ΣΤΙΒΟΣ

Οι κορυφαίοι στο ΟΑΚΑ

οι-κορυφαίοι-στο-οακα-405827

Πανέτοιμοι για σπουδαίες επιδόσεις είναι οι κορυφαίοι αθλητές του στίβου που θα συγκεντρωθούν σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και Νέων.

Με στόχο εντυπωσιακές επιδώσεις οι Λυκούργος Τσάκωνας σε 100μ. και 200μ., Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπ., Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ. εμπ., Αντώνης Μάστορας και Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, Λούης Τσάτουμας στο μήκος, Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν και φυσικά Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ είναι κάποια απ’ τα ονόματα που ξεχωρίζουν.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 100μ. και στα 200μ., θα έχει απέναντί της την Γωγώ Κοκλώνη στα 100μ. και την Ανδριάννα Φέρρα στα 200μ. Ξεχωρίζουν επίσης η Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ, η Ελένη Φιλάνδρα στα 800μ., η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η… κλασσική μάχη των Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, ενώ στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου κυνηγάει το όριο για το Παγκόσμιο του Πεκίνου.

Τέσσερις αθλητές και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου των αγώνων, με τις δηλώσεις τους να έχουν ως κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερα σημασία που έχει η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ.

Ο Βολιώτης πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης από τη μεριά του ανέφερε: «Ηταν επιλογή δική μου και του προπονητή μου να πάρω μέρος στο Πανελλήνιο και να μην πάω στο Diamond League του Λονδίνου. Και αυτό το έκανα γιατί πιστεύω πως πρέπει να στηρίξουμε αυτό το γεγονός. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας χειροκροτήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και ελπίζω όλο και περισσότεροι αθλητές να πιάσουν τα όρια για το Πεκίνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου