ΣΤΙΒΟΣ

Προβληματισμός για την επιστροφή των αθλητών

προβληματισμός-για-την-επιστροφή-των-75702

Οι ανοιχτοί χώροι του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου είναι πάλι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τους αθλητές στίβου μετά από σχεδόν δύο μήνες. Ο αρχιπροπονητής του ιστορικού συλλόγου, Γιάννης Κουτσοφλίνης, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας σχετικά, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τον προβληματισμό του, μιας και ζητούνται από τους αθλητές που επιστρέφουν στις προπονήσεις, εξετάσεις από γιατρό. Αρχικά σχολίασε: «Ξεκινάμε σιγά σιγά, να μαζέψουμε τα παιδιά στις αγωνιστικές ομάδες. Μιλάμε για περίπου 40 παιδιά, για τα οποία ο ανοιχτός χώρος του συλλόγου επαρκεί να προπονούνται ταυτόχρονα, όντας βέβαια χωρισμένα ανά γκρουπ με τους προπονητές του. Ο χώρος του συλλόγου δίνει εξάλλου τη δυνατότητα σε 80 άτομα για ταυτόχρονη προπόνηση. Σίγουρα ακολουθούμε τους κανονισμούς και θα γυμνάζονται σε διάφορους χώρους.

Για τον προβληματισμό του: «Από όσα απαιτούνται είμαστε έτοιμοι και απομένουν τα έγγραφα. Χρειάζονται κάποια περίεργα θα έλεγα έντυπα, πως ο αθλητής δεν έχει συμπτώματα κορονοϊού για παράδειγμα. Για παράδειγμα αυτό το έγγραφο δεν το ζητούνε στα σχολεία. Δεν μας υποχρεώνουν να κάνουν τεστ εμάς, αλλά στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι υποχρεωτικό, στους καθηγητές και στους μαθητές όχι. Δεν τους νοιάζει».

Για το θέμα της προπόνησης και τα πρωταθλήματα: «Το θέμα προπόνησης πλέον θα αντιμετωπιστεί σαν τα παιδιά να ήταν τραυματίες. Μετά θα μπουν σιγά – σιγά και χρειάζονται από τρεις εβδομάδες μέχρι 6 για να μπουν κανονικά σε αγωνιστικές διαδικασίες. Προς τον Ιούλιο μέχρι αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα. Θα πραγματοποιηθούν όλα τα Πανελλήνια και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει και στον Βόλο 25-26 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων. Είμαστε σε επαφή με τον Δήμο Βόλου και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου