ΣΤΙΒΟΣ

Νίκες και επιτυχίες για τον ΣΔΥΒ

νίκες-και-επιτυχίες-για-τον-σδυβ-452631

Νέες επιτυχίες και πολλές συμμετοχές για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στην πρώτη και στη δεύτερη θέση του βάθρου στη γενική κατάταξη του 52ου Καραϊσκάκειου Δρόμου ανέβηκαν οι αθλητές του Συλλόγου στον αγώνα που έγινε το πρωί της περασμένης Κυριακής (30/6) στο Μαυρομάτι Καρδίτσας σε απόσταση 21 χιλιομέτρων.

Ο Αχιλλέας Γιαννούλας πήρε τη νίκη με χρόνο 1.20.19, ενώ με 1.25.16 ακολούθησε ο Ζήσης Τσουρέλης. 12ος με 1.41.50 και πρώτος στην κατηγορία τερμάτισε ο Κώστας Μαγαλιός, που όμως ήταν ιδιαίτερα άτυχος, καθώς έτρεξε επιπλέον δυόμισι χιλιόμετρα λόγω απώλειας της διαδρομής λίγο πριν τον τερματισμό και ενώ βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση. Την αποστολή του ΣΔΥ Βόλου ακολούθησαν και υποστήριξαν η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου και η Χρυσούλα Μπαλάφα.

Ο διασημότερος διεθνής ορεινός αγώνας της χώρας μας, ο Olympus Marathon, έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου (29/6) με τη συμμετοχή 720 εγγεγραμμένων trail runners από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τερμάτισαν οι 564, εντός του χρονικού ορίου των 10 ωρών οι 507. Ανάμεσά τους ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Απόστολος Μπαρμπούλης, που κατέλαβε την 298η θέση με χρόνο 8.13.52. Η απόσταση του αγώνα είναι 43,8 χιλιόμετρα με συνολική υψομετρική ανάβαση 3.200 μέτρα.

Ξεκινά από το Δίον σε επίπεδο 3 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε λίγες ώρες οι δρομείς φτάνουν στον Θρόνο του Δία, ελάχιστα χαμηλότερα από την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας και ακολουθεί ο δρόμος της επιστροφής από την άλλη πλευρά για το Λιτόχωρο, όπου είναι ο τερματισμός.

Την επόμενη μέρα, «Στην Κόψη των Αετών», τον αγώνα 13,1 χιλιομέτρων της διοργάνωσης του Olympus Marathon από τα Πριόνια στο Λιτόχωρο, έτρεξαν 500 δρομείς, ανάμεσά τους και έξι από τον ΣΔΥ Βόλου. Η «Κόψη των Αετών» είναι η ομορφότερη περιπατητική διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα, αφού διασχίζει όλη την κορυφογραμμή της Ζηλνιάς, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη μοναδική θέα της χαράδρας του Ενιπέα και το πέταγμα των αετών που συχνά εμφανίζονται εκεί. Από τον ΣΔΥΒ συμμετείχαν οι εξής δρομείς:
142 Γιάννης Καρανάσιος 1.49.39

195 Γιώργος Παπαϊωάννου 1.59.10

198 Στέφανος Μουρογιάννης 1.59.11

220 Μιχάλης Ακερμαν 2.01.44

221 Σάκης Κράβαρης 2.01.45

355 Χρήστος Γεωργουλόπουλος 2.29.26.

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο αγώνας 13,5 χιλιομέτρων «Τρέχουμε με τον Κοιλιάρη». Η συμμετοχή του Νίκου Μόσιου συνοδεύτηκε με αξιόλογη διάκριση, καθώς ο δρομέας του ΣΔΥΒ κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία.

Για 5η χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης, ένας από τους γρηγορότερους της Ελλάδας λόγω της ελαφρά κατηφορικής διαδρομής. Ο ΣΔΥΒ έτρεξε με έναν δρομέα σε κάθε απόσταση του αγώνα. Ετσι 14ος στα 5 χιλιόμετρα τερμάτισε ο Στέργιος Κουσκουρίδας με 19’51, ενώ 88η στο σύνολο και 2η στην κατηγορία της αναδείχθηκε στα 10 χιλιόμετρα η Βάσω Τασιώνη με 55’33.

Το Σάββατο (29/6) έγινε στην Ελβετία το Xterra Switzerland, αγώνας τριάθλου με 1.500 μέτρα κολύμβηση, 30 χιλιόμετρα mountain bike και 10 χιλιόμετρα trail running. Ο Γιάννης Κλόκας εκπροσώπησε τον ΣΔΥ Βόλου και τερμάτισε με χρόνο 3.29.20 στην 178η θέση. 288 ήταν οι τερματισμοί.

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου έκλεισε την προηγούμενη Πέμπτη (27/6) τη χρονιά με την παρουσίαση του έργου 2018-19, την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησε το σχολείο μέσα στο έτος, την απονομή επαίνων και των απολυτηρίων.

Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί το Σ.Δ.Ε. για την τιμή της πρόσκλησης, συγχαίρει όλους, και τους εκπαιδευτικούς, δύο από τους οποίους είναι και δρομείς – μέλη του Συλλόγου και τους μαθητές για το εξαιρετικό τους έργο, που όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν μέσα από την παρουσίαση.

Τρέχουν πριν τις εκλογές

Εβδομάδα εθνικών εκλογών η τρέχουσα, ωστόσο ούτε το προσεχές Σάββατο (6/7) θα λείψει η εκπροσώπηση σε αγώνα, καθώς στη Βερδικούσια Λάρισας στο Mamali Trail Run 2019 θα τρέξουν οι Παντελής Ζήσης, Τόλης Κουτσουμπές, Ευμορφία Ντόβα, Σπύρος Τρύφωνος, Ζήσης Τσουρέλης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εγγραφές αθλητών του ΣΔΥΒ.

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές

Περισσότεροι από 140 δρομείς θα εκπροσωπήσουν τον ΣΔΥ Βόλου τον Νοέμβριο στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Οι εγγραφές που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ομοσπονδίας των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ συμπληρώθηκαν, ενώ έγιναν και ατομικές δηλώσεις. Ο ΣΔΥΒ θέλοντας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να μη χάσει κανένα μέλος τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή, θα τηρήσει λίστα αναμονής για όσους δεν γράφτηκαν και θα δηλώσουν ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα και με σειρά προτεραιότητας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρει διαθέσιμες θέσεις. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αφιέρωμα από τον ΣΔΥΒ για τη συμμετοχή των 140 δρομέων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στην τελική ευθεία για Στυλίδα

Οι οργανωμένες εκδρομές και αποστολές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα συνεχιστούν και στη Στυλίδα. Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου θα γίνει το 1ο Stylida City Race με αποστάσεις 10 και 3 χιλιόμετρα και ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα, παιδικός αγώνας δωρεάν. Λήξη εγγραφών στις 9 Ιουλίου. Οι εγγραφές γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, όπως και η κράτηση για το λεωφορείο, ποσό 10 ευρώ ανά άτομο. Την αποστολή μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς, φίλοι που δεν θα τρέξουν.

Τέλος, οι εγγραφές συνεχίζονται και για τους εξής αγώνες:

8o Skiathos Trail Run 2019 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη στις 22 Σεπτεμβρίου. Ημιμαραθώνιος και 10 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αγώνα, παιδικοί αγώνες δωρεάν. Λήξη εγγραφών 17/9. Θα διοργανωθεί εκδρομή από τον ΣΔΥ Βόλου.
13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 21-22 Σεπτεμβρίου. Διήμερη εκδρομή με λεωφορείο. Αποστάσεις 30, 10 και 5 χιλιόμετρα με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 12, 10 και 8 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου