ΣΤΙΒΟΣ

Στα 5.76μ. ο Φιλιππίδης

στα-5-76μ-ο-φιλιππίδης-429224

Στην τέταρτη θέση στο Diamond League της Λοζάννης

Την τέταρτη θέση στο Diamond League της Λοζάννης κατέλαβαν οι Κώστας Φιλιππίδης και Λυκούργος Τσάκωνας σε επί κοντώ και 200 μ. αντίστοιχα.

Ο Βολιώτης πρώην αθλητής του ΓΣΒ Κ. Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,76 μ. στο επί κοντώ, όσο και ο δεύτερος Ραφαέλ Χολζντέπε και ο τρίτος Ρενό Λαβιλενί. Ο πρωταθλητής μας επέλεξε να ξεκινήσει υψηλότερα από άλλες φορές τον αγώνα, στα 5,61 μ., ύψος που χρειάστηκε την τρίτη προσπάθεια για να «νικήσει». Ο Φιλιππίδης στη συνέχεια ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 5.76 μ., ωστόσο δεν τα κατάφερε στα 5,84 μ., όπου τοποθετήθηκε ο πήχης.

Ο κάτοχος του πανελληνίου έχασε την ευκαιρία να βαθμολογηθεί, ωστόσο δεδομένο του ότι και ο Γάλλος πρωταθλητής έμεινε στην τρίτη θέση του χθεσινού αγώνα έπεσε στη δεύτερη της γενικής βαθμολογίας, ωστόσο με μόλις ένα βαθμό διαφορά από το Γάλλο. Νικητής του αγώνα ήταν ο Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Παβέλ Βογιεχόβσκι με 5,84 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.

Αρκετά δυνατός στο δεύτερο μισό της κούρσας των 200 μ. ήταν ο Λυκούργος Τσάκωνας, που τερμάτισε τέταρτος με 20.40. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ζάρνελ Ούγκες με 20.13 και νέο ατομικό ρεκόρ και ακολούθησαν οι Ανασο Γιομποντγκάνα με 20.21 και ο Ισαία Γιάνγκ με 20.27. Ο Τσάκωνας, που έφυγε πολύ καλά από τον βατήρα (δεύτερη καλύτερη αντίδραση) μπορεί αυτή τη φορά να μην έτρεξε κοντ στο ατομικό του ρεκόρ, ωστόσο έδειξε πως ακόμη και τις…μέτριες μέρες του είναι σε θέση να τρέχει σταθερά σε επιδόσεις κάτω από τα 20.50.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου