ΣΤΙΒΟΣ

Με δύναμη στον στίβο της ζωής ο 25χρονος Ναντίμ Αχμαντ

με-δύναμη-στον-στίβο-της-ζωής-ο-25χρονος-516177

Ο 25χρονος Ναντίμ Αχμαντ, που εργάζεται στη δομή «Αρσις» στη Μακρινίτσα, κάνει σχέδια για τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού

Ονειρα, που φτάνουν μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, κάνει ο 25χρονος Ναντίμ Αχμαντ, επιτυγχάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ σε μεγάλη διοργάνωση. Ο νεαρός πρόσφυγας από το Πακιστάν, που βρήκε φιλόξενη αγκαλιά στον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «Αρσις» στη Μακρινίτσα, κάνει τους πάντες περήφανους με τις αθλητικές του επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, πέτυχε το νέο ατομικό του ρεκόρ στον αγώνα δρόμου 400 μέτρων, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη.

Η επίδοση του Ναντίμ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ανοίγει το δρόμο για να πάρει μέρος σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο φωτεινός πίνακας του Καυτανζογλείου άναψε και δίπλα στο όνομα του Ναντίμ Αχμαντ εμφανίστηκε η επίδοση 55.55. Είχε μόλις ολοκληρωθεί η κούρσα των 400μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ και ο 25χρονος αθλητής δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του που μπόρεσε να κατεβάσει κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο τον χρόνο του, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ, που τού επιτρέπει όχι απλώς να χαμογελά πλατιά, αλλά και να κάνει όνειρα που φτάνουν μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Ο 25χρονος ήρθε στην Ελλάδα από το Πακιστάν το 2008 ως ασυνόδευτος ανήλικος, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Από το Πακιστάν ταξίδεψε στο Ιράν και από εκεί στην Τουρκία, απ’ όπου πέρασε με βάρκα στην Ελλάδα, με αρχικό σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του ώς τη Σουηδία. Εχοντας κάνει ήδη δύο αποτυχημένες απόπειρες, του δόθηκε σε κάποια στιγμή η δυνατότητα να ασχοληθεί με τον στίβο, ο οποίος, όπως λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι και ο λόγος που τον κράτησε έως σήμερα εδώ.

Από το 2010 έως το 2014 στεγάστηκε στον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «Αρσις» – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στη Μακρινίτσα Βόλου, κι αμέσως μετά διέμεινε επί έναν χρόνο στα κοινωνικά διαμερίσματα αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας 18-25 ετών της ίδιας οργάνωσης, στον Βόλο. Από τότε μέχρι σήμερα, ο 25χρονος δουλεύει ως διερμηνέας στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «Αρσις» στη Μακρινίτσα, που γνωρίζει πολύ καλά, αφού και ο ίδιος έζησε εκεί για τέσσερα χρόνια.

Μπορεί, μάλιστα, να εργάζεται κανονικά στη δομή, ωστόσο δεν χάνει λεπτό από τις προπονήσεις του με τους Αργοναύτες Βόλου και υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς του προσπαθεί να πετύχει ακόμη καλύτερο χρόνο στο αγώνισμά του ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού αλλά και όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, που θα προηγηθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου