ΣΤΙΒΟΣ

Τρέχουν για το Ορφανοτροφείο στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

τρέχουν-για-το-ορφανοτροφείο-στον-6ο-ημ-154342

Ασταμάτητα συνεχίζονται η δράση και ο προγραμματισμός του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου για τους αγώνες της άνοιξης, με σημαντικότερο όλων βέβαια τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου που θα γίνει στις 27 Μαρτίου.

Κατόπιν συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου με το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και λόγω ότι στις 20 Μαρτίου θα γίνει ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας και στις 3 Απριλίου το Run Greece Λάρισας, αποφασίστηκε όπως ο Ημιμαραθώνιος Βόλου γίνει στις 27 του επόμενου μήνα.

Εκτός από τον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα το 27ο «I Love Volos Run» απόστασης 5 χιλιομέτρων. Οι αγώνες του Ημιμαραθωνίου Βόλου θα γίνουν με το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Οι εγγραφές άνοιξαν και γίνονται στον μόνιμο σύνδεσμο στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου με τίτλο: «Όλο το προσεχές πρόγραμμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (συνεχής ανανέωση)» https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/.

Εκεί βρίσκεται και η προκήρυξη του αγώνα. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοινώνει ότι 1 ευρώ από κάθε συμμετοχή, θα δοθεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Οι αθλητές θα έχουν όλες τις πλούσιες παροχές που προσφέρει ο Ημιμαραθώνιος Βόλου κάθε χρόνο, ενώ αναμνηστικό t-shirt luanvi dri fit βάρους 90grm θα δοθεί σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.

Συνάντηση ΔΣ και εθελοντών

Αύριο Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ώρα 18:00 θα γίνει συνάντηση του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου, της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου και των εθελοντών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον προαύλειο (εξωτερικό) χώρο. Ο ΣΔΥΒ παρακαλεί τα μέλη του να δώσουν προτεραιότητα στον εθελοντισμό και να αποφύγουν να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο Βόλου.

Αν τρέξουν, μπορούν να φέρουν για εθελοντή κάποιον συγγενή ή φίλο. Κάθε πόλη τρέχει παντού εκτός από τη δική της, δίνοντας βαρύτητα στην επιτυχία του αγώνα και στους φιλοξενούμενούς της. Και οι δρομείς του ΣΔΥΒ θα μπορούν να τρέξουν σε τόσους αγώνες με τις εκδρομές σε όλη την Ελλάδα που θα κάνει ο σύλλογος.

Οι συμμετοχές στους

πρόσφατους αγώνες

Στις 30 Ιανουαρίου έγινε από τον ΣΔΥΒ ο πλέον παραθαλάσσιος και «αυτό-δημιουργημένος» trail αγώνας της Ελλάδας στην Κριθαριά, ωστόσο την ίδια ημέρα υπήρξε δράση και στον Όλυμπο.

Ο πλέον χειμερινός ορεινός αγώνας της χώρας, ο Rogkas Winter Trail φιλοξενήθηκε και φέτος στο μυθικό βουνό και με αφετηρία – τερματισμό από τον Λάκκο Λιτοχώρου. Η διοργάνωση όπως αναφέρει από το 2017 που ξεκίνησε, αποτελεί ένα πείραμα στην καρδιά του χειμώνα, με απρόβλεπτες συνθήκες καιρού και πεδίου, διαφορετικές κάθε χρόνο, ανάλογα του καιρού, αλλά γίνεται πάντα, όπως κι αν είναι ο καιρός και το «τεραίν».

Η διαδρομή περνά από ιστορικά μονοπάτια και από τις δυο πλευρές του φαραγγιού του Ενιπέα, χαρίζοντας στους αθλητές μοναδικές εικόνες από την καρδιά του Ολύμπου. Ο «Ρογκάς» γίνεται μέρες της γιορτής του «Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω» (τέλος Ιανουαρίου) και η συμμετοχή σε αυτόν χρειάζεται απαιτητική προετοιμασία. Ο αγώνας είναι απόστασης 27 χιλιομέτρων, με συνολική υψομετρική ανάβαση 1.900 μέτρων.

Οι συνθήκες φέτος ήταν ακόμη πιο δύσκολες από τα πρόσφατα έτη, λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Τα 15 από τα χιλιόμετρα της διαδρομής ήταν σε χιόνι με πάγο, ενώ το κρύο υπό του μηδενός δυσκόλευε την προσπάθεια των δρομέων. Ο ήλιος μετρίασε κάπως την κατάσταση. Παρά τις δυσκολίες, τερμάτισαν οι 224 από τους 226 αγωνιζόμενους. Αυτός είναι ο απολογισμός των συμμετοχών των 4 αθλητών-μελών του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν τον «Ρογκά»:

8 Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης 3:47:23

91 Κώστας Πολίτης 5:21:57

95 Μπάμπης Δοδοντζίδης 5:24:13

144 Γιώργος Τσοκάνης 5:52:20

Μία βδομάδα μετά, στις 3 Φεβρουαρίου, ο ορεινός 8ος Winte Run 2022 απόστασης 20 χιλιομέτρων έγινε στην Παλαιά Καβάλα σε διαδρομή με πολλή λάσπη και πολύ χιόνι. Ο απολογισμός των 6 συμμετοχών του ΣΔΥΒ, έχει ως εξής:

106 Αντώνης Νικολόπουλος 2:16:26

363 Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου 3:22:11

364 Αλέξανδρος Τσιγάρας 3:22:11

378 Ντίνος Πεταλωτής 3:42:11

39η Φανή Χασιώτη 3:42:15

387 Αθανάσιος Τσιάτσιος 4:10:34

Σπουδαίο αγώνα πραγματοποίησε ο Στέργιος Κουσκουρίδας στο 6ο Veikou Trail που έγινε στο Άλσος Γαλατσίου. Παρότι ξεκίνησε από το 6ο γκρουπ λόγω των τμηματικών εκκινήσεων, με διαδοχικές προσπεράσεις στα μονοπάτια πέτυχε να έχει τον 23ο καλύτερο χρόνο στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, 32’18.

Εγγραφές και εκδρομές

για τους προσεχείς αγώνες

Ενας-ένας, σημαντικοί αγώνες της χώρας ξεκινούν τις εγγραφές, το ίδιο και ο ΣΔΥ Βόλου που αναλαμβάνει για τα μέλη του. Έτσι ο σύλλογος αναφέρει τι ισχύει για τις διοργανώσεις που ξεκίνησαν να δέχονται συμμετοχές, κατά σειρά ημερομηνίας:

5ο Gentiki Trail Λάρισα, 20 Φεβρουαρίου: Αγώνες και ποσό συμμετοχής: 20 χιλιόμετρα – 12 ευρώ, 5,1 χιλιόμετρα – 7 ευρώ. Κάθε δρομέας μας μπορεί να γραφτεί ατομικά στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο της διοργάνωσης. Εναλλακτικά μπορεί να το αναθέσει στον Κ. Παλάντζα.

13ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ., 13 Μαρτίου και εκδρομή με λεωφορείο με κάλυψη μέρους του ποσού από τον σύλλογο: Ο ΣΔΥ Βόλου θα μετέχει όπως κάθε χρονιά στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας – Τρικάλων. Ακριβώς 2 χρόνια πριν ο σύλλογος είχε στείλει και πληρώσει 34 συμμετοχές για τον αγώνα που τελικά αναβλήθηκε. Παρακάτω αναφέρονται τα 34 ονόματα που είχαν γραφτεί από το 2020. Αν κάποιος δεν θα συμμετέχει μπορεί να το πει στους υπεύθυνους του ΣΔΥΒ, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει αλλαγή απόστασης.

Για όλους τους παρακάτω δρομείς οι εγγραφές είναι κατοχυρωμένες και δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Ημιμαραθώνιος

Άκερμαν Μιχάλης

Βουρονίκου Κατερίνα

Γεωργούλας Πέτρος

Καλαμάκης Αχιλλέας

Καζανίδης Γιάννης

Καραπιπέρης Μίλτος

Καρασμάνογλου Ηρώ

Κόκκινος Δημήτρης

Κωστή Δήμητρα

Λιτσόπουλος Ταξιάρχης

Μαλιαχόβας Θωμάς

Μαργαρίτης Θανάσης

Μπαρμπούλης Απόστολος

Μυλωνάς Γιάννης

Brown Σαμαρά Iynee

Παλάντζας Κώστας

Σαμαράς Γιώργος

Σάμιος Παντελής

Σπύρος Θανάσης

Σπύρου Βάνα

Στόρτος Θεόδωρος

Τσάγγαρη Κατερίνα

Τσιρογιάννη Τόνια

5χλμ

Αντωνίου Γιάννης

Ζωγραφοπούλου Βασιλική

Ζωγραφοπούλου Καλλιόπη

Κοτσίλιος Δημήτρης

Μακρής Αριστομένης

Μακροθανάση Μάρω

Μπατζιώρας Γιώργος

Σακαβάρα Χρυσούλα

Σταματίου Αγγελική

Τζήμου Αλεξία

Τσοκάνης Γιώργος

Οποιος δεν είχε εγγραφεί και επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να το ζητήσει από τους υπεύθυνους του ΣΔΥ Βόλου. Το ποσό ομαδικής εγγραφής που ορίζει η διοργάνωση είναι 12 ευρώ ανεξαρτήτως απόστασης. Αναφέρονται τα ονόματα των νέων εγγραφών που ήδη έχουν ζητηθεί:

Ημιμαραθώνιος

Αλεξανδρίδης Χρήστος

Βλιώρας Ιωάννης

Καραμανλής Τρύφωνας

Κόπανος Αντώνης
Σαράφη Κάλλη

Στιβαχτής Χαράλαμπος

Τουρτούρης Παντελής

Φασούλας Γιώργος

Χατζηγιαννίδου Χριστίνα

Στον αγώνα ο ΣΔΥΒ θα πραγματοποιήσει ομαδική εκδρομή με λεωφορείο, με ανώτερο ποσό ανά άτομο 10 ευρώ. Η διαφορά θα καλυφθεί από τον σύλλογο. Αρχικά το λεωφορείο θα περάσει από τα Τρίκαλα, όπου θα αφήσει όσους θα τρέξουν στα 5 χιλιόμετρα, και κατόπιν θα συνεχίσει για την Καλαμπάκα. Η επιστροφή θα γίνει φυσικά από τα Τρίκαλα όπου τερματίζουν όλοι οι αγώνες.

10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Στις 20 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί ο 10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας και ο παράλληλος αγώνας 5 χιλιομέτρων. Κατόπιν επικοινωνίας με τη διοργάνωση, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εξασφάλισε το ποσό συμμετοχής ομαδικής εγγραφής για τα μέλη του να είναι 10 ευρώ για τον Ημιμαραθώνιο και 8 ευρώ για τα 5χλμ (αν κάποιος θέλει ενισχυμένο πακέτο, 30 και 23 ευρώ αντίστοιχα). Τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου που θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να το ζητήσουν όσο συντομότερα γίνεται, κατά προτίμηση έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών. Υπεύθυνος εγγραφών Κώστας Παλάντζας. Εναλλακτικά με μήνυμα ή μέιλ στον σύλλογο, ή στο κατάστημα Aspirina.

16ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και παράλληλοι αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων, 10 Απριλίου: Οι τιμές που ορίζονται από τη διοργάνωση για τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι αντίστοιχα 15, 8 και 8 ευρώ. Λήξη εγγραφών, 12 Μαρτίου. Τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να το ζητήσουν από τον υπεύθυνο εγγραφών Κώστα Παλάντζα. Εναλλακτικά με μήνυμα ή mail στον σύλλογο, ή στο κατάστημα Aspirina.

Δοδοντζίδης, Μπουμπουζιώτης, Πολίτης και Τσοκάνης έτρεξαν στον Ολυμπο

Winter Run από Τσιγάρα, Παπαγεωργίου και Χασιώτη στην Παλαιά Καβάλα

Ο Στέργιος Κουσκουρίδας στο 6ο Veikou Trail

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου