ΣΤΙΒΟΣ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Φιλιππίδη

ιδανικό-ξεκίνημα-για-τον-φιλιππίδη-712397

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τον Κώστα Φιλιππίδη, καθώς ξεπέρασε τα 5,70 μέτρα στο επί κοντώ στο μίτινγκ της Ορλεάνης και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία). Ο Βολιώτης πρωταθλητής πρώην αθλητής του ΓΣΒ με το…καλημέρα στη σεζόν, κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία επίδοση, την καλύτερη που έχει σημειώσει ποτέ στην έναρξη της χρονιάς.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, μέσα από την οποία φάνηκε πως στους επόμενους αγώνες του θα ανέβει ακόμη υψηλότερα και θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,30 μ. και συνέχισε δίχως πρόβλημα στα 5.45 μ. και 5,60 μέτρα. Εχασε το πρώτο του άλμα σα 5,70 μ. ύψος που τελικά ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5.80 μ., ύψος που ο Φιλιππίδης δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Σε κάθε περίπτωση το ντεμπούτο του πρωταθλητή μας ήταν το καλύτερο δυνατό και δείχνει περίτρανα πως και φέτος θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο αγώνισμα. Επόμενη στάση του Φιλιππίδη είναι το Κότμπους στις 27 του μηνός.

«Ηταν μια καλή αρχή. Είχε ζέστη στο στάδιο, όμως είχε και μια μικρή καθυστέρηση στον αγώνα, που επηρέασε λίγο τους αθλητές. Ολα πήγαν καλά και συνεχίζουμε», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κυτέας.

Ο Λίσεκ επικράτησε του αγώνα με 5,80 μ., νέο ατομικό ρεκόρ για τον κλειστό στίβο, ενώ τρίτος με 5,60 μ. ήταν ο Ντοσεβί, ενώ το ίδιο ύψος ξεπέρασε και οι Σομπέρα και Μάια. Στις γυναίκες η Γαλλίδα Μαριόν Φιάκ ήταν νικήτρια με 4,58 μ. και χαμένες προσπάθειες στα 4,72 μ., ύψος που τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη, προκειμένου να βελτιώσει το 4,71 μ., που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου