Ξεχωριστή παρουσία στον Ημιμαραθώνιο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-11, 17:15:31
Η αθλήτρια από την Κύπρο μετά την περσινή της συμμετοχή
Ξεχωριστή παρουσία στον Ημιμαραθώνιο

Στους ρυθμούς για τη διεξαγωγή του 4ου Ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων κινείται ο Βόλος, καθώς μόλις λίγες μέρες απομένουν για το μεγάλο γεγονός, που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου. Παράλληλα θα διεξαχθεί ο 25ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων και ο Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων.

Μια πολύ ευχάριστη είδηση έλαβαν το μέλη της διοργάνωσης του αγώνα, καθώς για 2η συνεχή χρονιά θα δώσει το παρών στον Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων η κα Άννα Τσιηφτέ - Καζακαίου, αθλήτρια με αθέατη αναπηρία, που με τη συμμετοχή της δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τη 49χρονη πολύτεκνη μητέρα από τον Στρόβολο Κύπρου, που λίγα χρόνια πριν η ζωή της έπαιξε πολύ περίεργα παιχνίδια από τα οποία βγήκε νικήτρια. Μετά την περιπέτεια έγινε εθελόντρια σε δρομικούς αγώνες, και στη συνέχεια άρχισε να λαμβάνει μέρος σε πολλούς από αυτούς. Μαζί με την κα Καζακαίου θα έρθει αποστολή και άλλων συμμετοχών από τη Κύπρο, και θα φιλοξενηθούν στη πόλη μας με πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Οι συμμετοχές που φτάνουν από όλη την Ελλάδα για τον αγώνα αγγίζουν πρωτοφανή επίπεδα. Δεν υπάρχει μέρος της χώρας από όπου να μην έχουν γραφτεί δρομείς. Οι παροχές που εξασφαλίζει η διοργάνωση στους δρομείς των αγώνων χαρακτηρίζονται ως από τις πλέον άρτιες και πλούσιες για αγώνα στην Ελλάδα. Πριν λίγες ημέρες επίσης ανακοινώθηκε η καινοτομία που εξασφαλίστηκε για 2η συνεχή χρονιά, και θα βοηθήσει τους δρομείς που επιδιώκουν ατομική επίδοση.

4 έμπειροι δρομείς του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα γίνουν «λαγοί» (pace makers) και θα βοηθήσουν όσους αθλητές επιδιώξουν να κάνουν συγκεκριμένο χρόνο, και πιο συγκεκριμένα κάτω από 1.30, κάτω από 1.40, κάτω από 1.50, και κάτω από 2 ώρες. Στις παροχές συγκαταλέγεται και το προπονητικό πρόγραμμα που παρουσίασε η διοργάνωση, και όποιος θέλει μπορεί να το ακολουθήσει και για μελλοντικό αγώνα. Όπως κάθε χρονιά, η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Υγείας και του Δρόμου Υγείας 5 χιλιομέτρων αναλαμβάνουν τη προσφορά δωρεάν σε όλους τους αθλητές χιλιάδων φωτογραφιών επαγγελματικού επιπέδου.

Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων που προσφέρεται για τους συστηματικούς αθλητές και αθλούμενους, θα γίνει και ο Δρόμος Υγείας των 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είναι ιδανικός και προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια, καθώς μπορεί να γίνει είτε με γρήγορο τρέξιμο, είτε με χαλαρό τζόκινγκ, ή ακόμη και με περπάτημα καθώς δεν υπάρχει χρονικό όριο. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα για παιδιά Δημοτικού, απόστασης 500 μέτρων από την «Αργώ» μέχρι το Πανεπιστήμιο, και θα βραβευτούν με ειδικό μετάλλιο για τη φετινή διοργάνωση. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και όλων των φορέων. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Εκατοντάδες δρομείς θα έρθουν οικογενειακώς από όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους με ένα όμορφο 2ημερο ή 3ημερο, με συνέπεια η Μαγνησία να ωφεληθεί στο μέγιστο από τον αθλητικό τουρισμό. Εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ (για τον παιδικό αγώνα θα γίνουν την ημέρα του αγώνα στον χώρο εκκίνησης), καθώς και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο. Θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16 Απριλίου. Πληροφορίες τηλ. 2421023523 κ. Σπύρος Τρύφωνος, 2421071770 κ. Κώστας Κυριαζής.

Ο 4ος Ημιμαραθώνιος Βόλου και οι παράλληλοι αγώνες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής της ΕΡΤ3 του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.

Για τη διευκόλυνση των δρομέων, στο σάιτ του αγώνα βρίσκονται οι λίστες συμμετοχών, με ανανέωση που γίνεται ανά μία ώρα. Έτσι μπορούν να βεβαιωθούν ότι η συμμετοχή τους έχει οριστικοποιηθεί.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Σάββατο 21 Απριλίου)

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Ημιμαραθωνίου Βόλου ανακοινώνει ότι κατόπιν άδειας των αρμόδιων αρχών, οι παρακάτω δρόμοι θα είναι κλειστοί από κυκλοφορία οχημάτων το προσεχές Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρες 17.15 ως 21.00 για την ασφαλή τέλεση του αγώνα:

Αργοναυτών

Πυράσσου από τα «ψαράδικα» μέχρι την οδό Μητρ. Γρηγορίου

Μητρ. Γρηγορίου

Ναυαρχ. Βότση

Ελασσόνος (όλοι αυτοί οι δρόμοι, από το ύψος της οδού Πυράσσου και κάτω),

Λαχανά (από το ύψος της οδού Αλμυρού και κάτω)

Αλμυρού για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ

Αρ. Ζάχου για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ

Αλαμάνας από το ύψος του ΚΤΕΛ και κάτω, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο διαμορφωμένος ποδηλατόδρομος που οδηγεί στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Όλος ο παραλιακός δρόμος Πευκάκια - Αλυκές - Άγιος Στέφανος.

Σε όλους τους παραπάνω δρόμους απαγορεύεται επίσης τις ώρες αυτές να βρίσκονται σταθμευμένα οχήματα.

Ο αγώνας προσελκύει εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα έρθουν στον Βόλο και τη Μαγνησία με τις οικογένειές τους, με συνέπεια ο 4ος Ημιμαραθωνίος Βόλου να αποτελεί τη καλύτερη διαφήμιση για τη περιοχή μας. Ο αγώνας αποσπά τις πιο θετικές κριτικές, κάθε χρονιά θα προσελκύει ακόμη περισσότερους αθλητές, και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, ενώ γίνεται γνωστός και στη Κύπρο και στο εξωτερικό. Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις το απόγευμα του μεθεπόμενου Σαββάτου τόσο στην παραλία όσο και στα μέρη από όπου περνά η διαδρομή, καθώς και να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν τους δρομείς.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γρηγόρης μικρογεύματα
ΕΨΑ
Φυσικό μεταλλικό νερό ΣΕΛΙ

Ζαγορίν

Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (Μπισκότα Παπαδοπούλου) 
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας 

Sauconygreece

Pharmnet

RunningNews.gr 
(χορηγός επικοινωνίας)
Καρακατσάνης 

Φιλομήλα 

Puppets

Ταμπακιώτης

Peugeot

Aspirina 
Nefeli hotel 

Τυπογραφείο Σάμιος
Άνθη Φυτά Κλόντζας
Basilico cucina & pizza italiane Volos

Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Παπαγιάννης ΑΕ
Iatrou Cleaning

Ink plus

Nice-Day
Bio Fresh

Ίλιον Home

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας 
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας) 
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας επίσης θα προσφέρει πολύτιμη εθελοντική βοήθεια στον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=