ΣΤΙΒΟΣ

Στον Βόλο δύο πανελλήνια πρωταθλήματα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

στον-βόλο-δύο-πανελλήνια-πρωταθλήματ-585383

Δύο πανελλήνια πρωταθλήματα που αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους από 2.000 επισκέπτες, πρόκειται να φιλοξενήσει ο Βόλος, μέσα στο καλοκαίρι.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων Αθλητών που θα φιλοξενηθεί μέσα στον Ιούνιο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) Νέων Αθλητών που θα διεξαχθεί μέσα στον Ιούλιο.

Και οι δύο διοργανώσεις θα φιλοξενηθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο ΣΕΓΑΣ ανέθεσε την οργανωτική ευθύνη των δύο πρωταθλημάτων στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος έχει φιλοξενήσει με επιτυχία στο παρελθόν τοπικά, εθνικά και διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Η ανάληψη της διοργάνωσης έρχεται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα 24 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι.

Όπως έχει γίνει γνωστό θα υλοποιηθούν οι αγώνες στίβου επί του συνόλου των αθλημάτων της κατηγορίας, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται από τα πρωτόκολλα επίσημων αγώνων στίβου και σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΓΑΣ, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Νέων, αναμένεται η συμμετοχή αριθμού συμμετεχόντων (αθλητές, προπονητές, συνοδοί κλπ), μεγαλύτερος αυτού των 2.000 επισκεπτών, με αυτονόητα αποτελέσματα για την τόνωση της οικονομίας και την προβολή της πόλης.

Το κόστος των συγκεκριμένων διοργανώσεων αφορά κυρίως δαπάνες φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή) συντελεστών και υπολογίζεται στο ύψος των 10.000 ευρώ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και στο ύψος των 15.000 ευρώ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, τα οποία θα καλύψει ο Δήμος Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου