ΣΤΙΒΟΣ

Με Κ. Φιλιππίδη, το 3ο Athens Street Pole Vault

με-κ-φιλιππίδη-το-3ο-athens-street-pole-vault-529959

Μεγάλοι αγώνες επί κοντώ και Κώστας Φιλιππίδης… πάνε πακέτο και, έτσι, ο κορυφαίος αθλητής του αγωνίσματος στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να λείψει από το 3ο Athens Street Pole Vault στο Σύνταγμα.

Ο Βολιώτης πρώην αθλητής του Γ.Σ.Β. Κώστας Φιλιππίδης παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στον κλειστό στίβο θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης το ερχόμενο Σάββατο και θα έχει την ευκαιρία να κάνει το δεύτερο αγώνα του στη θερινή σεζόν, ύστερα από την εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου στην Ιαπωνία και τα 5.40 που ξεπέρασε στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου».

Ο Φιλιππίδης αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους σταθερότερους επικοντιστές της Ευρώπης, με συμμετοχές σε τελικούς όλων των μεγάλων διοργανώσεων. Η παρουσία του στο 3ο Athens Street Pole Vault ανεβάζει το επίπεδο του αγώνα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο 29χρονος, που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,83 μ., αγωνίστηκε τόσο στον αγώνα του Ζαππείου το 2013, όσο και σε εκείνον της Μαρίνας Φλοίσβου το 2014.

Θα μετέχει επίσης ο Πιοτρ Λισεκ, αφού ο Πολωνός πρωταθλητής στο περυσινό 2ο Athens Street Pole Vault στη Μαρίνα Φλοίσβου ξεπέρασε τα 5.52 και έκανε το πρώτο βήμα για την αγωνιστική του άνοδο. Επίσης, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού, θα συμμετέχει στη διοργάνωση, έχοντας ατομικό ρεκόρ 5.52 από πέρυσι στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Κάρλος Πεχ. Ο Γερμανός αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 5.65 στον κλειστό στίβο και το 2013 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Τάμπερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου