ΣΤΙΒΟΣ

«Almyros City – Zerelia Lakes»: Το «ευχαριστώ» των διοργανωτών

almyros-city-zerelia-lakes-το-ευχαριστώ-των-διοργανω-365442

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου ο 5ος Αγώνας Δρόμου Αλμυρού με την επωνυμία «Almyros City-Zerelia Lakes» 20,1 km & 6 km. Οι συνδιοργανωτές του αγώνα, Δήμος Αλμυρού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Αλμυρού μαζί με τους πολυάριθμους εθελοντές και την ασφάλεια του Α.Τ. Αλμυρού έκαναν έναν αγώνα που όλοι οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ως τον καλύτερο μέχρι σήμερα. Έναν αγώνα άρτια οργανωμένο, ασφαλή, με πολλές παροχές, σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. και μοναδικής διαδρομής – ομορφιάς με τις δίδυμες μετεωριτικές λίμνες «Ζερέλια» να εντυπωσιάζουν τους συμμετέχοντες που έτρεξαν την διαδρομή για πρώτη φορά!

Οι επισκέπτες και δρομείς είτε από συλλόγους, είτε μεμονωμένοι, απ’ όλη τη Θεσσαλία, Βόλο, Λάρισα, Φάρσαλα, Αγιά, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σμόκοβο αλλά και από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη, Λαμία, Λιβαδειά «απόλαυσαν» έναν αγώνα με ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Η πρώτη εκκίνηση έγινε με τους μικρούς φίλους, μαθητές του δημοτικού που έτρεξαν 500μ. με τερματισμό στην πλατεία λαμβάνοντας όλοι το μετάλλιό τους και έναν χυμό από τη διοργάνωση.

Στις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 20,1χλμ, μετά από μια σύντομη τεχνική ενημέρωση, με καθυστέρηση όμως 30’ λεπτών λόγω των πολλών συμμετοχών αλλά και των ελέγχων που έπρεπε να γίνουν από την «άψογη» γραμματεία και στις 10:20 η εκκίνηση του αγώνα των 6χλμ.

Από τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης προέκυψαν καλοί χρόνοι και έντονος συναγωνισμός τόσο στον αγώνα των 20,1χλμ (με θετική υψομετρική 185μ.) όσο και στον αγώνα των 6χλμ, όπου μετείχαν και νεαροί αθλητές από το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου.

Στα 20,1χλμ εκκίνησαν και τερμάτισαν 109 (από 125) δρομείς με την πρώτη 20άδα να «σπάει» τα κοντέρ, ενώ στα 6χλμ εκκίνησαν και τερμάτισαν 89 (από 96) δρομείς.

Στα θετικά του «μικρού» αγώνα είναι ότι φέτος οι διοργανωτές κατάφεραν να «ξεσηκώσουνε» τους νέους και όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας και να συμμετέχουν πιο μαζικά σε αυτή τη γιορτή της πόλης του Αλμυρού.

Ειδικές συνθήκες λόγω πρωτοκόλλων, με τους δρομείς που τερμάτιζαν να παραλαμβάνουν μόνοι τους το μετάλλιο του αγώνα, όπως και για τους νικητές τόσο στις γενικές κατηγορίες, όσο και στις ηλικιακές που πάνω στο βάθρο (στήθηκε για τις φωτογραφίες και την ανταμοιβή του αθλητή) παρελάμβαναν και πάλι μόνοι τους το κύπελλο της προσπάθειάς τους.

Οι νικητές στις γενικές κατηγορίες ήταν: 20,1χλμ.

Ανδρες: Ζήσης Τσουρέλης 1.19:29, Χρήστος Παρασκευάς 1.19:50, Κοσμάς Κωνσταντινίδης 1.21:42.

Γυναίκες: Παναγιώτα Πασχαλίδου 1.44:33, Βάνα Σπύρου 1.47:48, Νίκη Μουλά 1.48:04.

6 χλμ. Ανδρες: Δημήτριος Φράγκος 21:15, Μιχάλης Σαράντης 21:44, Αθανάσιος Σκορδάς 22:16. Γυναίκες: Εφη Φλώρου 23:03, Αποστολία Τσιτσάκη 24:36, Ελένη Μήλιου 25:31.

Ο σύλλογος του ΕΟΣ Αλμυρού αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Πέραν των συνδιοργανωτών, Δήμο Αλμυρού & Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας, που για ακόμα μία φορά συνεργαστήκαμε άψογα για να αναδείξουμε τις μοναδικότητες της περιοχής μας, αλλά και να παρακινήσουμε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν, να αθληθούν, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους όσους μας βοήθησαν να έχουμε αυτόν τον υπέροχο αγώνα, μεγάλους χορηγούς, χορηγούς, υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας. Τελευταίοι μένουν πάντα οι εθελοντές, πρώτοι όμως στην προσφορά. Η πολύτιμη βοήθειά τους δημιουργεί έναν επιτυχημένο αγώνα που κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη και πιο ψηλά! Υγεία να έχουμε, στα ίδια μέρη να ξανανταμώσουμε όλοι μαζί και πάλι».

Οι απονομές των 6χλμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου