ΣΤΙΒΟΣ

Περιμένοντας το 2023 το Ανδρών-Γυναικών στο Πανθεσσαλικό

περιμένοντας-το-2023-το-ανδρών-γυναικών-σ-159870

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε επίσημα χθες τις πόλεις που θα αναλάβουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου. Αυτό της κατηγορίας Κ18 θα γίνει στο Πανθεσσαλικό στις 18 και 19 Ιουνίου 2022, όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι με μεγάλη επιτυχία.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μετά απ’ αυτήν την ευχάριστη, αλλά αναμενόμενη εξέλιξη, απευθύνθηκε στο γενικό γραμματέα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, κ. Ζάκο Σαχίνη. Ο πολύπειρος Βολιώτης παράγοντας, που είναι από το 1990 στο Δ.Σ. του ΑΟ Μαγνησίας, είτε ως πρόεδρος για 17 χρόνια είτε σε άλλες θέσεις, έδωσε την είδηση ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει αποδεχθεί το αίτημα της ΕΑΣ Θεσσαλίας το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών το 2023 να διεξαχθεί στον Βόλο και το Πανθεσσαλικό. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Η καινούργια διοίκηση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας το είχε θέσει ως αίτημα, από τη στιγμή που ήρθαν τα όργανα στον Βόλο και από την ώρα που έγιναν σημαντικές διοργανώσεις εδώ να διοργανώνουμε στο Πανθεσσαλικό ένα με δύο πρωταθλήματα κάθε χρονιά. Εξάλλου και τα σωματεία ανά την Ελλάδα έδειξαν ότι θέλουν να έρχονται στον Βόλο, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος και έτσι μοιράζονται οι αποστάσεις.

Κάναμε την αρχή πέρσι πάλι και φέτος διεκδικούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Όμως είχε επειδή είχε δοθεί υπόσχεση από την κ. Σακοράφα στη Θεσσαλονίκη και ο προγραμματισμός γίνεται ανά διετία, συναινέσαμε ν’ αναλάβουμε και πάλι φέτος το πρωτάθλημα Κ18, αλλά του χρόνου να είναι σίγουρο το Ανδρών-Γυναικών στο Πανθεσσαλικό.

Το υποσχεθήκαμε και στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ενώ ως διοίκηση της ΕΑΣ Θεσσαλίας δεν κρύβω ότι κανονίζουμε να φέρουμε και διεθνή μίτινγκ με μεγάλους αθλητές, για ν’ αναδείξουμε τον στίβο στην περιοχή μας.

Αυτό που επισημάναμε στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ ήταν ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια, που βοηθούν πολύ οικονομικά και οργανωτικά με τους υπαλλήλους του Δήμου και τους εθελοντές, αλλά και διαθέτουμε πλέον τη γνώση να διοργανώνουμε αγώνες και έτσι δεν το συζήτησαν καν, για να έρθει και πάλι το πρωτάθλημα Κ18 στον Βόλο. Το θέσαμε σαν πακέτο στον ΣΕΓΑΣ ότι φέτος αναλαμβάνουμε και πάλι αυτήν την κατηγορία, αλλά τη νέα σεζόν θα πάρουμε το Ανδρών-Γυναικών και μας απάντησαν θετικά.

Φέτος, έχουμε πει και βλέποντας τα περσινά λάθη, να γίνουμε λίγο πιο οργανωτικοί στο θέμα των εθελοντών, ενώ θα έρθουν μετά από αίτημά μας πιο νωρίς οι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ που επιφορτίζονται με τη διοργάνωση των αγώνων.

Πέρσι μπορεί να πήραμε άριστα, αλλά φέτος μπορούμε να έχουμε ακόμη πιο επιτυχημένους αγώνες, αν κάποια πράγματα δουλέψουν καλύτερα. Επίσης, προσδοκούμε και σε μεγαλύτερη συμμετοχή και του κόσμου και των αθλητών, γιατί είμαστε πιο χαλαροί σε ό,τι αφορά στον κορονοϊό.

Οι αγώνες είναι σημαντικοί και οικονομικά για την περιοχή. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα Κ18 έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή απ’ όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Πιστεύω ότι στο Πανθεσσαλικό σε λίγα χρόνια θα γίνουν τόσοι αγώνες και τόσα μίτινγκ, που θα έχουμε μια φοβερή ανάπτυξη στον κλασικό αθλητισμό στην περιοχή μας.

Θέλω να επισημάνω ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον παλιό πρωταθλητή, Στέλιο Δημότσιο, ο οποίος έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος και είναι μέλος στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Εχει κάνει πάρα πολλά καλά στην περιοχή.

Πλέον τα διοικητικά συμβούλια της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας δεν γίνονται μόνο στη Λάρισα, αλλά σε κάθε νομό και το τελευταίο πριν μία βδομάδα έγινε στον Βόλο. Δεν υπάρχει πλέον η αντιπαράθεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου