ΣΤΙΒΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για Φιλιππίδη

αντίστροφη-μέτρηση-για-φιλιππίδη-346268

Στη Μαρίνα Φλοίσβου στρέφεται το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, εκεί όπου σήμερα Σάββατο (10/5) έχουν δώσει ραντεβού ορισμένοι από τους κορυφαίους άλτες του επί κοντώ παγκοσμίως.

Το 2ο Athens Street Pole Vault θα αποτελέσει την πρώτη στάση της χρονιάς παγκόσμιων πρωταθλητών και φυσικά του δικού Κώστα Φιλιππίδη. Οι τρεις αστέρες, που από μέρες έχουν ανακοινωθεί από τους διοργανωτές πως θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, δε θα είναι οι μοναδικοί μετέχοντες.

Στον αγωνιστικό χώρο, που θα στηθεί στη Μαρίνα Φλοίσβου, δίπλα στη θάλασσα και μπροστά στα αμέριμνα βλέμματα των περαστικών, θα βρεθούν ακόμα ορισμένοι από τους καλύτερους Ελληνες αθλητές.

Σε λιγότερο από δώδεκα μήνες το “Athens Street Pole Vault” γιγαντώθηκε, έγινε θεσμός και δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και άλλες πόλεις τα επόμενα χρόνια.

Αυτή είναι η επιθυμία του παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο, πρώην αθλητή του ΓΣ Βόλου Κώστα Φιλιππίδη. Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ θα πραγματοποιήσει την πρώτη εμφάνισήτου στον ανοιχτό σήμερα (17.00) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Συνοδευόμενος από τον προπονητή του, Δημήτρη Κυτέα ο Φιλιππίδης παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΓΑΣ: «Ξεκινάμε τη σεζόν από αυτόν τον αγώνα. Η προπόνηση προχωράει, το πρόγραμμα είναι πιεσμένο λόγω σπουδών και αγώνων. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Περιμένω τον κόσμο να είναι εκεί και να στηρίξει τη διοργάνωση. Είμαστε αισιόδοξοι και για την επιτυχία της διοργάνωσης και τις εμφανίσεις των αθλητών».

Την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη προσπάθεια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και ευχαρίστησε τον Φιλιππίδη για την απόφαση του να ξεκινήσει τη σεζόν από αυτόν τον αγώνα.

«Πέρυσι αποφασίσαμε να τολμήσουμε να βγάλουμε το στίβο, πιο κοντά στην κοινωνία και στους φιλάθλους. Το 1ο Athens Street Pole Vault μας έδωσε εντυπωσιακές εικόνες και επιδόσεις. Φέτος παρά τα προβλήματα αποφασίσαμε να επιμείνουμε, άλλωστε και μόνο η παρουσία του Φιλιππίδη είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να γίνει ένας τέτοιος αγώνας. Ερχόμαστε στη Μαρίνα Φλοίσβου σε ένα υπέροχο μέρος. Είναι χαρά και τιμή να έχουμε κορυφαίους αθλητές με Φιλιππίδη και Χολζντέπε, κάτι που μας δείχνει πως θα γίνει καλός αγώνας. Ευχαριστούμε τον χορηγό μας, την DHL που μας στηρίζει από πέρυσι, την Μαρίνα Φλοίσβου που άλλαξε το πρόγραμμα της για να φιλοξενήσει τον αγώνα, αντιλαμβανόμενη τα θετικά του και φυσικά τον Κώστα Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Κυτέα, που ξεκινούν την αγωνιστική τους προσπάθεια από εδώ».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Μόσχας, ο Γερμανός Ραφαέλ Χολζντέπε αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση των διοργανωτών. Αντίθετα, ο περσινός νικητής ο Μπιορν Οττο απέσυρε τελικά τη συμμετοχή του.

Το πρόγραμμα του 2ου Athens Street Pole Vault θα ξεκινήσει σήμερα στις 15.00 με αγώνα επίδειξης για μικρά παιδιά και στις 17.00 τη σκυτάλη θα πάρουν οι κορυφαίοι επικοντιστές

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου