ΣΤΙΒΟΣ

Εχασε το διαμάντι ο Φιλιππίδης

εχασε-το-διαμάντι-ο-φιλιππίδης-329275

Κέρδισε τις εντυπώσεις κοντράροντας μέχρι τελευταία στιγμή το φοβερό Ρενό Λαβιλενί

Για τρίτη διαδοχική χρονιά ο βολιώτης άλτης του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης ήταν ο μοναδικός αθλητής που κατάφερε να κοντράρει μέχρι τελευταία στιγμή το φοβερό Ρενό Λαβιλενί.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, όπως το 2013 και το 2014, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League, ενώ μέχρι την τελευταία του προσπάθεια στον προχθεσινό τελικό των Βρυξελλών, ήταν μέσα στο στόχο του και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τελικά ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα με 5,80 μέτρα.

Ο 29χρονος ξεπέρασε διαδοχικά τα 5,40 μ., 5,55 μ., 5,65 μ., 5,75 μ., 5,80 μ. και έκανε το πρώτο του άκυρο άλμα στα 5,85 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο επέλεξε να μην κάνει άλλη προσπάθεια στα 5,85 μ. και να συνεχίσει στα 5,90 μ., καθώς ήδη Λαβιλενί και Μπαρμπέρ είχαν περάσει το παραπάνω ύψος.

Ο Ρενό Λαβιλενί κατέκτησε το διαμάντι για έκτη φορά και παρέμεινε ο μοναδικός νικητής του διαμαντιού από το 2010 και την έναρξη της σειράς αγώνων από την IAAF. Ο Γάλλος είναι ο μοναδικός αθλητής στο σύνολο των 32 αγωνισμάτων που καταφέρνει κάτι ανάλογο.

Ο Φιλιππίδης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη σειρά αγώνων με 12 βαθμούς και τη νίκη στη διοργάνωση του Παρισιού, όπου ξεπέρασε τα 5,91 μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου