ΣΤΙΒΟΣ

Δρομείς από όλο τον κόσμο κατέκλυσαν τη Σκιάθο

δρομείς-από-όλο-τον-κόσμο-κατέκλυσαν-τ-410552

Η Σκιάθος κατακλύστηκε την περασμένη Κυριακή από εκατοντάδες δρομείς από όλο τον κόσμο, που έτρεξαν στον διεθνή ημιμαραθώνιο «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» τιμώντας τη μνήμη του Michel (Μιχάλη) Κοφινά.

«Ο αγώνας αποτέλεσε μία συνδιοργάνωση του Δήμου Σκιάθου, του πολιτιστικού και οικολογικού συλλόγου EcoΖην Σκιάθου και της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Σκιάθου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ασφάλεια για 9η χρονιά, έπειτα από έναν αδρανή χρόνο λόγω των έκτακτων συνθηκών Covid-19.

Ο διεθνής ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 24 χλμ «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» (90% δασικής και ορεινής διαδρομής και 10% ασφάλτινης με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, μέγιστη ανάβαση: 1354μ., IBP=276 RNG), είναι μια διαδρομή που αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας του νησιού, αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά του, όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τα αναφέρει στα διηγήματά του ο κυρ Αλέξανδρος.

Για πρώτη χρονιά φέτος, η διαδρομή πέρασε από το βορειότερο τμήμα του νησιού και συνέδεσε έτσι την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς Κάστρο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κι ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου, ενώ οι πιο μικροί μας φίλοι έτρεξαν κι εκείνοι, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για εκτός σταδίου αθλητικές διοργανώσεις».

Όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές: «Αυτή τη χρονιά, τρέξαμε για έναν ακόμη σκοπό, εις μνήμην του αγαπημένου μας φίλου Michel (Μιχάλη) Κοφινά, που ποτέ δεν έτρεξε μακριά από την ασθένειά του, που ποτέ δεν έφυγε από τις σκέψεις μας, αλλά και για την υποστήριξη όσων οι ζωές τους έχουν αλλάξει λόγω μιας διάγνωσης καρκίνου – για τους ασθενείς, τους φίλους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έτσι για να τιμήσουμε τον Michel, εις μνήμην ενός αγαπημένου προσώπου, που πάλεψε ή παλεύει τώρα με τον καρκίνο, το Skiathos Trail Run προσφέρει το 30% των φετινών εσόδων από τις εγγραφές και τις χορηγίες, ποσό που ανέρχεται στα 1000€ στη Φλόγα, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Πλέον αυτού του ποσού, θα παραδοθεί στον σύλλογο και η κάλπη που είχε στηθεί στην είσοδο της χερσονήσου Μπούρτζι, για αυτό το σκοπό».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης επισημαίνεται: «Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία και τη βοήθειά σας για την αρμονική διεξαγωγή των αγώνων, το Λιμεναρχείο Σκιάθου, το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Βορείων Σποράδων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, το SkiathosLife.gr, τους χορηγούς τόσο για την οικονομική, όσο και για την υποστήριξη με είδη, εκπτώσεις και υπηρεσίες και τέλος τους περισσότερους από 80 εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχαν στη γραμματειακή υποστήριξη, στα σημεία ελέγχου και ανεφοδιασμού στην ορεινή διαδρομή και σε κομβικά σημεία καθ’ όλο το μήκος των διαδρομών, για τη φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη και βιντεοσκόπηση στιγμιότυπων, και οι οποίοι αποτελούν κάθε φορά την ψυχή της διοργάνωσης.

Ανανεώνουμε το δρομικό ραντεβού μας για τις 22 Μαΐου 2022, στο 10ο Skiathos Trail Run».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου