ΣΤΙΒΟΣ

Στην Καρδίτσα με Σκιαθίτη

στην-καρδίτσα-με-σκιαθίτη-5361

Ασταμάτητοι είναι οι ρυθμοί για τους δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, χωρίς να υπάρχει διάλειμμα στις αποστολές ούτε για μία εβδομάδα. Οι αγώνες δρόμου που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- είναι αναρίθμητοι, καθώς η πληθώρα του κόσμου γνωρίζει τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Παράλληλα και οι αθλητές του ΣΔΥΒ έχουν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν ή να ξαναγνωρίζουν πολύ όμορφα μέρη. Την εβδομάδα που προηγήθηκε, οι προορισμοί για τον σύλλογο ήταν η Καρδίτσα με τον Πλαστήριο Δρόμο, η Ελάτη Τρικάλων με το Koziakas Mountain Race και ακόμη το Ελσίνκι.

Γεμάτος λοιπόν με διακρίσεις επέστρεψε ο ΣΔΥ Βόλου από μία ακόμη αποστολή. Πιο συγκεκριμένα έγινε εκδρομή στην Καρδίτσα, όπου διεξήχθη ο 3ος Πλαστήριος Δρόμος. Είκοσι επτά ήταν οι παρουσίες και πολλές οι θέσεις στο βάθρο για τον σύλλογο. Ο Δημήτρης Φράγκος τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, και η Ρίτσα Ρούστα 3η στις γυναίκες στην ίδια απόσταση.

Όσον αφορά τις κατηγορίες, πρώτοι ήταν οι Ζήσης Τσουρέλης στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, Αχιλλέας Καλαμάκης στα 5 χλμ., Χριστίνα Χατζηγιαννίδου στα 10χλμ., Αργύρης Βουρλογιάννης 2ος στη κατηγορία στα 10 χλμ. Επίσης τρίτοι στην κατηγορία ήταν οι Κώστας Μαγαλιός (10χλμ), Πέτρος Γεωργούλας στα 5 χλμ. Ιδιαίτερα τιμητική η συμμετοχή του Βολιώτη Ολυμπιονίκη Νίκου Σκιαθίτη, που τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του. Αναλυτικά οι συμμετοχές:

10 χιλιόμετρα

Δημήτρης Φράγκος

Κώστας Μαγαλιός

Γιάννης Παπαδόπουλος

Αργύρης Βουρλογιάννης

Νίκος Ορφανός

Χρήστος Ρουγκάτσης

Θωμάς Μαλιαχόβας

Ρίτσα Ρούστα

Στέφανος Μουρογιάννης

Χρήστος Γεωργουλόπουλος

Γιώργος Αλμπανούδης

Χριστίνα Χατζηγιαννίδου

Χαράλαμπος Γιώτας

Θανάσης Μαργαρίτης

Άσπα Μανταλιανού

Γιάννης Καζανίδης

5 χιλιόμετρα

Ζήσης Τσουρέλης

Αχιλλέας Καλαμάκης

Νίκος Σκιαθίτης

Γιώργος Ζαφειρίου

Πέτρος Γεωργούλας

Κώστας Παλάντζας

Στράτος Συμεωνίδης

Σοφία Μερεντίτη

Γιώργος Τσοκάνης

Δημήτρης Κοτσίλιος

Γιώργος Μερεντίτης

Νικήτρια στον Κόζιακα η Ελευθερίου

Νέο εντυπωσιακό αγώνα πραγματοποίησε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Βασιλική – Μαρία Ελευθερίου και τερμάτισε νικήτρια στη γενική κατάταξη των γυναικών στο Koziakas Mountain Race απόστασης 9 χιλιομέτρων που έγινε την Κυριακή με εκκίνηση και τερματισμό στην Ελάτη Τρικάλων. Μάλιστα ήταν 5η στη συνολική κατάταξη συμπεριλαμβανομένων των ανδρών. Επίσης στη διαδρομή των 20 χιλιομέτρων αγωνίστηκε ο Σάκης Κράβαρης.

Εκπροσώπηση και στο Ελσίνκι

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ημιμαραθώνιος στην ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Φινλανδίας Ελσίνκι. Δυνατή εκπροσώπηση για τον ΣΔΥ Βόλου από τις Μαρία Διαμαντοπούλου, Ευαγγελία Παπαχρήστου. Μία ακόμη αθλήτρια του ΣΔΥΒ που μένει στο Ελσίνκι, η Άρτεμις Φιλίππου, υποδέχτηκε τις δύο μαραθωνοδρόμους.

Συνέχεια στην Αλόννησο

Την ερχόμενη Κυριακή 27 Μαΐου θα γίνει το Alonnisos Challenge και ο ΣΔΥΒ οργανώνει εκδρομή σε συνδυασμό με το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος. Περισσότερες πληροφορίες στα μέλη του συλλόγου.

Μία βδομάδα μετά, το Σάββατο 2 Ιουνίου θα γίνουν τα Ρήγεια 2018 στο Στάδιο Βελεστίνου, με την υποστήριξη του ΣΔΥ Βόλου. Θα γίνουν αγώνες παιδικών κατηγοριών για όλα τα αγωνίσματα του στίβου με ώρα εκκίνησης στις 17.30 και στο τέλος αγώνας 3 χιλιομέτρων για τους ενήλικες. Ο ΣΔΥΒ καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου να φέρουν τα παιδιά τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ενόψει της συμπλήρωσης φέτος 220 χρόνων από τον θάνατο του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή.

Όσον αφορά τους αγώνες που θα διοργανώσει και θα συνδιοργανώσει ο ΣΔΥΒ το επόμενο διάστημα, αυτοί είναι:

Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Απόσταση 5 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το Μουσείο και διαδρομή προς αρχαιολογικό χώρο Πευκακίων. Συμμετοχή δωρεάν, ενώ επίσης θα υπάρχουν ομιλίες, ξενάγηση κ.ά.

6ο Τρέχω για τη «ΦΛΟΓΑ», θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Με ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει απευθείας στη «Φλόγα», χωρίς το παραμικρό έξοδο ώστε να υπάρχουν κρατήσεις, με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, η παραλία του Βόλου πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες πολίτες και η «Φλόγα» λαμβάνει σημαντική βοήθεια.

Υποστηρικτής στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα είναι ο ΣΔΥ Βόλου.

Στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει ο 18ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο. Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βελεστίνου και ο ΣΔΥ Βόλου.

O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Ο ΕΟΣ Βόλου και ο ΣΔΥ Βόλου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, διοργανώνουν τους αγώνες αποστάσεων 5 και 10 χλμ καθώς και 1.000 και 500 μέτρων για παιδιά.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run.

Επίσης ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου / 26ος Δρόμος Υγείας 2019 προγραμματίστηκε για το Σάββατο 13 Απριλίου του επόμενου έτους.

Κάλεσμα του ΣΔΥ Βόλου σε όλους τους πολίτες

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου, στα γραφεία του συλλόγου, Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, όπως και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, όπου γίνονται αποκλειστικά οι εγγραφές νέων μελών με συνδρομή 5 ευρώ ανά έτος και δώρο τεχνικό t-shirt του συλλόγου. Σύνθημά του ΣΔΥΒ πάντα είναι: Τρέχουμε για την Υγεία. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για προπονήσεις, μπορείτε να συναντήσετε καθημερινά μέλη του συλλόγου σε όλα τα μέρη, κατά κύριο λόγο στο Πανθεσσαλικό, στο στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου, στο Αθλητικό Κέντρο και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το mail όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, είναι [email protected]. Τηλέφωνα 2421023523, 2421071770.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου