ΣΤΙΒΟΣ

Ξεχώρισε η παρουσία του Νίκου Μαλάτου

ξεχώρισε-η-παρουσία-του-νίκου-μαλάτου-817517

Μια παρουσία που ξεχώρισε ήταν αυτή του αθλητή ΑΜΕΑ των Αργοναυτών Βόλου, Νίκου Μαλάτου, ο οποίος συμμετείχε στον 4ο Αγώνα Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», ο οποίος έγινε το Σάββατο με αφετηρία το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα.

Ο Νίκος Μαλάτος, που συμμετέχει επί δεκαετίες σε πολλούς αγώνες δρόμου κυρίως στον Βόλο, ενώ παίρνει μέρος σε πολλά ακόμη αθλήματα όπως καλαθοσφαίριση, άρση βαρών, ρίψεις κ.α., διήνυσε καταχειροκροτούμενος με το αναπηρικό αμαξίδιο τα 9.700 μέτρα της διαδρομής σε 2 ώρες και 11 λεπτά συνοδευόμενος από τον Σωτήρη Σταμούλη.

Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έγινε υπό έντονη βροχή κάτι που κάνει ακόμη πιο αξιέπαινη τη προσπάθεια όλων, και του Νίκου Μαλάτου. Ο αθλητής ΑμεΑ χρησιμοποίησε το αμαξίδιο που είναι χειρήλατο και δεν έχει πηδάλια-αλυσίδα, αλλά σπρώχνεται με τα χέρια του και τερμάτισε ενώ βράδιασε στην τελευταία θέση και με χρόνο 33 λεπτά πιο αργό από τον αμέσως προηγούμενο αθλητή. Συνολικά συμμετείχαν 275 αθλητές. Για λογαριασμό του ΣΔΥΒ, δύο δρομείς έδωσαν το παρών στον αγώνα από τον Σύλλογο και συγκεκριμένα οι Μπάμπης Μπάρδας και Νεραντζούλα Πραγματευτή.

Στο Ελσίνκι οι δρομείς του ΣΔΥΒ

Συνέχεια στην αδιάκοπη δράση τους έδωσαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου αγωνιζόμενοι το απόγευμα του Σαββάτου στην Τήνο και στο Ελσίνκι. Πιο συγκεκριμένα, την τιμητική τους είχαν και φέτος οι Βολιώτες δρομείς που αγωνίστηκαν στο 5ο Tinos Running Experience. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο το απόγευμα στη Τήνο, και όσον αφορά την εκπροσώπηση του Βόλου υπήρξε επανάληψη ακριβώς όσων έγιναν στον αγώνα του 2017. Έτσι νικητής στον Ημιμαραθώνιο αναδείχθηκε ο Νίκος Σκούταρης, ο δρομέας από τον Βόλο που μένει στην Αθήνα και τερμάτισε πρώτος και πέρυσι. Στον Ημιμαραθώνιο έτρεξε επίσης η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αλεξία Τζήμου που και το 2017 συμμετείχε στον ίδιο αγώνα.

Τέσσερις Έλληνες έτρεξαν το Σάββατο στον Ημιμαραθώνιο του Ελσίνκι, τον δεύτερο αγώνα αυτής της απόστασης που έγινε στη πρωτεύουσα της Φινλανδίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και είχε 2.208 συμμετοχές. Και σε αυτή τη διοργάνωση ο ΣΔΥ Βόλου είχε εκπροσώπηση, με την Άρτεμις Φιλίππου να τερματίζει τα 21,1 χιλιόμετρα παίρνοντας τη 280η θέση στη γενική κατάταξη. Πριν τρεις βδομάδες στον άλλο Ημιμαραθώνιο της ίδιας πόλης είχαν τρέξει από τον ΣΔΥΒ η Μαρία Διαμαντοπούλου και η Ευαγγελία Παπαχρήστου.

Ανοιξαν οι εγγραφές για τον αγώνα Καλών Νερών

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών προγραμματίστηκε να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου με αγώνες αποστάσεων 5 και 10 χιλιομέτρων, και επίσης με παιδική διαδρομή 500 μέτρων. Στην ιστοσελίδα του ΣΔΥ Βόλου www.sdyvolou.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη προκήρυξη και να κάνουν την εγγραφή. Σημειώνεται ότι όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να γράφονται απευθείας στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2018 θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 23 και 24 Ιουνίου. Τα μέλη του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας και του ΣΔΥ Βόλου που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να το ζητήσουν από τον Κώστα Κυριαζή (τηλ.2421071770) μέχρι τη Πέμπτη 14 Ιουνίου. Την επόμενη ημέρα θα σταλούν οι δηλώσεις συμμετοχής και συνεπώς δεν θα γίνονται άλλες εγγραφές.

Ο προγραμματισμός του ΣΔΥΒ δεν σταματά εδώ, και έτσι ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού προγραμματίστηκε από τώρα, για το Σάββατο 11 Μαΐου 2019. Ήδη έχει οριστεί και η ημερομηνία για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου / 26ο Δρόμο Υγείας, που θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για το υπόλοιπο του 2018 με διοργάνωση ή συνδιοργάνωση ή με την υποστήριξη του ΣΔΥΒ: Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το 6ο Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» επίσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου. Στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει ο 18ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο. O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run.

Λήξη εγγραφών για τον Μαραθώνιο

Στα ύψη βρίσκεται και φέτος παγκοσμίως το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες που θα γίνουν στις 11 Νοεμβρίου, και περισσότεροι από 50.000 δρομείς θα λάβουν μέρος ενώ αρκετοί δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν επειδή δεν υπάρχει χώρος για περισσότερους! Το πλέον χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι οι εγγραφές ολοκληρώνονται μισό χρόνο πριν γίνει ο αγώνας. Ο ΣΔΥΒ εξασφάλισε παράταση για τις εγγραφές των μελών του ως τη Πέμπτη 14 Ιουνίου. Μετά την ημερομηνία αυτή οποιαδήποτε προσθήκη ή αλλαγή θα είναι αδύνατη καθώς θα σταλθεί η τελική λίστα συμμετοχών στη διοργάνωση. Εγγραφές και άλλες πληροφορίες για τη διαδικασία, τη μετάβαση, διαμονή, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλ.2421023523.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου