ΣΤΙΒΟΣ

Μετά το Βερολίνο… Ντόχα

μετά-το-βερολίνο-ντόχα-755133

Για την υπέρβαση αγωνίστηκε στο εκπληκτικό από πλευράς επιδόσεων Ελλήνων αθλητών ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου τον περασμένο Αύγουστο, η δισκοβόλος, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, που είχε ως μεγάλο στόχο την είσοδο στην 8άδα του αγωνίσματος.

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Αγωνιζόμενη ανάμεσα σε κορυφαίες αθλήτριες παγκοσμίως, στην τρίτη της συνεχή παρουσία στη διοργάνωση, η 27χρονη δισκοβόλος, που αγωνίζεται από το 2017 στον Γ.Σ. Κερατέας προκρίθηκε στην καλύτερη 12άδα με… περιπετειώδη τρόπο, καθώς έπρεπε να περιμένει την τελευταία βολή της τελευταίας αθλήτριας των προκριματικών προκειμένου να σιγουρέψει την παρουσία της στον τελικό.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, με την Αναγνωστοπούλου να κατατάσσεται στη 10η θέση και να βάζει πια πλώρη για στόχους, όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι και την προετοιμασία ενόψει Ολυμπιάδας του Τόκυο το 2020.

Η Αναγνωστοπούλου βρέθηκε στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και μίλησε για την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τονίζοντας: «Όσον αφορά στον προκριματικό αγώνα είχα μια ατυχία, χάνοντας την πρώτη βολή, κυριολεκτικά….από λάθος. Φέτος, θεσπίστηκε ένας κανόνας, ο αθλητής να έχει στη διάθεσή του από 60’’, 30’’ ώστε να ρίξει. Πραγματικά ήμουν τόσο συγκεντρωμένη στον αγώνα μου, που έχασα το χρόνο και έτσι η πρώτη μου βολή ακυρώθηκε. Εντέλει, κατάφερα και πέρασα στον τελικό και από κει και πέρα… σκεφτόμουν ακόμα και μετάλλιο. Το αιτιολογώ, βάσει του χαμηλού επιπέδου στο οποίο εν τέλει κρίθηκε ο αγώνας, καθώς η 6άδα έκλεισε με 59 μέτρα, κάτω από το φετινό μου ατομικό ρεκόρ. Ωστόσο δε μου βγήκε μια βολή, ενώ ήμουν αρκετά καλά» τονίζει και συνεχίζει: «Με τον προπονητή μου Γιάννη Δάνδωρο έχουμε κάνει αρκετές αλλαγές, όσον αφορά στην προπόνησή, την τεχνική. Όλες αυτές οι αλλαγές θέλουν χρόνο αφομοίωσης και χρόνο για τους αγώνες. Εκεί κάπου δικαιολογώ το γεγονός ότι δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα. Γενικά, στην προπόνηση μπορεί να μου βγαίνουν μεγάλες βολές, αλλά σε αγώνες μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Γενικά φέτος δεν έκανα αυτό που μπορούσα, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι αναμενόμενα».

Η 27χρονη πρωταθλήτρια εξάλλου σημειώνει: «Είμαι ευχαριστημένη από την παρουσία μου φέτος, βάσει και των αλλαγών που έχω κάνει. Δε μου βγήκε κάποια καλύτερη βολή, αν και στις προπονήσεις έβγαιναν».

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα έρχεται το καλοκαίρι του 2019, μαζί με την αλλαγή… των κανονισμών, καθώς πλέον τα όρια καταργούνται και τη θέση τους παίρνουν τα λεγόμενα ranking, οι καλύτερες επιδόσεις των αθλητών, στις αθλητικές συναντήσεις της χρονιάς και η βαθμολογία. Η Αναγνωστοπούλου σχολιάζει: «Πλέον, τελείωσαν τα ψέματα σε ό,τι αφορά στις προκρίσεις. Γενικά η κατεύθυνση αλλάζει, καθώς στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, οι παράγοντες του παγκόσμιου στίβου θέλουν να πηγαίνουν πια οι κορυφαίοι. Σχεδιάζονται αρκετές αλλαγές, σίγουρα είναι πιο αξιοκρατικό, ωστόσο ερωτηματικό προκαλούν οι ακριβείς σκοποί για τους οποίους γίνονται. Από την πλευρά μου, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να προκριθώ, με το βλέμμα φυσικά στο Τόκυο το 2020, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για εμένα, όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να είμαι σταθερή πάνω από τα 60 μέτρα, για να μπορώ να παίρνω μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις».

Συμπερασματικά, η Αναγνωστοπούλου τονίζει: «Θα επικεντρωθώ σε κάθε στόχο ξεχωριστά. Υπάρχει το Μπρούνο Τζάουλι στην Πολωνία, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο. Χρειάζεται σταθερότητα σε όλους τους στόχους, για να κυλήσει καλά η χρονιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου