ΣΤΙΒΟΣ

Σε συνεχή άνοδο το τμήμα στίβου του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»

σε-συνεχή-άνοδο-το-τμήμα-στίβου-του-γ-σ-785718

Επενδύοντας στη δημιουργία αθλητών – πρωταθλητών από τις ακαδημίες του τμήματος κι όχι στις μεταγραφές έτοιμων πρωταθλητών, το τμήμα στίβου του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», παρουσιάζει συνεχή άνοδο και καταγράφει επιτυχίες εντός κι εκτός συνόρων της χώρας.

Το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε απολογισμό δράσεων κι έθεσε τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική κι αποφάσισε να διαθέσει από το ταμείο του τμήματος, το ποσό των 500 ευρώ στους πυρόπληκτους.

Εξοπλισμός τμήματος

Το τμήμα μέσα από χρηστή κι ορθή διαχείριση, έχει ανανεώσει τον εξοπλισμό του, με εμπόδια, στρώματα, όργανα, βάρη κ.ά. για τις ανάγκες των ακαδημιών και της αγωνιστικής ομάδας, ενώ με απόφαση του τμήματος και σε άψογη συνεργασία με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου, τον χώρο εκγύμνασης κι οργάνωση αξιοποιούν κι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ακαδημίες

Μεγάλη έμφαση δίνεται από το τμήμα στίβου του Συλλόγου στις ακαδημίες του, με τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή κι άλλων Συλλόγων και Σωματείων, πρωτοβουλία η οποία θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί περισσότερο τη φετινή χρονιά, προκειμένου τα παιδιά όλων των ηλικιών, να αποκτήσουν εμπειρίες και οι προπονητές να αξιολογούν την εξέλιξη των παιδιών.

Το τμήμα στίβου της Νίκης, πραγματοποίησε αθλητικές ημερίδες σε συνεργασία και με τη συμμετοχή συλλόγων όπως ο ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ, Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΖΕΥΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κ.ά., συνεργασίες οι οποίες θα αυξηθούν τη φετινή χρονιά, προκειμένου τα παιδιά να έχουν καλύτερη προετοιμασία για τα πολύαθλα, ενώ συμμετείχε και σε αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποίησαν άλλοι σύλλογοι.

Επίσης συνεχίζεται η συνεργασία του τμήματος με τα ΚΔΑΠ, ενώ φέτος, τα παιδιά στις ακαδημίες άγγιξαν τα 300.

Στόχος, είναι να πραγματοποιηθούν τη νέα χρονιά αγώνες ανοιχτού και κλειστού στίβου δρομικών αγωνισμάτων ξεχωριστά ανά ηλικιακές κατηγορίες.

Το τμήμα στοχεύει στη θεσμοθέτηση αθλητικών διοργανώσεων, όπως η ημερίδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για το κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς, ως συνέχεια των αγώνων που πραγματοποιούνται μέσα στη σεζόν.

Επισημαίνεται ότι, συμμετείχε μεταξύ άλλων, στο φεστιβάλ αθλητικών ακαδημιών που διοργάνωσε ο ΟΠΑΠ, ενώ οι προπονητές του τμήματος, κλήθηκαν από διάφορους φορείς, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά του στίβου και των δρομικών αγωνισμάτων.

Τονίζεται ότι, για δεύτερη χρονιά η Νίκη Βόλου, αναδείχθηκε πρώτος σύλλογος στην ομαδική κατάταξη στα πολύαθλα στους παμπαίδες παγκοραδίες Β’.

Δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, το τμήμα συμμετείχε σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενώ προάγοντας την ευαισθησία των νέων σε κοινωνικά ζητήματα, διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο.

Προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα

Με στόχο να τεθούν γερές βάσεις για τους αυριανούς πρωταθλητές, από φέτος δίνεται μεγάλη βαρύτητα και στην προαγωνιστική ομάδα.

Για το 2017, η ομάδα ήταν στην 73η θέση στην πανελλήνια κατάταξη σωματείων του ΣΕΓΑΣ ενώ στόχος είναι σε τρία χρόνια ο Σύλλογος, να φιγουράρει στις 25 πρώτες θέσεις.

Μεγάλες, είναι οι επιτυχίες που κατέγραψαν αθλητές κι αθλήτριες του τμήματος που συμμετείχαν σε εθνικές αποστολές και σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Ο Χρήστος Γκαράς συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση Κ18 μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Κύπρου, κατακτώντας την 1η θέση στα 4×100 στις σκυτάλες και τη 2η θέση στα 400 μετ’ εμποδίων. Επίσης, συμμετείχε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο που κατετάγη 9ος στα 400 εμπόδια.

Σε διεθνείς αγώνες δρόμου Κ20, στο Οντέρζο της Ιταλίας συμμετείχαν η Έφη Φλώρου που κατέκτησε την 16η θέση στα 5.000μ. και η Χριστίνα Κατζουράκηπου κατέκτησε την 23η θέση στο ίδιο αγώνισμα, καθώς κι ο προπονητής του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου Παύλος Παρασκευόπουλος ως συνοδός προπονητή της αποστολής.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων Κ20, στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχανη Έφη Φλώρου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ., ενώ η Δήμητρα Τσουκαλά κατέκτησε την 7η θέση στα 200μ. και την 8η θέση στα 100μ.

Το τμήμα, συμμετείχε σε διασυλλογικά πρωταθλήματα, σε αγώνες ορίων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε αγώνες ορεινού δρόμου κι ανώμαλου με σημαντικές επιτυχίες.

Οι αθλητές κι αθλήτριες του τμήματος, κατέγραψαν πανελλήνιες διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικά, ενώ στόχος του τμήματος είναι να διοργανώσει αγώνες ορεινού δρόμου στη Μαγνησία, με τη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Πλέον, το τμήμα με τις επιτυχίες του, συμμετέχει δυναμικά στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι, μετά την επιτυχία που κατέγραψε τη φετινή χρονιά η λειτουργία του τμήματος προετοιμασίας για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν σε ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές, τη νέα χρονιά το τμήμα θα λειτουργήσει πιο βελτιωμένο.

Οργανωτικά – Οικονομικά

Το τμήμα απασχολεί πέντε προπονητές με τους οποίους ανανεώθηκε η συνεργασία και την επόμενη χρονιά.

Οι προπονητές της αγωνιστικής ομάδας Παύλος Παρασκευόπουλος και Αποστόλης Βλαχάβας αναζητούν τη συνεχή εξέλιξη στα θέματα αθλητισμού, όπως αποδεικνύουν οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών.

Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να γίνουν, χωρίς τον ζήλο κι αγάπη που επιδεικνύουν οι προπονήτριες των ακαδημιών, Βάσω Κολλυμένου, Δήμητρα Αηδονίδου κι Ελένη Σκουργιά. Όλοι οι προπονητές του τμήματος είναι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με εμπειρία, με ειδικότητα στον στίβο και πρώην αθλητές στίβου.

Στο τμήμα για πρώτη φορά, λειτουργεί οργανωμένη γραμματεία, συνδράμοντας καθοριστικά στην απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος και στη συνεργασία αθλητών – προπονητών – γονέων – Διοίκησης.

Ο Σύλλογος συνεργάζεται με εξειδικευμένο κέντρο φυσικοθεραπείας και γνωστό διαιτολόγο για τις ανάγκες της αγωνιστικής ομάδας, ενώ μετά από απόφαση του Προέδρου του Ερασιτέχνη, Εφόρου του τμήματος Στέργιου Φάτση και της Διοικούσας Επιτροπής, επετεύχθη η συνεργασία με την εταιρεία Errea Sport Spa.

Το τμήμα στίβου, συνεισφέρει στην οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη κάθε μήνα, ενώ δεν έχει καμία οφειλή προς τρίτους (μισθοί προπονητών, εισφορές προ ΙΚΑ κι εφορία, προμηθευτές).

Το τμήμα δε λειτουργεί με χορηγούς, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες, αξίζουν σε επαγγελματίες και τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν το τμήμα με κάθε πρόσφορο μέσo.

Οι γονείς, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτού του τμήματος, καθώς η συμβολή και η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη και πολύτιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη κάθε χρονιάς αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, απολύμανσης και φροντίδας της αίθουσας χώρου αναμονής γονέων που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από το τμήμα καθώς και τους χώρους προπόνησης.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος, Δημήτρης Μπατζανός, Γιώργος Τάκης και Χρόνης Βελέντζας, δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ αθλητών – προπονητών – γονέων και Διοίκησης κι ευχαριστούν για την στήριξη και τη συνεργασία τον γενικό γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, πρόεδρο του Ερασιτέχνη κι έφορο του τμήματος Στέργιο Φάτση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου