ΣΤΙΒΟΣ

Στη μνήμη του Δ. Κοντογιάννη έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥΒ

στη-μνήμη-του-δ-κοντογιάννη-έτρεξαν-οι-805060

Συνέχεια έδωσαν και το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δρομείς του Σ.Δ.Υ. Βόλου με αλλεπάλληλες συμμετοχές σε αγώνες, ενώ αμείωτα συνεχίστηκαν και οι διακρίσεις για όλους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι ο Αλέξης Παπαλεξίου αναδείχθηκε νικητής σε τρεις αγώνες μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ακόμη τέσσερις δρομείς του συλλόγου έτρεξαν στον Δόλιχο Δρόμο, και αφιέρωσαν τον αγώνα τους στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη που πέρυσι αυτές τις ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Πλήθος κόσμου από τις Μηλιές και από τον Βόλο τίμησε τη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη το Σάββατο στο χωριό του Πηλίου, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο, ενώ σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 5μ.μ. θα γίνει συμβολική πεζοπορία δύο χιλιομέτρων στο μέρος που χάθηκε ο Δημήτρης Κοντογιάννης, με εκκίνηση από το μονοπάτι που βρίσκεται πάνω από τη πλατεία Μηλεών.

Ο ΣΔΥ Βόλου καλεί τα μέλη του να δώσουν το «παρών» και να τιμήσουν τον Δημήτρη Κοντογιάννη που επί εννέα δεκαετίες μετέφερε το μήνυμα τη διά βίου άθλησης σε όλο τον κόσμο και έγινε το παράδειγμα για μίμηση σε όλους.

Πρωτιές για Παπαλεξίου

Το Σάββατο το απόγευμα έγινε το αγωνιστικό ξεκίνημα με τη πρωτιά του Αλέξη Παπαλεξίου που κέρδισε στον αγώνα 8.200 μέτρων «8ος Αγώνας Δρόμου Μεθώνης στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» στον Νομό Πιερίας. Πολύ καλή εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης.

Στο Πρωτοχώρι Κοζάνης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Δρόμος Φιλίας απόστασης 6 χιλιομέτρων, μια διοργάνωση που ξεκίνησε να γίνεται το 1985, τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει, και φέτος επανήλθε στο προσκήνιο. Ο δρομέας του ΣΔΥΒ Αμβρόσιος Δημητριάδης κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ μια μέρα πριν είχε τρέξει και στη Μεθώνη και σημειώνεται ότι διακρίθηκε την προηγούμενη βδομάδα και στο Kyrgia Trail στον Νομό Δράμας, όπου τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη και 1ος στην κατηγορία του.

Το 11o Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Δολίχη Ελασσόνας, και παράλληλα διεξήχθη ο 7ος Δόλιχος Δρόμος, που έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές να τρέξουν στα όμορφα μέρη της περιοχής. Η διαδρομή κινήθηκε κατά κύριο λόγο σε χωματόδρομους.

Εκεί βρέθηκαν τέσσερις δρομείς του ΣΔΥ Βόλου και έτρεξαν στον Δόλιχο, αφιερώνοντας τον αγώνα τους στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη, που πέρυσι αυτές τις ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Αρχικά έγινε ο αγώνας των 4,6 χιλιομέτρων με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο «Καστρί Δολίχης» και τερματισμό το Βυζαντινό Ναό στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μαζί στην πρώτη θέση τερμάτισαν χέρι-χέρι ο Αλέξης Παπαλεξίου, ο Κώστας Παλάντζας και νεαρός αθλητής από την περιοχή. Αμέσως μετά ακολούθησε ο Γιάννης Κλόκας νέο μέλος του ΣΔΥ Βόλου, που έχοντας δύο μήνες ενασχόληση με το τρέξιμο πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ προέρχεται από το αγώνισμα της ποδηλασίας και παλαιότερα ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Ακολούθησε ο δεύτερος αγώνας, των 11 χιλιομέτρων όπου έτρεξε ξανά ο Αλέξης Παπαλεξίου και τερμάτισε πρώτος συμπληρώνοντας 3 πρωτιές σε ισάριθμους αγώνες μέσα σε ένα 24ωρο. Στην 4η θέση με πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Θωμάς Μαλιαχόβας.

Οι δρομείς παρακολούθησαν κατόπιν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ, επισκέφτηκαν τον Βυζαντινό Ναό που χρονολογείται από τον 13ο Αιώνα, θαύμασαν τα σπάνια κειμήλια, ενώ ξεναγήθηκαν και στο Λαογραφικό Μουσείο Δολίχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου