ΣΤΙΒΟΣ

Στην Ντόχα ο Φιλιππίδης

στην-ντόχα-ο-φιλιππίδης-517773

Τη διαδρομή του στα Diamond League της νέας σεζόν ξεκινά αύριο Παρασκευή (15/5), από την Ντόχα, ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής αναμένεται και φέτος να είναι ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές και ένας από τους διεκδικητές του διαμαντιού.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές ο Φιλιππίδης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία, πίσω από το αδιαφιλονίκητο φαβορί, τον Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος, ο οποίος θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στο Γιουτζίν, καθώς την περασμένη Κυριακή τραυματίστηκε, παραμένει και φέτος το μεγάλο όνομα, όχι μόνο του αγωνίσματος, αλλά της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά ο Φιλιππίδης ως ένας από τους σταθερότερους και πιο αξιόπιστους επικοντιστές του πλανήτη, θα επιδιώξει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση. Στον αγώνα της Παρασκευής ξεχωρίζει ακόμη ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ, που την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τα 5,64 μ. στην πλατεία Συντάγματος, ο Γερμανός ολυμπιονίκης Ραφαέλ Χολζντέπε, αλλά και ο Γερμανός Κάρλο Πεχ, που στο Athens Street Pole Vault σημείωσε 5,54 μ., όσο και το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό.

Για τον Φιλιππίδη ο αγώνας στην Ντόχα, θα είναι ο τρίτος στη σεζόν. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε τα 5,40 μ. στην Ιαπωνία και ανέβηκε στα 5,54 μ. το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος. Ο Βολιώτης αθλητής ξεκίνησε χθες Τετάρτη (13/5) για το Κατάρ, ενώ θα δώσει τον επόμενο αγώνα του στις 22 του μηνός στη Γερμανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου