ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Πολύ καλή εμφάνιση Φιλιππίδη στο Βερολίνο

στίβος-πολύ-καλή-εμφάνιση-φιλιππίδη-σ-342171

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης στο ISTAF του Βερολίνου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στον κλειστό στίβο κατέλαβε την δεύτερη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,74 μέτρα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,24 μ., 5,44 μ., 5,54 μ., 5,64 μ. και με την τρίτη τα 5,74 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στα 5,81 μέτρα. Ο μοναδικός που κατάφερε να ξεπεράσει τον Ελληνα πρωταθλητή ήταν ο Πιοτρ Λίσεκ, που πέρασε τα 5,74 μ. με την δεύτερη προσπάθεια.

Ο Φιιπίδης έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του τελικού των Diamond League (Βρυξέλλες, 11/9) εκεί όπου θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία.

Αντίθετα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του διαμαντιού, ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί δεν ήταν σε καλή μέρα, αφού στον σημερινό αγώνα δεν κατάφερε να καταταχθεί καθώς είχε δυο άκυρα άλματα στα 5,54 μ. κι ένα στα 5,64 μέτρα. Τρίτος πίσω από τον Φιλιππίδη ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σον Μπαρμπέρ με 5,64 μέτρα.

Οι επικοντιστές, που μετείχαν στον αγώνα του Βερολίνου έδειξαν την συμπαράσταση τους στην αθλήτρια του επί κοντώ Κίρα Γκρούνμπεργκ, που έμεινε τετραπληγική ύστερα από ατύχημα την διάρκεια άλματος, με μήνυμα τους που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Ρενό Λαβιλενί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου