ΣΤΙΒΟΣ

Ξεχώρισε και για το ήθος του ο Αλέξης Παπαλεξίου

ξεχώρισε-και-για-το-ήθος-του-ο-αλέξης-πα-46824

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η μεγάλη γιορτή της πόλης, το Lamia Night & Run 2018, με αγώνες 4,6 χιλιομέτρων και 10 χλμ. Ο Αλέξης Παπαλεξίου του ΣΔΥΒ εντυπωσίασε, καθώς έτρεξε και στους δύο αγώνες καταλαμβάνοντας την 3η θέση και στους δύο.

Μάλιστα επαινέθηκε καθώς στον πρώτο αγώνα φώναξε τον προπορευόμενο από αυτόν δρομέα όταν πήρε λάθος δρόμο, κάτι που αν δεν γινόταν θα στερούνταν τη 2η θέση.

Στον επόμενο αγώνα ζήτησε να βραβευτεί μαζί με αυτόν και ο 4ος, καθώς τερμάτισαν μαζί, άσχετα αν το σύστημα χρονομέτρησης τους διαχώρισε. Στον αγώνα σκυτάλης 2Χ5 χιλιόμετρα οι Ρίτσα Ρούστα, Κώστας Μαγαλιός αναδείχθηκαν 2οι στη μικτή κατηγορία. Στα 4,6 χιλιόμετρα έτρεξαν επίσης οι Αχιλλέας Καλαμάκης, Θωμάς Μαλιαχόβας, Γιώργος Αλμπανούδης, Χαράλαμπος Γιώτας. Στα 10 χιλιόμετρα οι Κώστας Παλάντζας, Σπύρος Βλαχόπουλος, Στέφανος Μουρογιάννης, Χρήστος Γεωργουλόπουλος, Μπάμπης Μπάρδας, Γιάννης Καζανίδης, Ευμορφία Ντόβα. Έτσι συνολικά από τον ΣΔΥΒ έτρεξαν στη Λαμία 13 δρομείς του.

Ο πιο συγκινητικός αγώνας, διαφορετικός από κάθε άλλο, ο 3ος Δρόμος 21 Μαθητών έγινε την Κυριακή στο Μακρυχώρι Ημαθίας στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στα Τέμπη το 2003. Αγωνίστηκε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης που τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη στα 6.200 μέτρα.

Την 4η θέση κατέλαβε η Ελένη Πρατσή στον αγώνα 7ος Κλήρου Αετόβρυση Cross Country Challenge στη Λευκωσία. Ο αγώνας ήταν ορεινός απόστασης 12 χιλιομέτρων και η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε σε χρόνο 1.08.44.

Τέλος, στον Μαραθώνιο Κρήτης (42.195 μέτρα) που έγινε στα Χανιά έτρεξε ο Αντώνης Γάκης, συνεχίζοντας το σερί των πολύ καλών εμφανίσεων.

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί οι εγγραφές για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες, και οι συμμετοχές που θα υπάρξουν ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. 700 δρομείς θα τρέξουν τον Ημιμαραθώνιο (21.100 μέτρα) και 1.100 θα λάβουν μέρος στον Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων, ενώ εκατοντάδες παιδιά από τον Βόλο καθώς και των επισκεπτών δρομέων θα τρέξουν στον Παιδικό Αγώνα. Οι εγγραφές για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν το Σάββατο πριν την εκκίνηση, στις 16.30 στην παραλία.

Στον Ημιμαραθώνιο όλοι θα θαυμάσουν έναν από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους, τον Μιχάλη Παρμάκη, τους Βολιώτες κορυφαίους δρομείς Νίκο Σκούταρη, Δημήτρη Φράγκο. Στον Δρόμο των 5 χιλιομέτρων τον Αλέξη Παπαλεξίου, τον Δημήτρη Μάλαϊ από τον ΣΔ Καρδίτσας, τις αθλήτριες της Νίκης Βόλου Χριστίνα Κατζουράκη, Ξανθίππη Φιλατζικιώτη. Δυστυχώς αδικούνται πάρα πολλοί αθλητές που δεν αναφέρονται, αλλά η λίστα είναι ατέλειωτη.

Η πολύτεκνη αθλήτρια με αθέατη αναπηρία κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, που θα έρθει από τη Λευκωσία, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» με μαζική συμμετοχή και πολλοί ΑμεΑ λάβουν επίσης μέρος στους αγώνες.

Τονίζεται ότι όλοι κάτοικοι Βόλου και όσοι θα βρίσκονται στον Βόλο την Παρασκευή, θα πρέπει να πάρουν το πακέτο τους από την Παρασκευή, για αποσυμφόρηση του χώρου το Σάββατο, οπότε θα έρθουν οι περισσότεροι δρομείς από άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 (17:00-20:00) Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας και όσους ακόμη θα βρίσκονται ήδη στη περιοχή.

Σάββατο 21 Απριλίου

(Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

13:00-17:20 Παραλαβή αριθμών για όλους τους συμμετέχοντες.

17:15 Εκκίνηση παιδικού αγώνα 500 μέτρων.

17:40 Συγκέντρωση στην αφετηρία – ενημέρωση αθλητών.

18.00 Εκκίνηση ημιμαραθώνιου από το χώρο στο Πανεπιστήμιο.

18.15 Εκκίνηση δρόμου υγείας 5χλμ από το χώρο στο Πανεπιστήμιο.

18.25-19.00 Τερματισμοί Δρόμου Υγείας 5 χιλιομέτρων.

19.15-20.30 Τερματισμοί Ημιμαραθωνίου.

19.45 Απονομές Δρόμου Υγείας.

20:35 Απονομές Ημιμαραθωνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου