Δρομείς από όλη την Ελλάδα τρέχουν για τον 5ο Virtual Volos Santa Run

Τελευταία ενημέρωση: 2020-12-29, 21:47:56
Δρομείς από όλη την Ελλάδα τρέχουν για τον 5ο Virtual Volos Santa Run

Σε εξέλιξη είναι από τις 15 του τρέχοντος μήνα το 5ο Virtual Volos Santa Run, ο αγώνας που αντικαθιστά τη μεγάλη γιορτή της πόλης, η οποία φέτος δεν μπορεί να διοργανωθεί σε ομαδικό επίπεδο, αλλά γίνεται σε ατομικό, σε όποιο μέρος, μέρα και απόσταση επιθυμεί κάθε santa δρομέας.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να προσφέρουν εφόσον το επιθυμούν, απευθείας και χωρίς τη μεσολάβηση του συλλόγου, ένα ποσό ή τρόφιμα σε ίδρυμα της επιλογής τους ή σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έχει την προσφορά πάντα κορυφαία προτεραιότητα, και ανάμεσα σε άλλες ανάλογες ενέργειες, ξεχωρίζει το ποσό των 7.000 ευρώ που δόθηκε το 2016 στην Φλόγα Βόλου μέσω των συμμετοχών των δρομέων όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και των 4.672 ευρώ που δόθηκε στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου το 2017 με τον ίδιο τρόπο.

Το 2019 παραδόθηκαν από τον ΣΔΥ Βόλου 2.000 ευρώ στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου, και ήταν η πρώτη φορά στα 30 χρόνια ιστορίας του συλλόγου που υπήρξε ανάλογη προσφορά από αγώνα του ΣΔΥΒ, τον Ημιμαραθώνιο Βόλου. Ανάλογη κίνηση θα γίνει από τον Ημιμαραθώνιο στο νέο έτος, που θα αποφέρει 2.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Για όσους θέλουν να αγωνιστούν στο 5ο Virtual Volos Santa Run, ο ΣΔΥΒ επέλεξε τον πιο απλό τρόπο για τη συμμετοχή. Ετσι κάθε πολίτης σε όλη την Ελλάδα, και βέβαια στον Βόλο και τη Μαγνησία, μπορεί χωρίς εγγραφή να τρέξει ή να περπατήσει ατομικά οποιαδήποτε απόσταση της αρεσκείας του, όπου θέλει, με πρόταση να το κάνει στην εορταστική πόλη. Μπορεί να διανύσει από έστω 100 μέτρα, ως δεκάδες χιλιόμετρα.

Κατόπιν το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να στείλει την απόσταση και προαιρετικά τον χρόνο, στα social media στον ΣΔΥ Βόλου ή στον Κ. Παλάντζα. Εναλλακτικά στο sdyvolou@gmail.com.

Καθένας μπορεί να κάνει και να στέλνει περισσότερους του ενός αγώνα, σε διάφορες ημέρες. Μια συνοδευτική φωτογραφία με τον santa δρομέα δίπλα στις εορταστικές εικόνες της πόλης, θα είναι ό,τι καλύτερο, και ο σύλλογος θα τη δημοσιεύσει εφόσον του σταλεί.

Το 5ο Virtual Volos Santa Run θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Το αποκορύφωμά του θα είναι στις ημέρες των εορτών. Καθημερινά θα συμπληρώνεται η λίστα των συμμετοχών αλφαβητικά, ενώ δίπλα σε κάθε δρομέα θα αναφέρεται η απόσταση που έκανε, και προαιρετικά ο χρόνος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγγραφή. Αντί ποσού συμμετοχής, προτείνεται κάθε santa δρομέας να προσφέρει ένα ελάχιστο ποσό σε ίδρυμα της επιλογής του, ή τρόφιμα και απαραίτητα είδη σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.

Ηδη οι πρώτοι δρομείς έτρεξαν τον αγώνα τους, και στις ημέρες των γιορτών οι συμμετοχές θα πολλαπλασιαστούν. Τρεις αθλητές μάλιστα άλλων συλλόγων αγωνίστηκαν στα Ιωάννινα, τη Νεάπολη Κοζάνης, και τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται αντίστοιχα για τους Ηλία Μπάρμπα (Ημιμαραθώνιος 1.32.46), Τάσο Ροβυθάκη (Ημιμαραθώνιος 1.35.27), Πέτρο Καλογερόπουλο (5χλμ 33’19). Ακολούθησε στην Αθήνα ο Γιώργος Χαϊκάλης με 22χλμ σε 2.03.00. Τα μέλη του ΣΔΥΒ επίσης άρχισαν να τρέχουν τον αγώνα: ο Στέργιος Κουσκουρίδας πραγματοποίησε στο Βελεστίνο Ημιμαραθώνιο σε 1.32.28. Στον Βόλο, Ημιμαραθώνιο έκανε ο Ζήσης Τσουρέλης σε εξαιρετικό χρόνο 1.20.45, ο Δημήτρης Κυριακόπουλος σε 1.45.20, τρέχοντας και 600 μέτρα επιπλέον, ενώ προσέφερε τη συμμετοχή στις Ασπρες Πεταλούδες. Ημιμαραθώνιο σε 1 ώρα 51’29, κάνοντας μάλιστα για πρώτη φορά αυτή την απόσταση, πραγματοποίησε ο Τρύφωνας Καραμανλής. Οι Γιώργος Τσιάκαλος, Σταύρος Μαστροπέτρος, έτρεξαν Ημιμαραθώνιο, μέρος του οποίου στη Γορίτσα, σε 2 ώρες 02’24. 23 χιλιόμετρα βουνού, Βόλος - Πορταριά - Βόλος σε 2 ώρες και 39 λεπτά έκανε ο Τάσος Τζίντζιος. Ημιμαραθώνιο βουνού στην ίδια διαδρομή σε 1 ώρα 57’31 έκανε ο Στέφανος Μουρογιάννης. Την απόσταση των 9.100 μέτρων σε 52’39 έτρεξαν για καλό σκοπό, η Πέγκυ Μάρθα και η Βάσω Αργυρογιάννη. 6χλμ σε 30’28 πραγματοποίησε η Εύη Μυλωνά. Ο Πέτρος Γεωργούλας έτρεξε 5 χιλιόμετρα σε 19.01.

 

Πολλές ακόμη δράσεις

Ενας ελάχιστος φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στο μαρτυρικό χωριό Δράκεια στις 18 Δεκεμβρίου 1943... Ο Βασίλης Σκορδας έτρεξε τη διαδρομή 10.500μ Αγριά - Δράκεια, με επιστροφή άλλα τόσα χιλιόμετρα, και τίμησε στο Μνημείο τους νεκρούς. Ανάλογη κίνηση είχαν κάνει μία βδομάδα πριν, άλλα 10 μέλη του ΣΔΥ Βόλου.

Οι πεζοπορίες συνεχίζονται ασταμάτητα, σε ατομικό επίπεδο. Ετσι μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν τη διαδρομή 9 χιλιομέτρων Αλλη Μεριά - Μονοπάτι του Ιάσονα - Κατηχώρι - Πορταριά - Μονοπάτι των Κενταύρων, και επιστροφή. Ακολούθησε από άλλα μέλη, η πορεία Αγιος Ονούφριος - Μακρινίτσα - Αγία Παρασκευή - Αγιος Ονούφριος. Το βράδυ της Κυριακής 20/12 έγινε κάτι πρωτότυπο, που άφησε ξεχωριστές εντυπώσεις, ιδίως σε όσους έκαναν για πρώτη φορά και περιμένουν επανάληψη: Νυχτερινή πεζοπορία 5 χιλιομέτρων στη Γορίτσα.

Αναφορικά με διάφορες προπονήσεις, 53 χιλιόμετρα έτρεξε την Κυριακή 20/12 η Βάνα Σπύρου. 25 χλμ σε 1 ώρα 48’ διέσχισε στην Κατερίνη ο Αλέξης Παπαλεξίου. Πολλές και διάφορες διαδρομές έκαναν επίσης οι Ρούλα Αθανασίου, Αντώνης Αλεξανδρής, Βαγγέλης Γιακάκογλου, Λίνα Δανιηλίδου, Μαρία Διαμαντοπούλου, Αντωνία Ελευθεράκη, Βίκυ Ελευθερίου, Παντελής Ζήσης, Τζώρτζια Ιωάννου, Γιάννης Καζανίδης, Παναγιώτης Καλόβουλος, Στάθης Καραδημητρίου, Τρύφωνας Καραμανλής, Μίλτος Καραπιπέρης, Φίλιππος Κουλουριώτης, Μάνος Κουρκουβέλας, Μάρω Μακροθανάση, Νίκος Μόσιος, Κωνστανίνα Μπατζιώρα, Γιώργος Μπατζιώρας, Θανάσης Μπουγάς, Εύη Μυλωνά, Κώστας Παλάντζας, Ζαφείρης Πανόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαϊωάννου, Κώστας Σκοτίδης, Πασχάλης Στάνιος, Αλεξία Τζήμου, Κατερίνα Τσάγγαρη, Γιώργος Τσοκάνης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Γιάννης Χαχούδης και πολλοί ακόμη.

30 χιλιόμετρα trail στην Αττική με 1200μ υψομετρική έκανε σε 3 ώρες 28’ ο Χρήστος Αγνουσιώτης. 23 χιλιόμετρα trail σε Αλλη Μεριά, Ανεμούτσα, Πορταριά κ.α., έτρεξαν οι Γιώργος Δοδόλιας, Γιάννης Μυλωνάς. 22,4χλμ trail με 785μ υψομετρική έκανε ο Βασίλης Αθανασίου. Ημιμαραθώνιο βουνού έτρεξε στην Ξάνθη ο Αντώνης Νικολόπουλος. 20χλμ σε Αγιο Ονούφριο-Κουκουραβα-Μακρυνιτσα-Τρανό Ισιωμα-Σταγιάτες με 1.150μ υψομετρική οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Απόστολος Μπαρμπούλης. Διάφορες trail προπονήσεις έκαναν επίσης οι Μιχάλης Ακερμαν, Μαρία Διαμαντοπούλου, Στάθης Καραδημητρίου, Σάκης Κράβαρης, Αρτεμις Λιόλιου, Ζήνωνας Λουλούδης, Κώστας Μπέκας, Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Μάρθα Ξηροφώτου, Λίνα Παπακυριαζή, Ηλίας Πατσαρούχας, Κώστας Πολίτης, Ειρήνη Σπυριδώνη, Λένα Ταμπούρη, Ελλη Τασιά, Νίκος Τουρβάς.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=