ΣΤΙΒΟΣ

Αγώνες αθλοπαιδείας για τους μαθητές των Δημοτικών

αγώνες-αθλοπαιδείας-για-τους-μαθητές-193725

Πέρυσι στη διοργάνωση συμμετείχαν 235 ομάδες με 2.088 μαθητές

Τις δυνάμεις τους σε αθλήματα μετρούν οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο των αγώνων αθλοπαιδείας, που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Πέρυσι ο θεσμός αγκαλιάστηκε από τα σχολεία και η συμμετοχή ήταν μαζική. Συμμετείχαν 2.088 μαθητές με 235 ομάδες και φέτος αναμένεται αντίστοιχη συμμετοχή. Μάλιστα φέτος η διοργάνωση θα αναπτυχθεί σε τρεις αντί για δύο ημέρες και θα επεκταθεί και στην Αγριά, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των μετακινήσεων των μαθητών.

Στο πλαίσιο των αγώνων αθλοπαιδείας θα διεξαχθούν αγώνες χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, αντιπτέρισης και κλασικού αθλητισμού.

Κάθε σχολείο έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με όσες ομάδες μπορεί να δημιουργήσει, ενώ ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει εφόσον το επιθυμεί σε δύο ομαδικά και ένα ατομικό αγώνισμα.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 3 Μαρτίου με το άθλημα της χειροσφαίρισης για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής της Αγριάς στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και θα συνεχιστούν με τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος το τριήμερο Τρίτη 10, Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαρτίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Βόλου.

Θα ακολουθήσουν κατά σειρά αγώνες καλαθοσφαίρισης, αντιπτέρισης, ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης και θα ολοκληρωθούν με τους αγώνες κλασικού αθλητισμού που θα γίνουν την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Ε.Α.Κ. Βόλου.

Πρόκειται για πολύ επιτυχημένο θεσμό, γιορτή του αθλητισμού, που έχει αγκαλιαστεί ιδιαίτερα από τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, αλλά και από τους ίδιους τους μαθητές των σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου