ΣΤΙΒΟΣ

Συγκίνησαν οι Βολιώτες δρομείς  

συγκίνησαν-οι-βολιώτες-δρομείς-286679

Μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις στην ιστορία του χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου το τρέξιμο που έκαναν τα μέλη του την περασμένη Κυριακή 28 Νοεμβρίου στην παραλία του Βόλου και στις Αλυκές, αφιερωμένο στη μνήμη της συναθλήτριας Δήμητρας Ιορδανίδου, που έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή μετά από δυστύχημα με το ποδήλατό της.

Πάνω από τις διοργανώσεις του συλλόγου, πέρα από τις συμμετοχές στους αγώνες, από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις, αποτελεί χρέος για κάθε αθλητή να τιμά κάθε άνθρωπο που αξίζει και να κάνει τα πάντα για να συνεχίσει το έργο του, για πάντα.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου έχασε τη ζωή της στις 2 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη από φορτηγό ενώ κινούταν με ποδήλατο.

Ως αθλήτρια είχε και συνέχιζε να έχει μεγάλες διακρίσεις επί δύο δεκαετίες, ενώ μεταξύ των άλλων διεθνών αγώνων που μετείχε, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Μαραθώνιο του Ναγκάνο, αδελφοποιημένο αγώνα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, απεσταλμένη από τον ΣΕΓΑΣ.

Ως άνθρωπος ξεχώριζε ακόμη περισσότερο κι από ό,τι ως αθλήτρια κι αυτός είναι ο λόγος της ανείπωτης στενοχώριας στη δρομική κοινότητα και οι ατελείωτες κινήσεις που γίνονται στη μνήμη της σε όλη την Ελλάδα, που για πολύ λίγους θα συνέβαιναν σ’ αυτόν το βαθμό. Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ποτέ κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει στο μέλλον τη συναθλήτρια που χάθηκε.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε αγωνιστεί και στην πόλη μας τιμώντας τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Βόλου 16,5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στις 28 Μαΐου 2006 ο ΣΔΥ Βόλου.

Με πρωτοβουλία του Ημιμαραθωνίου Κρήτης έγινε ο virtual αγώνας «Τρέχουμε για τη Δήμητρα» σε όλη την Ελλάδα που αφιερώθηκε στη μνήμη της συναθλήτριας. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μετέχοντας στην πρωτοβουλία, εκτύπωσε τον αριθμό με το όνομα της Δήμητρας Ιορδανίδου που υπέδειξε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης και έδωσε τους αριθμούς σε κάθε δρομέα που είχε την τιμή να τρέξει με το όνομά της.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής δεκάδες δρομείς έτρεξαν στην παραλία και στις Αλυκές την απόσταση που επέλεξε κάθε ένας, ενώ άλλοι τόσοι έκαναν και αυτοί τη δική τους διαδρομή, πάντα με τον αριθμό, σε άλλη ημέρα πριν ή μετά, καθώς η virtual συμμετοχή ορίστηκε να γίνει οποτεδήποτε και οπουδήποτε μέσα στον Νοέμβριο σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό τον αγώνα δεν δόθηκε μετάλλιο. Το μεγαλύτερο μετάλλιο ήταν ο αριθμός με το όνομα της Δήμητρας Ιορδανίδου. Πριν την εκκίνηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Στο «Τρέχουμε για τη Δήμητρα» μετείχαν την Κυριακή από το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου η Αποστολία Τσιτσάκη και η Έφη Φλώρου. Συμμετείχαν επίσης δρομείς του ΑΟ Μαγνησίας, του Great και άλλων συλλόγων.

Καθώς σε αυτή την εκδήλωση οι αποστάσεις και οι χρόνοι δεν έχουν σημασία, αναφέρονται αλφαβητικά όσοι έτρεξαν, είτε την Κυριακή, είτε σε άλλες ημέρες.

Μιχάλης Άκερμαν

Αντώνης Αλεξανδρής

Γιώργος Αλμπανούδης

Μαίρη Αναστασίου

Σεραφείμ Αντωνάκης

Χρήστος Βαργιαμίδης

Κλαίρη Βασιλείου

Λάζαρος Βούλγαρης

Πέτρος Γεωργούλας

Χαράλαμπος Γιώτας

Μαρία Διαμαντοπούλου

Αντώνης Δροσινός

Αντωνία Ελευθεράκη

Βίκυ Ελευθερίου

Γιώργος Εμβαλωτής

Τζώρτζια Ιωάννου

Γιάννης Καζανίδης

Γιώργος Καλαντζής

Τρύφωνας Καραμανλής

Στέφανος Κατσούρας

Κώστας Κοτρώνης

Ελένη Κουμπή

Απόστολος Κουτσουμπές

Δημήτρης Κυριακόπουλος

Ζήνων Λουλούδης

Βούλα Μακεδόνα

Δημήτρης Μακρής

Διονυσία Μανιάτη

Μπάμπης Μαντζίρης

Δημήτρης Μεγαγιάννης

Νίκος Μήλιος

Μάριος Μιχαλόπουλος

Νίκος Μόσιος

Ελισάβετ Μουλά

Στέφανος Μουρογιάννης

Χρήστος Μπάντης

Γιώργος Μπατζιώρας

Αντώνης Μπέκας

Κώστας Μπέκας

Εύη Μυλωνά

Ντάφης Νικολάου

Αλεξάνδρα Νόλη

Ηλίας Νόλης

Κώστας Παλάντζας

Δήμητρα Πουλούλη

Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιώργος Παπαϊωάννου

Λίνα Παπακυριαζή

Ηλίας Πατσαρούχας

Δήμητρα Πουλούλη

Λουκάς Πριτσάς

Χρυσούλα Σακαβάρα

Αποστόλης Σαλαμούρας

Βασίλης Σκόρδας

Κώστας Σκοτίδης

Βάνα Σπύρου

Δημήτρης Σταθούρος

Πασχάλης Στάνιος

Λένα Ταμπούρη

Ιάκωβος Τζανίδης

Σπύρος Τρύφωνος

Δημήτρης Τσακίρης

Αποστολία Τσιτσάκη

Ζήσης Τσουρέλης

Γιώργος Φασούλας

Έφη Φλώρου

Χριστίνα Χατζηγιαννίδου

Εύη Χατζηχαραλάμπους

Κώστας Χούνος

Οι αγώνες για το 2022

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ανακοινώνει τις ημερομηνίες των αγώνων που θα διοργανώσει ή θα συνδιοργανώσει με φορείς και σωματεία, στο 2022.

30 Ιανουαρίου 2022: 1ο Κριθαριά Trail 2022. 3 Απριλίου 2022: 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου / 27ο I Love Volos Run 2022. 1 Μαΐου 2022: 1ος Ορεινός Αγώνας Πηλίου «Δημήτρης Παπαχρήστος». 11-12 Ιουνίου 2022: Κένταυρος Pelion Marathon 2022. 17 Σεπτεμβρίου 2022: 1ο Pelion Night Trail. 9 Οκτωβρίου 2022: 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2022.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου