ΣΤΙΒΟΣ

Στις επάλξεις ξανά ο Γυμναστικός

στις-επάλξεις-ξανά-ο-γυμναστικός-72401

Από τους πρώτους συλλόγους στην πόλη του Βόλου που ξεκίνησαν προπονήσεις από την περασμένη Δευτέρα είναι και ο Γυμναστικός, ο οποίος έχοντας ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, μπορεί να θεωρείται από τους «τυχερούς».

Τις ημέρες της καραντίνας δεν έλειψαν ωστόσο εκείνοι που παρά το γεγονός πως οι εγκαταστάσεις ήταν κλειστές, περνούσαν πάνω από τα κάγκελα προκειμένου να αθληθούν και δεν έλειψαν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Μετά από 60 περίπου μέρες αδράνειας, κι αφού οι προπονήσεις είχαν γίνει ατομικές και είχαν μεταφερθεί στη Γορίτσα ή στους δρόμους, οι αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, μπορούν και πάλι να ανασάνουν, βρισκόμενοι στον χώρο, όπου κυνηγούν και πάλι τα όνειρά τους.

Το τμήμα στίβου έδειξε τον δρόμο και υπό τις οδηγίες των υπευθύνων, η δράση επέστρεψε, έστω κι αν πρέπει να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και οι αποστάσεις, σε παιδιά που ωστόσο το ίδιο πρωινό μπορούν να βρίσκονται σε διπλανά θρανία.

Αυτή ήταν και η απορία των υπευθύνων του συλλόγου, οι οποίοι μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κλέβοντας χρόνο από την προσπάθεια να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, που ζητά η πολιτεία πλέον για τους αθλούμενους.

Ο πρόεδρος του ΓΣΒ Αντώνης Χιώτης που παραμένει δίπλα στους αθλητές και τους προπονητές του συλλόγου, ήταν ο πρώτος που έπρεπε να βρεθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, εξυπηρετώντας και απαντώντας σε απορίες αθλητών, προπονητών και ενίοτε γονέων, βρισκόμενος στο πόστο του, τρεις ώρες πριν από την έναρξη των προπονήσεων.

«Την εποχή του κορονοϊού ο αθλητισμός και η νεολαία υπέστη μεγάλο πλήγμα, με τα παιδιά να αισθάνονται σαν θηρία στο κλουβί», σχολίασε ο αρχιπροπονητής της ομάδας στίβου, Γιάννης Κουτσοφλίνης, που πλέον προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του, να επαναφέρουν τους αθλητές σε μια προγενέστερη κατάσταση, καλύπτοντας έδαφος δύο μηνών.

Ενα άλλο παράδοξο που απασχολεί τον σύλλογο, είναι η συγκέντρωση όλων εκείνων των εγγράφων, που απαιτούνται πλέον από την πολιτεία, προκειμένου να ξεσκεπαστούν οι σύλλογοι – σφραγίδα, με τον κ. Χιώτη να αναφέρει: «Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε από τον Γυμναστικό, ένα σύλλογο με πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας, να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας» για να συμπληρώσει: «Κάθε χρόνο πληρώνουμε τόσα λεφτά στις ομοσπονδίες για έκδοση δελτίων και όχι μόνο για τους αθλητές μας, ίσως φταίνε και οι επικείμενες εκλογές που έρχονται, γιατί μόνο τότε μας θυμούνται».

Υπενθυμίζεται πως από χθες η άρση απαγόρευσης λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων

επεκτάθηκε και στις κλειστές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, ενώ τα Κολυμβητήρια θα δοθούν προς χρήση στο κοινό από την ερχόμενη Δευτέρα:

Σε όλες τις περιπτώσεις η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα λειτουργήσουν στον Βόλο είναι:

  • Κλειστά Γυμναστήρια: «Β. Παρασκευόπουλος», Ν. Ιωνίας, ΕΑΚ, Αγριάς, Πορταριάς, Βαρέων Αθλημάτων, Καραγάτς.

Όλα τα κλειστά Γυμναστήρια, για αυστηρά ατομική προπόνηση (ολιγομελή γκρουπ), για αθλητές άνω των 13 ετών, επιτρέπεται η χρήση μπάλας ατομικά χωρίς αλλαγές.

  • Τα Κολυμβητήρια ανοικτές και κλειστές δεξαμενές για αθλητές άνω των 13 ετών, θα επαναλειτουργήσουν από τις 25.05.2020, τηρουμένων των οδηγιών και υγειονομικών πρωτοκόλλων που ανακοινώθηκαν.

Επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων, από 25.05.2020 για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

  • Για υποψηφίους σε ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κλπ οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κλειστά Γυμναστήρια. Τα κολυμβητήρια μία εβδομάδα αργότερα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν και βεβαίωση της Σχολικής Μονάδας, σχετικά με την δήλωσή τους για τις συγκεκριμένες Σχολές.

Τα υπαίθρια αθλητικά Κέντρα και Πάρκα δεν συμπεριλαμβάνονται στην διαδικασία επαναλειτουργίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων, κερκίδων, κυλικείων, αποτρέπεται η χρήση τουαλετών και γενικότερα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει ανακοινωθεί ( για περισσότερες πληροφορίας είμαστε στη διάθεσή σας ).

Τα Αθλητικά Σωματεία μπορούν να κάνουν χρήση της εγκατάστασης κατόπιν κατάθεσης κατάστασης συγκεκριμένων αθλητών (ονοματεπώνυμο και έτος γέννησης) και συνεννόησης με την Δ/νση Αθλητισμού για σωστό προγραμματισμό, στο e-mail [email protected] .

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2421071770 (Δ/νση Αθλητισμού).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου