ΣΤΙΒΟΣ

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το 1ο Κριθαριά Trail  

ολοκληρώνονται-οι-εγγραφές-για-το-1ο-κρ-196594

Από τη Βάρκιζα ως και τη Φλώρινα, από το Καπανδρίτι, τη Χρυσούπολη, την Καλαμαριά, τη Θέρμη, την Κρύα Βρύση, το Πολύκαστρο ως τη Βέροια και τα Ιωάννινα, απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας έρχονται καθημερινά οι εγγραφές για το 1ο Κριθαριά Trail, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου.

Όλη η Θεσσαλία επίσης «εγγράφεται» στον αγώνα και όλη η Μαγνησία, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι θα συμμετάσχουν και δρομείς από την περιοχή όπου γίνεται ο αγώνας, δηλαδή αθλητές και οικογένειες από την Κριθαριά, τις Αλυκές, τον Μάραθο και τη Νέα Αγχίαλο.

Το 1ο Κριθαριά Trail είναι ο πλέον παραθαλάσσιος ορεινός αγώνας της Ελλάδας, κινείται στο βουνό αλλά και ελάχιστα πάνω από τη θάλασσα και οι διαδοχικές παραλίες που δεσπόζουν στη διαδρομή προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα, όπως και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε βράχο στη θάλασσα. Μάλιστα οι δρομείς σε τμήμα του αγώνα κατεβαίνουν και τρέχουν και στην ακρογιαλιά.

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έθεσε νέο πρωτόκολλο για τη συμμετοχή και για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εναρμόνισε την προκήρυξη και έλαβε επίσημα την έγκριση διεξαγωγής από τη ΓΓΑ. Κάθε δρομέας που θα συμμετέχει οφείλει να διαβάσει προσεκτικά όσα προβλέπονται και αναφέρονται στην προκήρυξη και τι πρέπει να προσκομίσει, προκειμένου να αγωνιστεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι κανονισμοί της ΓΓΑ θα απορρίψουν τη συμμετοχή του.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Αυτές γίνονται στο https://voloshalfmarathon.gr στην κατηγορία «ΝΕΑ» και προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Οι αποστάσεις των αγώνων είναι:

α) 8,3 χιλιόμετρα TRAIL με υψομετρική 350 μέτρων.

β) 6.500 μέτρα ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ τύπου “urban trail” (άσφαλτος) με υψομετρική 165 μέτρων στη διαδρομή Κριθαριά – Μάραθος – Άγιος Γεώργιος. Οι δύο αγώνες θα γίνουν με διαφορά μεταξύ τους δύο ωρών, ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τρέξει και στους δύο. Ποσό συμμετοχής για κάθε αγώνα: 5 ευρώ.

Το 1ο Κριθαριά Trail 2022 θα διοργανωθεί από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με τη συνδιοργάνωση ή υποστήριξη ή υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και του Συλλόγου Κριθαριάς «Ο Νέος Απόστολος». Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά, όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Η ΕΨΑ θα προσφέρει αναψυκτικά στους δρομείς, ενώ η υδροδοσία θα γίνει από το ΔΙΟΣ. Χορηγός του αγώνα είναι το Vibram Sole Factor Volos, εξουσιοδοτημένο Τσαγκάρικο Vibram, Κασσαβέτη 127.

Τα άλλα νέα του ΣΔΥ Βόλου

Την εβδομάδα που προηγήθηκε δεν υπήρξε αγωνιστική δράση στην Ελλάδα, έτσι τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου επικεντρώθηκαν σε προπονήσεις, μερικές από τις οποίες ήταν μάλιστα ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Ξεχώρισε η ανάβαση του Δημήτρη Ρούση και του Στάθη Καραδημητρίου στον Όλυμπο, στην 3η υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας Σκολιό στα 2.905 μέτρα. Η θερμοκρασία ήταν σε διψήφιο βαθμό κάτω του μηδενός, το χιόνι άφθονο και ο αέρας υπερβολικός.

Στην Κύπρο η Μάρω Μακροθανάση προπονήθηκε στο χιονισμένο Όρος Τρόοδος, σε θερμοκρασία μείον 7 βαθμών Κελσίου.

20 χιλιόμετρα trail με 1400 μέτρα υψομετρική έτρεξαν στο Γεντίκι Λάρισας ο Θανάσης Κοντογιάννης και ο Απόστολος Μπαρμπούλης.

Στο Πεντελικό Όρος έτρεξε με άλλους δρομείς ο Χρήστος Αγνουσιώτης.

Βέβαια, την τιμητική τους έχουν κάθε ημέρα οι προπονήσεις και ο καθαρισμός στην Κριθαριά, στη διαδρομή που έχει σηματοδοτηθεί, προκειμένου οι δρομείς να τη διασχίζουν ενόψει της ετοιμασίας τους για τον αγώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου