ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Νέα πρόεδρος η Σακοράφα

σεγασ-νέα-πρόεδρος-η-σακοράφα-650245

Η Σοφία Σακοράφα είναι η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας.

Συγκέντρωσε 114 ψήφους, ενώ η Τασούλα Κελεσίδου, που επίσης διεκδικούσε την προεδρία, συγκέντρωσε 107. Συνολικά 224 σωματεία ψήφισαν για τη νέα πρόεδρο, ενώ υπήρχαν και τρία λευκά. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Σοφία Σακοράφα έγινε η πρώτη γυναικά που θα καθίσει στον προεδρικό θώκο του ΣΕΓΑΣ.

Την ίδια ώρα μεγαλύτερη ήταν η διαφορά με την οποία εκλέχτηκε ο εκπρόσωπος της ΑΚΑΣ στην μάχη της ΕΟΕ. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Σεβαστής (ο οποίος βρίσκεται νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο αφού έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό) εκλέχθηκε εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ με 131 ψήφους. Ο Κώστας Γκατσιούδης πήρε 91 ψήφους.

Η Σοφία Σακοράφα γεννημένη στα Τρίκαλα, άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών, αγωνιζόμενη με τα χρώματα του Γ.Σ. Τρικάλων ως ακοντίστρια. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 στο διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια-Χανιά στα Χανιά, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 74,20 μέτρα. Η επίδοση αυτή παρέμεινε πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι την εισαγωγή του νέου τύπου ακοντίου, οπότε και όλα τα ρεκόρ μηδενίστηκαν. Παρέμεινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο ως και την 13η Ιουνίου του 1983 όταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας η Τιίνα Λίλακ το κατέρριψε με επίδοση 74,76 μέτρα. Συνολικά πέτυχε 17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντάς το συνολικά πάνω από 30 μέτρα.

Όταν αποχώρησε από τον αθλητισμό ασχολήθηκε με την πολιτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου