ΣΤΙΒΟΣ

Ακούραστοι και τον Ιούλιο

ακούραστοι-και-τον-ιούλιο-398116

Ακούραστα συνέχισαν τη δράση τους οι αθλητές του ΣΔΥΒ, μετέχοντας σε αγώνες και στο πρόσφατο διάστημα, στο οποίο οι δράσεις ήταν οι εξής:

Στο στάδιο Ακλαζάρ Λάρισας έγινε το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου. Οι θερμοκρασίες υπό σκιά ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, αλλά δεν κατέβαλαν τους εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα από ηλικίες 35 ως και άνω των 90 ετών που αγωνίστηκαν στους δρόμους, στα άλματα, στις ρίψεις, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα σε όλους. 11 αθλητές του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας και του ΣΔΥ Βόλου συμμετείχαν στους αγώνες και επέστρεψαν γεμάτοι από διακρίσεις. Πρώτη με πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία αναδείχτηκε η Δήμητρα Καραμανώλη, ενώ ήταν 1η και στον ακοντισμό. Δύο πρωτιές κατέκτησε ο Θωμάς Κεχαγιάς, σε σφαιροβολία και δισκοβολία. Ο Στράτος Συμεωνίδης βγήκε 1ος στα 200 μέτρα και 2ος στα 100 μέτρα. Στα 5.000 μέτρα 2οι στη κατηγορία τους τερμάτισαν οι Αργύρης Βουρλογιάννης, Ευαγγελία Παπαχρήστου-Παγουρτζή, Ανθή Μπαρμπουνάκη. Δεύτερη στη σφαιροβολία αναδείχτηκε η Άννη Κλειδωνάρη, όπως και ο Λευτέρης Πασιάς στη δισκοβολία. Τη 3η θέση στα 5.000 μέτρα κατέκτησε η Κατερίνα Putz, και τη 5η θέση στο ίδιο αγώνισμα ο Πάνος Ιατρού και ο Ανάργυρος Ζαφειρίου.

Ο Olympus Mythical Trail, αγώνας 100 χιλιομέτρων έγινε στον Όλυμπο από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου ως το Σάββατο 1 Ιουλίου. 173 αθλητές ξεκίνησαν τον αγώνα, και 84 τον ολοκλήρωσαν, με χρόνο από 15 και μισή, ως 29 ώρες. Σημαντική διάκριση για τον Κώστα Ραμματά που τερμάτισε στην 20η θέση με χρόνο 20 ώρες και 44 λεπτά. Ήταν ο τρίτος τερματισμός του αθλητή του ΣΔΥ Βόλου στις 4 συμμετοχές του στον αγώνα έχοντας πάντα σταθερές εμφανίσεις καθώς οι προηγούμενοι χρόνοι του ήταν 20.32 και 20.27.

Οι συμμετοχές αυτού του Σαββατοκύριακου

Στα Κύργια Δράμας έγινε τη Κυριακή 9 Ιουλίου το Kyrgia Trail 2017, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων. Μεγάλος νικητής του αγώνα τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης.

Τη τρίτη θέση στη γενική κατάταξη κατέλαβε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Κώστας Λαζαρίδης στον 16ο Δρόμο Απολλόδωρου. Ο αγώνας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Κοζάνης, με διαδρομή στο πλατανόδασος του Χάνδακα στη θέση «Γιαννούκα Βρύση» (θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), τους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας πόλης της Αιανής και της βασιλικής νεκρόπολης, καθώς και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο τερματισμός έγινε στην Πλατεία της Αιανής όπου ακολούθησαν εκδηλώσεις.

Ο 6ος Faethon Olympus Marathon – Απόστολος Τσουρέκας έγινε τη Κυριακή με αφετηρία τον Κοκκινόπηλο και σε διαδρομή 44 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 30 κινούνται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.000 μέτρων, διασχίζοντας μάλιστα 10 κορυφές σε αυτά τα ύψη. Ο αγώνας ελίσσεται σε κορυφογραμμές, αλπικά λιβάδια, κόψεις κορυφών, χαράδρες, δάσος και σε παλιά ξεχασμένα μονοπάτια. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Γιάννης Μπατζάκας έτρεξε στον αγώνα και τερμάτισε με επιτυχία. Παράλληλα έγινε ο αγώνας 20 χιλιομέτρων Rupicarpa με συμμετοχή και τερματισμό της αθλήτριας του ΣΔΥΒ Μάρθας Ξηροφώτου.

Το Syrrako Trail Run «Αγώνας για την Ελευθερία» – «Race to Freedom» έγινε το πρωί της Κυριακής στο Νομό Ιωαννίνων. Ο αγώνας γίνεται στα μονοπάτια της χαράδρας του Χρούσια, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και διέρχεται το δάσος της «Πάντζας», εκεί ακριβώς που οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν, πολέμησαν και στην συνέχεια προφυλάχθηκαν και έσωσαν τελικά το γένος μας το καλοκαίρι του 1821. Ο αγώνας ήταν απόστασης 10.700 μέτρων, και σε αυτόν έτρεξε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Στέργιος Κουσκουρίδας.

Οι προσεχείς αγώνες

Πολλές θα είναι οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥΒ σε αγώνες κάθε βδομάδα και το προσεχές διάστημα. Ομαδικές αποστολές προγραμματίστηκαν για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων (16-17 Σεπτεμβρίου), και βέβαια για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου. Το προσεχές διάστημα θα προγραμματιστούν και άλλες ομαδικές αποστολές και εγγραφές για αγώνες.

Οι ημερομηνίες των αγώνων που συνδιοργανώνει ο σύλλογος στη περιοχή μας είναι οι εξής:

Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ 8 Οκτωβρίου 2017
3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου 15 Οκτωβρίου
2ο Volos Santa Run στις γιορτές των Χριστουγέννων
4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου / 25ο Δρόμος Υγείας 21 Απριλίου 2018

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου