Θεαματικό φινάλε για τον ΣΔΥΒ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-28, 18:30:59
Ο Ζήσης Τσουρέλης ήταν ο νικητής του 8ου Πανελλήνιου Αγώνα 50 χιλιομέτρων, ενώ η Βάσω Τασιώνη συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Σεβίλλης
Θεαματικό φινάλε για τον ΣΔΥΒ

Το καλύτερο φινάλε επεφύλασσε ο Φεβρουάριος για τον ΣΔΥ Βόλου, καθώς στους τελευταίους αγώνες του μήνα ο Ζήσης Τσουρέλης ήταν ο νικητής του 8ου Πανελλήνιου Αγώνα 50 χιλιομέτρων, υπήρξε 10μελής αποστολή γεμάτη διακρίσεις στον Ημιμαραθώνιο Σπερχειάδας, ενώ η Βάσω Τασιώνη έτρεξε τον Μαραθώνιο Σεβίλλης. Η συνέχεια θα δοθεί αυτή τη βδομάδα με 30μελή αποστολή στον Ημιμαραθώνιο Δίον.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη ήταν η νίκη για τον Ζήση Τσουρέλη, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον 8ο Πανελλήνιο Αγώνα 50 χιλιομέτρων εις μνήμη Αλέξανδρου Θεοφανίδη, που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Ψάθα Μεγάρων.

Στον αγώνα έτρεξαν πολλοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα έγινε και ο 14ος Πανελλήνιος Αγώνας 100 χιλιομέτρων, που έδινε το δικαίωμα πρόκρισης στο Σπάρταθλο για όσους έπιασαν το ζητούμενο όριο.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 6.30 το πρωί υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε αναβολή. Ειδικά στα πρώτα δέκα χιλιόμετρα οι δρομείς αντιμετώπισαν εκτός από τη βροχή και τον αέρα 6 μποφόρ, ακόμη και ένα μικρό ανεμοστρόβιλο που σχηματίστηκε σε κοντινή απόσταση. Το νερό που μαζεύτηκε στις λακκούβες έφτανε σε μερικά σημεία μέχρι το γόνατο.

Στο 40ο χιλιόμετρο ο Ζήσης Τσουρέλης ήταν 3ος με 18 δευτερόλεπτα διαφορά πίσω από τον πρώτο, αλλά στα τελευταία χιλιόμετρα είχε τον καλύτερο ρυθμό με συνέπεια να κερδίσει άνετα με χρόνο 3.45.32, με ενάμιση λεπτό διαφορά από τον δεύτερο, και 5 λεπτά από τον 3ο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 2ος και 5ος του αγώνα Γιώργος Μιντζιβίρης και Κώστας Καρυδάκης κατάγονται και αυτοί από τον Βόλο. Ο Ζήσης Τσουρέλης γυμνάζεται υπό τη καθοδήγηση του Γιώργου Λίταινα, καθηγητή φυσικής αγωγής - προπονητή στίβου του ΑΟ Μαγνησίας, ο οποίος είναι και μέλος-αθλητής του ΣΔΥ Βόλου. Η αθλήτρια του συλλόγου Χριστίνα Χατζηγιαννίδου συνόδευσε την αποστολή στη Ψάθα κάνοντας support στον δρομέα του ΣΔΥΒ.

Συνέχεια σε Σπερχειό και Σεβίλλη

10 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν τη Κυριακή στον 3ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας», και ο σύλλογος συνέχισε το σερί των συμμετοχών στον αγώνα από τη πρώτη χρονιά που ο αγώνας μπήκε στον δρομικό χάρτη. Παράλληλα συνεχίστηκε το σερί των επιτυχιών για τον ΣΔΥΒ, με τη Ρίτσα Ρούστα να αναδεικνύεται 2η στη γενική κατάταξη γυναικών, τον Κώστα Μαγαλιό να τερματίζει 6ος (2ος στη κατηγορία του), τον Αχιλλέα Καλαμάκη να τερματίζει 8ος, ενώ και οι Αργύρης Βουρλογιάννης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου ήταν οι νικητές στη κατηγορία τους. Αγωνίστηκαν επίσης οι Νίκος Ορφανός, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Χρήστος Ρουγκάτσης, Μιχάλης Άκερμαν. Ένας ακόμη Βολιώτης δρομέας, ο Νίκος Σκούταρης τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη.

Έναν ακόμη Μαραθώνιο, 42.195 μέτρων πρόσθεσε στους δεκάδες που έχει τερματίσει η Βάσω Τασιώνη. Αυτή τη Κυριακή έτρεξε στη Σεβίλλη και τερμάτισε τον διάσημο «Zurich Maratón de Sevilla».

Στο Δίον με πολυπληθή αποστολή

Με 30 δρομείς του ο ΣΔΥ Βόλου θα ταξιδέψει με λεωφορείο τη Κυριακή στο Δίον και θα τρέξει στον 8ο Ημιμαραθώνιο αλλά και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, στους πρόποδες του Ολύμπου με θέα τις κορυφές του βουνού των Θεών. Η αναχώρηση ορίστηκε στις 7.45 το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου από το Δημαρχείο Βόλου, και καλούνται όλοι να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές λήγουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου, έτσι προλαβαίνουν ακόμη να γραφτούν όσοι ενδιαφέρονται.

Σε πολλούς ακόμη αγώνες το προσεχές διάστημα θα συμμετέχει ο ΣΔΥΒ, και οι αναλυτικές πληροφορίες δίνονται από τα μέλη του συλλόγου, ενώ βρίσκονται και στις σελίδες στο διαδίκτυο. Επισημαίνονται οι ημερομηνίες λήξης εγγραφών που απομένουν ελάχιστες μέρες ακόμη για να ολοκληρωθούν:

Στις 2 Μαρτίου λήγουν οι εγγραφές του 13ου Διεθνή Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων (ημερομηνία διεξαγωγής 1 Απριλίου). Στις 4 Μαρτίου λήγουν οι εγγραφές για τον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα και τον αγώνα 5 χλμ (ημερομηνία διεξαγωγής 11 Μαρτίου). Μετά τις 2 και τις 4 Μαρτίου αντίστοιχα, οι εγγραφές για τους αγώνες αυτούς θα είναι αδύνατες.

Στις 21 Απριλίου θα γίνει ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο παράλληλος 25ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων και ο Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων. Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες, ενώ στις σελίδες του αγώνα και του συλλόγου στο διαδίκτυο γίνονται οι εγγραφές.

Υπενθυμίζονται οι ημερομηνίες όλων των άλλων αγώνων που θα διοργανώσει και θα διοργανώσει ο ΣΔΥΒ μέσα στο 2018: Ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον ΣΔΥ Βόλου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού.

1ο Historic Run, θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Απόσταση 5 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το Μουσείο και διαδρομή προς αρχαιολογικό χώρο Πευκακίων. Συμμετοχή δωρεάν, ενώ επίσης θα υπάρχουν ομιλίες, ξενάγηση κ.ά.

Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το 6ο Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Με ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει απευθείας στη Φλόγα, χωρίς το παραμικρό έξοδο ώστε να υπάρχουν κρατήσεις, με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, η παραλία του Βόλου πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες πολίτες και η Φλόγα λαμβάνει σημαντική βοήθεια. Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μας καλούν όλους μας σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθειά τους.

Υποστηρικτής στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού «Almyros City - Zerelia Lakes» που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα είναι ο ΣΔΥ Βόλου.

4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνουν τους αγώνες αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run. Ο ΣΔΥ Βόλου θα υποστηρίξει επίσης τους αγώνες στη Μαγνησία με τους οποίους συνεργάζεται και ακολουθούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ομοσπονδίας. 

Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου, στα γραφεία του συλλόγου Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, όπως και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 όπου γίνονται αποκλειστικά οι εγγραφές νέων μελών με συνδρομή 5 ευρώ ανά έτος και δώρο τεχνικό t-shirt του συλλόγου. Σύνθημά του ΣΔΥΒ πάντα είναι: Τρέχουμε για την Υγεία. 

Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για προπονήσεις, μπορείτε να συναντήσετε καθημερινά μέλη του συλλόγου σε όλα τα μέρη, κατά κύριο λόγο στο Πανθεσσαλικό, στο στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου, στο Αθλητικό Κέντρο και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το mail όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, είναι sdyvolou@gmail.com. Τηλέφωνα 24210235232421071770.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=