ΣΤΙΒΟΣ

Νέα πρόκληση για Φιλιππίδη

νέα-πρόκληση-για-φιλιππίδη-433340

Θέλει την τρίτη φετινή του νίκη σε Diamond League σήμερα στη Λοζάννη

Την τρίτη φετινή του νίκη σε Diamond League θα επιδιώξει σήμερα Πέμπτη (9/7) στη Λοζάννη ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ θα βρεθεί στην ελβετική πόλη με κεκτημένη ταχύτητα από το πανελλήνιο ρεκόρ των 5.91 μ. που σημείωσε στο Golden Leagu

Ο αγώνας, που αρχίζει στις 8.50 μ.μ. θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκεί θα είναι ο Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 6,05 μ. φετινό, αλλά και την… πίκρα της κακής του εμφάνισης το Σάββατο στην «πόλη του Φωτός». Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκονται και οι Ραφαέλ Χολζντέπε (Γερμανία) και Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) με 5,92 μ., που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Φιλιππίδης διανύει εξαιρετική σεζόν και αυτό του επιτρέπει να σκέφτεται όχι μόνο τη νίκη σε κάθε αγώνα όπου μετέχει, αλλά τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και φυσικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική βαθμολογία των Diamond League.

Ακόμη με τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου αθλητή για τον μήνα Ιούνιο θα συμμετάσχει στο Diamond League της Λοζάννης στην κούρσα των 200μ (9.26μμ) ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στα κορυφαία μίτινγκ του κόσμου, χάρη στο φετινό του 20.09 στα 200 μ., μα πολύ περισσότερο την σταθερότητα που έχει δείξει στο σύνολο των εμφανίσεων του.

Ο Τσάκωνας θα τρέξει σε μια κούρσα με ιδιαίτερα υψηλό βαθμό δυσκολίας, δεδομένο του ότι θα συμμετάσχουν σε αυτή αθλητές με εξαιρετικά φετινά ρεκόρ.

Βάσει επίδοσης γρηγορότερος όλων είναι ο Ασια Γιανγκ (ΗΠΑ) με 19.93, ο μοναδικός από τους μετέχοντες με φετινή επίδοση κάτω από τα 20.00. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Αμέρ Γουέμπ (ΗΠΑ) και του Νικέλ Ασμέιντ (Τζαμάικα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου