελεγχθεί από την εφαρμογή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να το έχουν μαζί τους.

Επίσης στάλθηκε από τη διοργάνωση το 1ο Ερωτηματολόγιο καλής υγείας. Δύο ημέρες μετά τον αγώνα και παρότι αυτά δεν απαιτούνται από τη ΓΓΑ, για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, η διοργάνωση θα στείλει νέο ερωτηματολόγιο σε κάθε δρομέα, σχετικό με την ασφάλεια και τον έλεγχο covid, αλλά και για το αν παρουσίασε συμπτώματα μετά τον αγώνα.

Την Κυριακή δεν θα γίνει καμία νέα εγγραφή.

Η σηματοδότηση έγινε με ειδικό σπρέι που σβήνει σε ελάχιστες ημέρες, ώστε να μη μείνει κανένα αποτύπωμα στις περιοχές!

Υπερπολύτιμη θα είναι η συνδρομή και η υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, όπως και σε κάθε αγώνα που διοργανώνει ο ΣΔΥ Βόλου. Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα στον εαυτό του ή σε συναθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να καλέσει άμεσα τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο 6944226627.

Εναλλακτικά στη διοργάνωση στον Κώστα Παλάντζα στο 6993953012. Οι εθελοντές για ζητήματα εθελοντισμού ή για θέματα που μπορεί να διαπιστώνουν στις διαδρομές, μπορούν να απευθύνονται στον Μάριο Μιχαλόπουλο στο 6942443827.

Υδροδοσία εκτός από τον τερματισμό θα γίνεται σε 4 σταθμούς στον Ημιμαραθώνιο (Εκθεσιακό Κέντρο 5.500μ, Πλαζ Αλυκών 10ο χλμ, Πλαζ Αλυκών επιστροφή 14.100μ, Εκθεσιακό Κέντρο επιστροφή 18.300μ) και σε 1 σταθμό στον αγώνα των 5χλμ (έξω από το κατάστημα Zakcret στο 2.800m).

Οι διαδρομές

  • Στις 9:00 ξεκινά ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, έχοντας ως αφετηρία την παραλία της πόλης, ακολουθώντας για πρώτη φορά διαδρομή μέσα από την πόλη του Βόλου (Ιάσονος και Δημητριάδος) προς Αλυκές και επιστροφή
  • Στη συνέχεια θα διεξαχθούν και οι παράλληλοι αγώνες «I love Volos Run» (5km) και «Fun Run» (500m). Ο αγώνας των 5km, «I love Volos Run», με εκκίνηση στις 09:15 στην παραλία Βόλου μπροστά στο Πανεπιστήμιο. Πορεία από την Αργοναυτών έως τον κόμβο Τελωνίου και επιστροφή προς τον Βόλο μέσω της παραλιακής οδού, της Δημητριάδος και της οδού Ιάσονος έως το Πανεπιστήμιο, όπου είναι ο τερματισμός.
  • Ο παιδικός αγώνας 500m, «Fun Run», με εκκίνηση 11:30 θα διεξαχθεί στην παραλία της πόλης.

Το πρόγραμμα:

7.30-8.30 Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες εκτός Μαγνησίας.

08:40 Συγκέντρωση στην αφετηρία-ενημέρωση αθλητών

9.00 Εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου από το χώρο μπροστά στο Πανεπιστήμιο

9.15 Εκκίνηση του 27ου I Love Volos Run 5km

9.30-10.30 Τερματισμοί του 27ου I Love Volos Run 5km 11.15 Απονομές του 27ου I Love Volos Run 5km

10.15-11:30 Τερματισμοί του Ημιμαραθωνίου

11.30 Παιδικός Αγώνας

12:30 Απονομές του Ημιμαραθωνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου