ΣΤΙΒΟΣ

Μεγάλες επιτυχίες και μετάλλια από Γκαρά, Καραλή και Βελέντζα  

μεγάλες-επιτυχίες-και-μετάλλια-από-γκ-531067

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, που διεξήχθη στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης, όπου οι Χρήστος Γκαράς, Σπύρος Καραλής και Ανδρομάχη Βελέντζα ανέβηκαν στο βάθρο.

Ο Χρήστος Γκαράς της Νίκης Βόλου κατέκτησε την 1η θέση στα 400μ. εμπόδια με 55’’05, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ η συναθλήτρια του από τη Νίκη επίσης, Ανδρομάχη Βελέντζα, πήρε την 2η θέση στο άλμα τριπλούν, παρότι μόλις 16 ετών, με άλμα στα 12.36μ.

Ο Χρήστος Γκαράς

Η Ανδρομάχη Βελέντζα με τον προπονητή της Απόστολο Βλαχάβα

Σπουδαία επιτυχία ήταν και του Σπύρου Καραλή, κατακτώντας την 2η θέση με άλμα 15.21 στο τριπλούν. Ο αθλητής του Απόστολου Καθηνιώτη, που κατάγεται από το Αϊδίνι Μαγνησίας και αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού Πειραιώς, έσπασε στους αγώνες τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ.

Πήγε σ’ αυτούς με καλύτερη επίδοση 14.90, αλλά στον προκριματικό έκανε 15.06, κάτι που του χάρισε αυτόματα την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, και στον τελικό αρχικά 15.12 και στη συνέχεια 15.21, με τις υπόλοιπες προσπάθειές του να είναι άκυρες. Οπως γίνεται κατανοητό, βελτίωσε το ρεκόρ του κατά 31 ολόκληρους πόντους και έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και σε διαρκή άνοδο, την οποία θέλει να έχει και στο Ευρωπαϊκό.

Ο Σπύρος Καραλής

Ο 17χρονος άλτης μίλησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ» για το κατόρθωμά του, ερωτώμενος αν περίμενε να ανέβει στο βάθρο: «Το περίμενα από την στιγμή που άρχισα να κάνω προπόνηση στην αρχή της χρονιάς. Ηταν ο στόχος μου να πιάσω το όριο, γι’ αυτό προσπάθησα τόσο πολύ και τα κατάφερα. Είναι η επίτευξη ενός από τους στόχους μου και είμαι χαρούμενος», τόνισε, για να κάνει στη συνέχεια τη σχετική αφιέρωση: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένεια μου, στον προπονητή μου, στους φίλους μου και σε όλους όσοι μου στάθηκαν στις δύσκολες και εύκολες στιγμές και με έκαναν να θέτω πιο πολλούς στόχους και να τους επιτυγχάνω».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου