ΣΤΙΒΟΣ

Στις 20 Μαρτίου ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Παλιουρίου

στις-20-μαρτίου-ο-1ος-ορεινός-αγώνας-δρόμ-105822

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Παλιουρίου που είχε αναβληθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Όλες οι εγγραφές μεταφέρονται και ισχύουν για τη νέα ημερομηνία, όπως και τα νούμερα που έχουν παραλάβει οι δρομείς.

Τον αγώνα διοργανώνουν για πρώτη φορά στον οικισμό Παλιούρι-Διμηνίου ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου “Ο Αγ. Νικόλαος”, ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Βόλου, η Δ/νση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΕΠΦΑ Μαγνησίας και το ULTRA PELION TRAIL, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και με την υποστήριξη συλλόγων-φορέων της περιοχής. Πολύτιμες υπηρεσίες θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει διαδρομές 10χλμ. και 5χλμ. καθώς και αγώνα για παιδιά δημοτικού. Η διαδρομή του αγώνα είναι αγροτικός δρόμος ανάμεσα σε κτήματα με αχλαδιές και σε ελαιώνες, σε υψόμετρο 200-300 μέτρων.

Η εκκίνηση για τα 5 χλμ. θα δοθεί στις 10:30 στο χώρο “Ελαιοτριβείο Γαλάνη” του Πολιτιστικού- Αναπτυξιακού Συλλόγου, ενώ για τα 10χλμ. στις 11:30 στον ίδιο χώρο στο Παλιούρι Διμηνίου. Ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει μετά την εκκίνηση των 10χλμ και οι εγγραφές για τα παιδιά θα γίνονται την ημέρα του αγώνα.

Ο αγώνας εντάσσεται στην προσπάθεια του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλιουρίου «Ο Άγιος Νικόλαος», για την ανάδειξη του χωριού αλλά και τη διάσωση των εθίμων του. Διοργανώνεται σε ανάμνηση του παραδοσιακού αγώνα δρόμου, παλιού εθίμου, που γινόταν στο πανηγύρι της δεύτερης ημέρας του Πάσχα στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Το έπαθλο σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν ένα μαντήλι, μαζί με προσφορές των θεατών. Αγώνες δρόμου με έπαθλο ένα μαντήλι γίνονταν τους προηγούμενους αιώνες και γίνονται ακόμη σε πολλά χωριά της Θεσσαλίας, όπως στη Νίκαια και στον Ριζόμυλο.

Πληροφορίες: sdyvkentavros.com και στα τηλέφωνα 6994583137 και 6976695743

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου