ΣΤΙΒΟΣ

«Φτερά» στα πόδια για τον 18χρονο βολιώτη Χρήστο Γκαρά

φτερά-στα-πόδια-για-τον-18χρονο-βολιώτ-757828

Σημειώνοντας την μεγαλύτερη του επίδοση και διάκριση μέχρι την επόμενη, ο βολιώτης αθλητής του στίβου και της Νίκης Βόλου, Χρήστος Γκαράς, πέτυχε σπουδαία επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 20 ετών, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο στα Γιάννενα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο αθλητής του Απόστολου Βλαχάβα κατάφερε πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια να πάρει την πρώτη θέση, με χρόνο 55,24.

Πριν δύο χρόνια και σε ηλικία 16 ετών είχε πάρει την 2η θέση και πάλι σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ωστόσο φέτος ήταν η χρονιά του.

Παρά τον περιορισμό λόγω κορονοϊού στις προπονήσεις για δύο μήνες και προπονούμενος είτε στο σπίτι, είτε τρέχοντας στον δρόμο, ο νεαρός αθλητής, που φέτος έδωσε και πανελλήνιες εξετάσεις τελειώνοντας το σχολείο, πίστευε στη διάκριση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο προπονητής του Απόστολος Βλαχάβας, σχολίασε πως πλέον ο αθλητής του θα πρέπει να πατήσει τέρμα το γκάζι… έχοντας μπροστά του το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών στην Πάτρα: «Εμείς πλέον τελειώνουμε τις υποχρεώσεις και αυτή η θέση δίνει στον Χρήστο το δικαίωμα να τρέξει και με ελπίδες για να συμμετάσχει ακόμη και στον τελικό στο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών που είναι την επόμενη εβδομάδα εκεί. Για το αν θα υπάρξει στο μέλλον κάποια άλλη διοργάνωση στην Ευρώπη είναι ακόμη νωρίς να το ξέρουμε».

Η τελική κατάταξη στον τελικό

1 ΓΚΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 55.24

2 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 55.51

3 ΣΑΓΙΑΚΟΥ ΑΛΜΠΑΝ 55.88

4 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 56.30

5 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 56.85

6 ΜΕΜΑ ΕΝΡΙΚΟ 58.72

7 ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΑΒΒΑΣ 59.62

8 ΣΑΛΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ 1:18.97

Νέα διάκριση για Καραλή

Η διάκριση του Γκαρά δεν ήταν η μόνη για Βολιώτη αθλητή μιας και με μετάλλιο επέστρεψε από τα Γιάννενα και ο αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς, Σπύρος Καραλής, που πήρε την τρίτη θέση στο μήκος. Ο αθλητής του Απόστολου Καθηνιώτη, έχασε το ασημένιο μετάλλιο για μόλις τρία εκατοστά, έχοντας επίδοση 7.14, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αγωνίστηκε με τραυματισμό, με τον Ανδρέα Αντωνακόπουλο να τερματίζει πρώτος με 7.49 και τον Αγγελο Ανδρεοσόπουλο, δεύτερο με 7.16. Η επίδοση του, του δίνει το εισιτήριο και για το Πανελλήνιο της Πάτρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου