ΣΤΙΒΟΣ

Φιλιππίδης: «Εκανα λάθη Τεχνικά»

φιλιππίδης-εκανα-λάθη-τεχνικά-366541

Ανέλπιστα πρόωρα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, μιας και ο Βολιώτης κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ και ένας από τους μόλις πέντε αθλητές, που ξεπέρασαν φέτος τα 5,90 μ., δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος το περασμένο Σάββατο.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,40 μ. και 5,55 μ., όμως, δεν τα κατάφερε στα 5,65 μ., ύψος στο οποίο ανέβηκε στη συνέχεια ο πήχης. Ο αποκλεισμός του Φιλιππίδη από τον τελικό του επί κοντώ ήταν η μεγάλη έκπληξη του αγωνίσματος με τον ίδιο να αναφέρει σχετικά:

«Ολη τη χρονιά προετοιμαζόμασταν για αυτόν τον αγώνα και εδώ στο παγκόσμιο δεν μας βγήκε. Δεν ψάχνω για δικαιολογία. Εκανα τεχνικά λάθη, τα οποία δεν πρόλαβα να διορθώσω. Ξεκίνησα τον αγώνα με τα μαλακά κοντάρια. Η αρχή στο 5.40μ. και 5.55μ. ήταν καλή. Στο 5.65μ. έκανα τεχνικά λάθη. Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών και η αναμονή με έβγαλαν εκτός ρυθμού και δεν μπόρεσα να διορθώσω τα λάθη μου. Ετσι είναι ο αθλητισμός. Τα έχει αυτά. Θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα, όμως αυτό δεν έγινε. Η ζωή συνεχίζεται, όπως και η προσπάθειά μου».

Πολύ καλή η Υφαντίδου

Την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου ολοκλήρωσε η Σοφία Υφαντίδου, που κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου στο άθλημα του επτάθλου.

Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου συγκέντρωσε 5.951 βαθμούς και κατέλαβε τη 19η θέση. Η 30χρονη θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει τους 6.000 β. αν δεν είχε μείνει χαμηλά σε μήκος και σφαιροβολία. Στο τελευταίο αγώνισμα του διημέρου η Υφαντίδου τερμάτισε τα 800 μ. σε 2.19.55 και κατέλαβε την τρίτη θέση στη σειρά της. Νωρίτερα η Ελληνίδα είχε εντυπωσιάσει με την βολή της στον ακοντισμό με 56,19 μέτρα.

Το πρόσωπο του αγωνίσματος ήταν η Τζέσικα Ενις, που στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση από το 2012 και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 6.669 β., που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Η Ενις, που πέρυσι το καλοκαίρι γέννησε το πρώτο της παιδί, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο τελευταίο αγώνισμα, τα 800 μ., όπου τερμάτισε σε 2.10.13 και να αφήσει πίσω της την Μπριάν Τέισεν Ιτον (6.554). Η Κατερίνα Τζόνσον – Τόμσον έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο, αφού έκανε τρία άκυρα άλματα στο μήκος. Η Ενις επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ύστερα από έξι χρόνια και τη διοργάνωση του Βερολίνου.

Οι επιδόσεις της Υφαντίδου: 100 μ. εμπ.: 13.77, ύψος 1,68 μ., σφαιροβολία 12,94 μ., 200 μ. 25.93, μήκος 5,75 μ., ακοντισμός 56,19 μ., 800 μ. 2.19.55.

Οι τρεις πρώτες
Ενις (Βρετανία) 6.669
Τέισεν Ιτον (Καναδάς) 6.554
Ικαουνίτσε – Αντμίντινα (Λετονία) 6.516 β.

Στην 26η θέση ο Παπαμιχαήλ

Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη ήταν για μία ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αυτήν τη φορά στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Ο έμπειρος πρωταθλητής κατέλαβε την 26η θέση στα 20χλμ βάδην με 1 ώρα 24.11 σε έναν αγώνα, που έγινε με αρκετή ζέστη και υγρασία. Ο πρωταθλητής μας, παρά το γεγονός ότι πήρε θέση εκκίνησης έχοντας την 46η θέση ανάμεσα στους 61, κατάφερε για μια ακόμη φορά να κάνει έναν καλό αγώνα και να πλασαριστεί υψηλά. Ο αθλητής πριν από δύο χρόνια είχε καταλάβει την 16η θέση στη διοργάνωση της Μόσχας. Ο Παπαμιχαήλ θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες, αν θα αγωνιστεί και στα 50χλμ. βάδην.

«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Αν δεν είχα επηρεαστεί από τη ζέστη θα μπορούσα να είχα βρεθεί στην πρώτη 16άδα. Η απουσία του προπονητή ήταν σημαντική, με βοήθησαν πολύ ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Δεφίγκος, ο γιατός Διονύσης Χίσσας και ο προπονητής Μιχάλης Γωνιωτάκης. Μάζεψα μεγάλη διαφορά στα τελευταία χιλιόμετρα, όμως, ακόμη κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να μου δώσει καλύτερη θέση. Τώρα μαζί με τον προπονητή μου (σ.σ Ναπολέων Κεφαλόπουλος), θα αποφασίσουμε για το αν θα πάρω μέρος στα 50χλμ βάδην. Σωματικά εξαντλήθηκα αρκετά από την ζέστη», είπε ο πρωταθλητής μας.

Ο τρίτος πριν από δύο χρόνια στη Μόσχα και νικητής το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης Μιγκέλ Ανγκελ Λόπεζ ήταν νικητής στο αγώνισμα με 1 ώρα 19.14. Ο 27χρονος Ισπανός, ο οποίος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, χάρισε στη χώρα του το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στην απόσταση, στην ιστορία των αγώνων.

Οι τρεις πρώτοι

Λόπεζ (Ισπανία) 1.19.14

Βάνγκ (Κίνα) 1.19.29

Θόρνε (Καναδάς) 1.19.57

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου