ΣΤΙΒΟΣ

Στο Σόποτ για την υπέρβαση

στο-σόποτ-για-την-υπέρβαση-245526

Για το Σόποτ της Πολωνίας, εκεί όπου αύριο Παρασκευή θα ξεκινήσει το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αναχώρησε χθες, και με τον Κ.Φιλιππίδη η ελληνική αποστολή. Τα πέντε μέλη της ομάδας μας ταξίδεψαν στην Πολωνία με συγκρατημένη αισιοδοξία, που απορρέει από τις καλές εμφανίσεις τους στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

«Ο,τι και να πούμε τώρα δεν έχει σημασία. Πάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πάμε για έναν τελικό με τη συμμετοχή 12 δυνατών επικοντιστών. Οι καλύτεροι του κόσμου θα είναι στο Σόποτ και θα προσπαθήσουν να ανέβουν ψηλά. Εγώ και ο προπονητής μου Δημήτρης Κυτέας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο πρώην αθλητής του Γ.Σ. Βόλου Κώστας Φιλιππίδης, που ταξιδεύει στο Σόποτ με την τρίτη επίδοση στον κόσμο.

Με προοπτικές για μια καλή εμφάνιση αναχώρησε για το Σόποτ ο Λούης Τσάτουμας. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει την τέταρτη συμμετοχή του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. «Είναι η πέμπτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γεγονός, που από μόνο του είναι αρκετό να με κάνει πολύ χαρούμενο.

Παρά το ότι λίγο πριν την έναρξη των αγώνων έπαθα θλάση και χρειάστηκε να αλλάξω τον προγραμματισμό μου, είμαι σε καλή κατάσταση. Βασικός στόχος να είμαι ανάμεσα στους οχτώ καλύτερους άλτες του κόσμου. Εκεί όλα είναι ανοιχτά», είπε ο Τσάτουμας.

Απευθείας στον τελικό της Κυριακής αγωνίζεται η Νικόλ Κυριακοπούλου. «Προέρχομαι από καλές εμφανίσεις και έχω στα πόδια μου μια επίδοση, που μου επιτρέπει να κοιτάζω με αισιοδοξία τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση. Ωστόσο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια δύσκολη διοργάνωση, το επίπεδο στο αγώνισμα φέτος είναι πολύ υψηλό με την παρουσία πολύ καλών αθλητριών. Θα είναι ένας δύσκολος τελικός με 12 ικανές μετέχουσες», είπε η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη.

Βασικός στόχος του Κώστα Δουβαλίδη είναι να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, κάτι που αν συμβεί είναι σίγουρο πως θα του δώσει ένα καλό πλασάρισμα. «Προέχει να βελτιώσω τον χρόνο που πέτυχα φέτος. Το στάδιο είναι καλό και πιστεύω πως μέσα από τον συναγωνισμό θα βγει μια ακόμη καλύτερη επίδοση από το 7.60. Οι αγώνες που προηγήθηκαν μου έδειξαν πως είμαι σε θέση να τρέξω ακόμη καλύτερα», είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 60 μ. εμπόδια.

Ντεμπούτο σε Παγκόσμιο κλειστού κάνει η Μαρία Γάτου. «Στη διάρκεια της χρονιάς έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση. Έτρεξα γρήγορα και πιστεύω πως έχω τα περιθώρια να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα προσπαθήσω να κερδίσω εμπειρίες και να βελτιώσω το ρεκόρ μου, προκειμένου να έχω μια θετική παρουσία», είπε.

Αρχηγός αποστολής είναι ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος σχολίασε για την πρόκληση που έχουν μπροστά οι πρωταθλητές μας: «Παρά το γεγονός ότι η χειμερινή περίοδος στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί, λόγω έλλειψης κλειστού σταδίου, ταξιδεύουμε για την Πολωνία με πέντε αθλητές ταλαντούχους και πολύ ικανούς, οι οποίοι είμαι σίγουρος πως θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για αυτή την ομάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και ελπίζω πως με τις εμφανίσεις τους θα μας γεμίσουν χαμόγελα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου