ΣΤΙΒΟΣ

Τρέχουν σε Δημητριάδος και Ιάσονος!

τρέχουν-σε-δημητριάδος-και-ιάσονος-140676

Σημαντική αναβάθμιση θα έχει ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο οποίος θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου. Αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου είχε συνάντηση με τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, με τον πρόεδρο Γιώργο Βλιώρα και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αθλητισμού Γιώργο Χρήστου, τους οποίους ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά, όπως και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ για την απόλυτη υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε από κοινού διοργάνωση.

Το αίτημα για αλλαγή της διαδρομής έγινε δεκτό από τον κ. Βλιώρα. Ετσι τα πρώτα 5 χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου Βόλου θα γίνουν εκτός από την παραλία του Βόλου και στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος, πριν οι αθλητές συνεχίσουν την πορεία τους προς τα Πευκάκια και τις Αλυκές.

Παράλληλα αποφασίστηκε να κοπεί από τη διαδρομή το κομμάτι του Αγίου Στεφάνου κι έτσι η επιστροφή θα γίνεται στις Αλυκές.

Οι αλλαγές που γίνονται είναι πολύ σημαντικές και θα αναδεικνύονται στους δρομείς και στους επισκέπτες και άλλα όμορφα μέρη του Βόλου εκτός των παραθαλάσσιων, όπως γίνεται με τα καλύτερα μέρη σε κάθε πόλη στο εξωτερικό και την Ελλάδα, όπου διεξάγεται σημαντικός αγώνας δρόμου.

Εξίσου θετικά είναι τα νέα για τους δρομείς που θα τρέξουν τον παράλληλο αγώνα «I Love Volos Run 5 χιλιομέτρων», καθώς αυτός θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην παραλία του Βόλου και στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος.

Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους Βολιώτες αθλητές, που ποτέ δεν έχουν τρέξει στους δρόμους που είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα, και που θα κλείσουν για μιάμιση ώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς οι αθλητές θα λάβουν όλες τις πλούσιες παροχές που έχουν γνωρίσει και που προσφέρει κάθε χρόνο ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, ενώ όλοι θα πάρουν το αναμνηστικό t-shirt luanvi dri fit βάρους 90gr και μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα. Όλα θα παρουσιαστούν στις ανακοινώσεις της διοργάνωσης στο επόμενο διάστημα.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και βέβαια με την κομβική συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Για τα επόμενα χρόνια ο στόχος που τίθεται είναι με στοχευμένες κινήσεις ο αγώνας να γίνει διεθνής.

Ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου, με κατώτερο ποσό τα 1.500 ευρώ. Οι αγώνες του Ημιμαραθωνίου Βόλου θα γίνουν με το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και θα λάβουν την έγκριση από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν προς το τέλος του Μαρτίου.

Οι εγγραφές άνοιξαν και γίνονται στο μόνιμο λινκ στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου με τίτλο «Όλο το προσεχές πρόγραμμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (συνεχής ανανέωση)» https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/.

Εκεί βρίσκεται και η προκήρυξη του αγώνα. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Συγκροτήθηκε επίσης το σώμα εθελοντών και σ’ αυτό μπορούν να ζητούν να συμμετέχουν όσοι ακόμη θέλουν να βοηθήσουν για την επιτυχία της μεγαλύτερης γιορτής μαζικού αθλητισμού της πόλης, στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου ή επικοινωνώντας με τον Κώστα Παλάντζα (6993953012).

Η επόμενη συνάντηση του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου, της Οργανωτικής Επιτροπής και των εθελοντών θα γίνει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον προαύλειο (εξωτερικό) χώρο τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ώρα 18.00.

Τα άλλα νέα του ΣΔΥ Βόλου

Ο ΣΔΥ Βόλου για τον καλύτερο προγραμματισμό των μελών του για το 2022, αναφέρει τους κυριότερους αγώνες που έχουν οριστεί έως τώρα. Για αρκετούς έχουν ανοίξει ήδη οι εγγραφές και όλες οι πληροφορίες για τα μέλη του συλλόγου βρίσκονται στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/. όπου αναφέρονται και οι εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν.

Σήμερα 20/2: 5ο Gentiki Trail Λάρισα

6 Μαρτίου: Λέβαδος 2022

13 Μαρτίου: 13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ.

20 Μαρτίου: 10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

27 Μαρτίου: 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

3 Απριλίου: Run Greece Λάρισα

10 Απριλίου: 16ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»

1 Μαΐου: 1ος Ορεινός Αγώνας Πηλίου «Δημήτρης Παπαχρήστος»

8 Μαΐου: 11ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα

8 Μαΐου: Pourlia Trail, Παλαιοί Πόροι Πιερίας

22 Μαΐου: 10o Skiathos Trail Run 2022 «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη»

22 Μαΐου: Falani Run 2022

11-12 Ιουνίου: Κένταυρος Pelion Marathon 2022

23 Ιουλίου: Zagori Mountain Running 2022

17 Σεπτεμβρίου: 1ο Pelion Night Trail

17-18 Σεπτεμβρίου: 16ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

2 Οκτωβρίου: Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2022

9 Οκτωβρίου: 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2022

15 Οκτωβρίου: 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

12-13 Νοεμβρίου: 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Πάρα πολλά μέλη του ΣΔΥΒ αυτές τις ημέρες τρέχουν συμβολικά virtual για τα παιδιά με καρκίνο, προωθώντας το μήνυμα: «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών», ακολουθώντας την δράση του συλλόγου Ορίζοντας που θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι προπονήσεις που γίνονται είναι ασταμάτητες, και ανάμεσα σε αυτές, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές είναι:

Διαδρομή στη χιονισμένη Νότια Πίνδο πραγματοποίησε ο Ζήνωνας Λουλούδης.

Στον χιονισμένο Κόζιακα κινήθηκε ο Στάθης Καραδημητρίου.

Trail run στα χιονισμένα βουνά της Ξάνθης έκανε ο Αντώνης Νικολόπουλος.

Την πεζοπορία Καλά Νερά – Βυζίτσα – Πινακάτες – Μηλιές – Καλά Νερά πραγματοποίησε ο Χρήστος Μπάντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και μέλος του ΣΔΥΒ, Νίκος Χαυτούρας, βρέθηκε στη Λυόν συμμετέχοντας στο υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σεμινάριο σπονδυλικής στήλης. Δεν παρέλειψε να προπονηθεί στις όμορφες περιοχές της Γαλλικής πόλης.

Τη διαδρομή του 1ου Κριθαριά Trail, αυτή τη φορά σε προπόνηση, έτρεξαν αρκετά μέλη του ΣΔΥΒ.

Τέλος, ο ΣΔΥ Βόλου θυμίζει στα μέλη του ότι καλό είναι να προσφέρουν όποτε μπορούν αίμα, καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη. Ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών είναι ο 15211.

Συνεχίστηκαν οι προπονήσεις για τα μέλη του ΣΔΥΒ

Προπόνηση στη Λιόν για τον Νίκο Χαυτούρα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου