ΣΤΙΒΟΣ

Τα StreetRelays επιστρέφουν στο Βόλο

τα-streetrelays-επιστρέφουν-στο-βόλο-269878

Η μοναδική σειρά αγώνων δρόμου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Ελλάδα προετοιμάζεται για τον Πειραιά, αλλά όχι μόνο. Ακολουθεί ο Βόλος που θα πάρει σκυτάλη από το μεγάλο λιμάνι και θα φιλοξενήσει τα Βίκος Street Relays την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην πανέμορφη παραλία του!

Οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου του Βόλου παρουσιάστηκαν και εκεί ανακοινώθηκε επίσημα πως από τα έσοδα του αγώνα θα ενισχυθεί οικονομικά το Σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα «Ιππόκαμπος».

Ο δήμος Βόλου, συνδιοργανωτής των Street Relays στηρίζει με θέρμη και φέτος την προσπάθεια. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού Αθλητισμού Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ) του Δήμου Βόλου, Γιώργος Βλιώρας υπογράμμισε: «Πέρσι μόλις είχαμε αναλάβει ως δημοτική αρχή, ασπαστήκαμε και υιοθετήσαμε την ιδέα και την κάναμε πράξη με έναν πολύ όμορφο αγώνα. Φέτος θέλουμε να υπάρχει ακόμα μαζικότερη συμμετοχή του κόσμου, για να γίνει ακόμα καλύτερη και η διοργάνωση. Καλούμε όλους τους Βολιώτες να δηλώσουν συμμετοχή, να έρθουν στην παραλία και να τρέξουν στα Street Relays, για να συνδράμουν και αυτοί στον σκοπό του αγώνα, τη στήριξη του Ιππόκαμπου».

Ο Γενικός Γραμματέας του Ιππόκαμπου, Πέτρος Μπέλλος επεσήμανε: «Ευχαριστούμε πολύ τη διοργάνωση για την επιλογή του Σωματείου μας. Ο Ιππόκαμπος θα είναι εκεί για να συμμετέχει με τα μέλη του όπως έκανε και πέρσι στηρίζοντας το Ορφανοτροφείο Βόλου. Καλώ όλους τους Βολιώτες να πάρουν σκυτάλη και να έρθουν να απολαύσουν τον αγώνα. Είναι σημαντικό να βοηθηθεί ένα βολιώτικο σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα από τους ίδιους τους Βολιώτες. Είναι πολύ καλή η ιδέα της σκυτάλης, βοηθάει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα και η δική μας συμμετοχή έχει και κοινωνικές προεκτάσεις σε σχέση με την ενσωμάτωσή μας στην κοινωνία γενικότερα».

Ο υπεύθυνος των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλης Ηλιόπουλος υποστήριξε: «Βοηθήσαμε εθελοντικά με πολλούς τρόπους στα πρώτα Street Relays που έγιναν πέρσι. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Θα είμαστε κοντά σε αυτή την ιδέα, σε αυτή τη διοργάνωση. Μας αρέσουν οι σκυταλοδρομίες και πάντα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες».

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, Νίκος Σκιαθίτης, πρεσβευτής των Street Relays στο Βόλο ήταν απών από την παρουσίαση λόγω υποχρεώσεών του, όμως έστειλε το δικό του μήνυμα: «Ολοι όσοι έχουν σχέση με τον αθλητισμό θα είναι στα Street Relays και όλοι μαζί θα πάρουμε τη σκυτάλη για να τρέξουμε για τον Ιππόκαμπο».

Ο Διευθυντής των Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας δήλωσε για τον αγώνα: «Γίνεται στο ομορφότερο σημείο του Βόλου, την παραλία του. Θα γίνουν δύο αγωνίσματα, 4×2.000μ. και 2×4.000μ., η συμμετοχή είναι 3 ευρώ ανά άτομο για τις τετράδες και 5 ευρώ ανά άτομα για τις δυάδες. Φυσικά θα γίνουν και τα Kids Relays. Είναι αγώνας για όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και επιπέδου άθλησης, για όρθιους και καθιστούς. Ένας αγώνας για να δείξουμε σε όλους ότι μόνος μπορεί να πάει κάποιος πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί θα φτάσουμε πιο μακριά».

Οι εγγραφές για τον αγώνα του Βόλου έχουν ήδη ξεκινήσει ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, vikos.relays.gr!

Οι αγώνες του Βόλου είναι ο τελευταίος σταθμός για το 2015 της πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου ΒίκοςRelays, θα διεξαχθούν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στην Παραλία Βόλου με τους παρακάτω κανονισμούς:

  • Εναρξη αγώνων 10:30 και λήξη αγώνων 12:30
  • Εκκίνηση – Τερματισμός: Παραλία Βόλου – Καρτάλη & Αργοναυτών
  • Kids Relays 4×50μ: Καρτάλη & Αργοναυτών
  • Kids Relays 4×100μ: Καρτάλη & Αργοναυτών
  • Street Relays 4×2000μ: Κυκλική διαδρομή στην παραλία
  • Street Relays 2×4000μ: Κυκλική διαδρομή στην παραλία.

Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον αγώνα 4×2000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον αγώνα 2×4000μ. οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 1999 και πριν.

Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι: α) Ομάδες Ανδρών, β) Ομάδες Γυναικών, γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2010-2011-2012.

Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2004 έως 2009.

Ολοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2000μ. και τα 2×4000μ., θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα vikos.relays.gr, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα KidsRelays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα vikos.relays.gr, είτε με έντυπες φόρμες στο Κέντρο Εγγραφών του Δήμου Βόλου, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας.

Η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου (12 τα μεσάνυχτα). Σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις θα γίνει σχετική ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας, των ΜΜΕ και του δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου