ΣΤΙΒΟΣ

Ο ΣΔΥ Βόλου στο Μαραθώνιο

ο-σδυ-βόλου-στο-μαραθώνιο-246966

Με πολυπληθή αποστολή που δημιουργεί νέο ρεκόρ για το σύλλογο

Εφτασε η μεγάλη στιγμή, και μεθαύριο Κυριακή πραγματοποιείται το μεγαλύτερο σε συμμετοχή αθλητικό γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πατρίδα μας. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, θα γίνει για 33η φορά στη γενέτειρα του αθλήματος, στη διαδρομή Μαραθώνας – Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μία γιορτή του Αθλητισμού όπου θα μετέχουν 45.000 περίπου αθλητές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, από κορυφαίους δρομείς που πρωταγωνιστούν σε όλους τους διεθνείς αγώνες, ως και ερασιτέχνες, ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν τρόπο ζωής τον αθλητισμό.

Χιλιάδες είναι μάλιστα όσοι δεν μπόρεσαν να γραφτούν καθώς εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις. Αν προστεθούν στον υπολογισμό των συμμετοχών και τα παιδιά που θα μετέχουν στους παράλληλους αγώνες που θα διεξαχθούν στους δήμους από όπου περνάει ο αγώνας, και θα ολοκληρώνονται λίγα λεπτά πριν την αναμενόμενη άφιξη των πρωτοπόρων δρομέων, ο αριθμός όσων θα συμμετέχουν στους αγώνες εκτοξεύεται σε ακόμη πιο εντυπωσιακά ύψη. Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες από τους διοργανωτές και τους εθελοντές ώστε όλα να πραγματοποιηθούν στην εντέλεια. Χιλιάδες αναμένονται οι θεατές σε όλο το μήκος της διαδρομής, και εξίσου πολλοί οι επισκέπτες της Εκθεσης του Μαραθωνίου που θα γίνει το τριήμερο πριν τον αγώνα στο Φάληρο. Το γεγονός θα μεταδοθεί σε όλο τον πλανήτη μέσα από τις τηλεοράσεις και το διαδίκτυο, ενώ σήμερα Παρασκευή τα φώτα θα πέσουν στην εκδήλωση της IAAF στο Κολέγιο Αθηνών για τη βράβευση του κορυφαίου άνδρα και γυναίκας μαραθωνοδρόμου στον κόσμο για το 2015. Το Σάββατο θα γίνει στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων η Αφή της Φλόγας.

Στη διοργάνωση με την οποία έχει αγαστή συνεργασία, όπως κάθε χρονιά από τη γέννησή της, μετέχουν Βολιώτες δρομείς, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα δώσει το παρόν και θα εκπροσωπήσει την πόλη μας και τη Μαγνησία με αποστολή που δημιουργεί νέο ρεκόρ για το σύλλογο. Η αναχώρηση για την Αθήνα θα γίνει με λεωφορείο στις 8.45 αύριο το πρωί από το Δημαρχείο, αφού πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φωτογράφηση. Χορηγός της αποστολής είναι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας το οποίο ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί.

Σημειώνεται ότι οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τις νέες εμφανίσεις του συλλόγου. Αυτές μπορούν να τις παραλάβουν είτε σήμερα Παρασκευή από το κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 162, είτε αύριο Σάββατο πριν την αναχώρηση από το δημαρχείο. Οσοι θα βρίσκονται με δικό τους τρόπο στην Αθήνα, θα τις παραλάβουν κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου. Από τη Δευτέρα εμφανίσεις θα δίνονται επίσης στο ίδιο κατάστημα για τα μέλη του συλλόγου που δεν θα τρέξουν στην Αθήνα, προκειμένου να τις έχουν για τους προσεχείς αγώνες.

Με την αποστολή του συλλόγου μετέχει και θα αγωνιστεί στα 10.000 μέτρα η Κύπρια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελένη Πρατσή η οποία κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου που έγινε στο Ντουμπάι στις 30 Οκτώβριου 2009 στην κατηγορία Youth B, ενώ έχει και πλήθος άλλων διακρίσεων στο ίδιο αγώνισμα, στη κολύμβηση, και το τρέξιμο. Τις προηγούμενες 3 βδομάδες ήταν νικήτρια και στους 3 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας, τον αγώνα της Φλόγας, τον αγώνα των Χανίων, και το Street Relays.

Η τελική λίστα ολοκληρώθηκε και οι δρομείς και φίλοι του συλλόγου που θα μετέχουν στο Μαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, είναι οι εξής: Παπαχρήστου – Παγουρτζή Ευαγγελία, Μορφογιάννη Σταυρούλα, Μανταλιανου Ασπα, Σκορδα Κωνσταντία, Μπρατάνη Κωνσταντίνα, Τασιώνη Βάσω, Τζήμου Αλεξία, Μουλά Νίκη, Χαραλάμπου Ηλιάνα, Γιαντσούλη Γεωργία, Ζογανά Ερατώ, Χατζηγιαννίδου Χριστίνα, Γαλλίδα Κατερίνα, Κεραμάρη Παναγιώτα, Ζαχαρού Ηλιάνα, Μπάρδα Ελένη, Μανούσου Εμμανουέλα, Κισσονέργη Χριστίνα, Πρατσή Ελένη, Γουλομήτρος Θάνος, Κουκλουμπάκος Ισίδωρος, Σιδηρόπουλος Νίκος, Κράβαρης Σάκης, Τρύφωνος Σπύρος, Παπαχρήστος Δημήτρης, Παλάντζας Κώστας, Ζήκος Γιάννης, Στόρτος Θεόδωρος, Σάμιος Παντελής, Άκερμαν Μιχάλης, Κοτρώνης Κώστας, Ιωαννίδης Νίκος, Τσουρέλης Ζήσης, Χατζηκυριάκου Κώστας, Νικολάου Νίκος, Τζώρτζης Μάνος, Τσαμασιώτης Σεραφείμ, Καλαντζής Γιώργος, Παπαδήμας Τάσος, Πατρώνης Ορέστης, Οικονόμου Θανάσης, Καραντάνας Απόστολος, Βανικιώτης Νίκος, Μπάρδας Μπάμπης, Γκαβαρδίνας Γιώργος, Γκαβαρδίνας Γιάννης, Στατήρης Κώστας, Χαραλαμπίδης Αλέξανδρος, Σημαντήρας Γιάννης, Αθηναίος Χρήστος, Γκόγκος Δημήτρης, Γάκης Δημήτρης, Μιχαλόπουλος Μάριος, Ζαμπέτογλου Γιώργος, Μπουλούτσος Σωτήρης, Ξανθόπουλος Πέτρος, Αντωνίου Γιώργος, Λάιος Δημήτρης, Μελαχροινάκης Γιάννης, Κούργιας Βαγγέλης, Παπαχρήστος Λεωνίδας, Αλμπανούδης Γιώργος, Βέργας Κώστας, Γιώτας Χαράλαμπος, Οικονόμου Δημήτρης, Ιωάννου Νίκος, Χύτας Στέργιος, Καλαμάκης Αχιλλέας, Χατζηκυριάκος Αποστόλης, Ζαφειρίου Ανάργυρος, Λαγός Δημήτρης, Τσιώλης Φώτης, Νέος Απόστολος, Σαββανάκης Χρήστος, Ασημής Κώστας, Βαγγέλας Γιάννης, Μπαντίδος Θεοδόσης, Μητσικώστας Θανάσης, Ακρίβος Χάρης, Ακρίβος Γιάννος, Βασιλειάδης Σταύρος, Χαλκιάς Κώστας, Χαλκιάς Βασίλης, Κυριαζής Μιχάλης, Κοντογιάννης Δημήτρης, Κυριαζής Κώστας.

Ο ΣΔΥΒ εύχεται σε όλους να έχουν έναν καλό και όμορφο αγώνα, να απολαύσουν τη διαδρομή στη γιορτή αυτή που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου