ΣΤΙΒΟΣ

ΚΡΙΣΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πικρία για το αποτέλεσμα, αισιοδοξία για το μέλλον

κριστι-αναγνωστοπουλου-πικρία-για-το-328520

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με θετικό πρόσημο, αλλά και με πικρία ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά για την Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Η Βολιώτισσα δισκοβόλος έδωσε όλες της τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μετέχοντας σε πολλούς αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ (61.53μ.) σε αγώνες στην Καβάλα, παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Λονδίνο, πετυχαίνοντας το όριο που την έστειλε στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση για το 2017.

Στην πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την 25χρονη αθλήτρια, καθώς παρά την πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία, η πρόκριση για τον τελικό της δισκοβολίας δεν ήρθε, καθώς οι βολές της δεν κινήθηκαν στις δυνατότητές της, με συνέπεια τον αποκλεισμό της.

Η Αναγνωστοπούλου, που βρέθηκε στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε, εξέφρασε το παράπονό της για τους λόγους που την κράτησαν μακριά από τον καλό της εαυτό, σε συνάρτηση και με τις συνθήκες στο Λονδίνο, ενώ υπογράμμισε ότι βλέπει την ερχόμενη χρονιά σαν πρόκληση, έχοντας εξίσου υψηλούς στόχους, για τους οποίους θα δουλέψει σκληρά.

Το όριο για τη Βολιώτισσα αθλήτρια, που ήταν και επιβράβευση για την προσπάθειά της, ήρθε μόλις μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας επίτευξης ορίων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Καβάλα αποδείχθηκε γούρικη για την 25χρονη δισκοβόλο, που πέτυχε ατομικό ρεκόρ πιάνοντας και το όριο, με βολή στα 61.53:

«Ηταν αναμενόμενο το όριο, το περίμενα πολύ καιρό πριν. Όλη η χρονιά πήγε καλά, ήμουν σταθερή στα 59-60 μέτρα, οπότε θα μου έβγαινε κάποια στιγμή. Σίγουρα αισθάνθηκα ικανοποίηση όταν το όριο ήρθε, αν και βγήκε στην 3η βολή. Νομίζω ότι με βοήθησε το γεγονός ότι ήταν βραδινός ο αγώνας, καθώς δεν είχε τόση ζέστη. Θα πήγαινα στη διοργάνωση μέσω λίστας, αλλά ήθελα πολύ ένα όριο, είχα δουλέψει πολύ σκληρά για να έρθει».

Η ίδια αισθανόταν έτοιμη, ωστόσο η άφιξή της στο βροχερό Λονδίνο, μόλις 2 ημέρες πριν από τον αγώνα, στάθηκε καθοριστική, με τον αποκλεισμό να έρχεται μοιραία και την ίδια να τονίζει: «Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά, ωστόσο δεν κατάφερα να πάρω την πρόκριση για τον τελικό, κάτι το οποίο μεταξύ των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι πήγα στο Λονδίνο, δύο ημέρες πριν αγωνιστώ, ενώ η υπόλοιπη αποστολή είχε ήδη μία εβδομάδα. Μου είπαν ότι δε θα μπορούσα να πάω χωρίς την προπονήτριά μου και ότι εφόσον εκείνη θα πήγαινε δύο ημέρες πριν αγωνιστώ, θα έπρεπε να πάω μαζί της. Κάτι το οποίο όμως δεν κατάλαβα ποτέ και εξακολουθώ να έχω την απορία γιατί συνέβη» και συνεχίζει:

«Η προσαρμογή από την Ελλάδα των 40 βαθμών στους 15 του Λονδίνου και υπό καταρρακτώδη βροχή δεν ήταν ιδιαίτερα ομαλή, γι’ αυτό και επέμεινα να βρεθώ μερικές ημέρες πριν, ώστε να δοκιμάσω το στάδιο, να δω τις ιδιαιτερότητες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι μοιραία αρκέστηκα σε χαμηλές βολές για τις δυνατότητές μου, με συνέπεια τον αποκλεισμό μου, πριν καν νιώσω ότι αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήμουν ασυντόνιστη, δεν μπορούσα να ρίξω σωστά».

Η Βολιώτισσα αθλήτρια μάλιστα επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης, κυρίως ψυχολογικά: «Η προετοιμασία είναι πολύ διαφορετική στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα σε θέμα καιρού, θερμοκρασίας, εξοπλισμού. Θεωρώ ότι θα μπορούσα να κάνω πολύ καλύτερες βολές αν είχα εξοικειωθεί περισσότερο με το περιβάλλον. Απογοητεύτηκα γιατί ένιωθα καλά, ήμουν έτοιμη για το κάτι παραπάνω. Ένιωσα ότι μου έκοψαν τα όνειρα, μου χάλασε όλη η ψυχολογία. Πήγαινα στην προπόνηση και ήμουν στεναχωρημένη».

Η Αναγνωστοπούλου είναι μαχήτρια και έχει πεισμώσει ακόμη περισσότερο, με τις διεθνείς υποχρεώσεις της να προέχουν και το 2018: «Φέτος, ο στόχος μου είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν στην Ταραγόνα της Ισπανίας τον Ιούλιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο στο Βερολίνο, ενώ περιμένω και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου θέλω να δώσω βαθμούς στο σύλλογό μου. Θα πάμε σίγουρα στο εξωτερικό για προετοιμασία, ώστε να είμαι πανέτοιμη για τους διεθνείς αγώνες. Γενικά η χρονιά θα είναι σημαντική, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλές αλλαγές, σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση».

Η 25χρονη ρίπτρια δεν ξεχνά να ευχαριστήσει και το σύλλογό της, τον ΓΣ Κερατέας, που έχει συμβάλλει ιδιαίτερα στην πολύ καλή χρονιά που έκανε, με πολύ καλές εμφανίσεις και με δεδομένη τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός στον πλανήτη, όσον αφορά τον στίβο: «Στο σύλλογο με έχουν αγκαλιάσει, είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τον ΓΣ Κερατέας. Υπάρχει πολύ θετικό κλίμα και αυτό έχει συμβάλλει στην ψυχολογία μου, τους ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου έχουν προσφέρει, από τη στιγμή που εντάχθηκα στο δυναμικό του συλλόγου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου